tirsdag, juli 23, 2013

Frikadeller og persillesovs

.....lyder ikke som noget man kan spise når vægten skal ned, men det kan rent faktisk godt lade sig gøre.
Med lidt omtanke kan man fedtreducere retten betydeligt.




FRIKADELLER ca. 15 stk
500 gr hakket svinekød 3 - 8 %
1 finthakket løg
1 æg
1 dl havregryn
1½ dl minimælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1 dl hakkede krydderurter (jeg har brugt persille og purløg)

Hæld mælken over havregrynene og lad dem trække lidt.

Rør hakket kød, løg og æg sammen til en fast fars.

Rør havregryn/mælkeblandingen i farsen, og tilsæt salt og peber og hakkede krydderurter.

Lad farsen hvile ca. 10 minutter.

Form 15 frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. Vend dem hver 10. minut.

Server frikadellerne sammen med nye danske kartofler, kogte grøntsager og persillesovs......en rigtig lækker sommerspise :-)

Fedtfattig persillesovs

5 dl minimælk
2,5 spsk hvedemel
2 tsk rapsolie
persille
salt og peber

Ryst en jævning sammen af de 2 dl minimælk og hvedemelet. Kom jævning og resten af mælken i en gryde og kog det op under omrøring. Koges godt igennem i ca. 5 min.....pas på det ikke brænder på.
Tilsæt rapsolie og persille og smag til med salt og peber.

Næringsindhold: Frikadeller


Pr. 100 gPr. person (150 g)I alt
Energi168 kcal252 kcal1007 kcal
Protein21 g31 g125 g
Kulhydrat5,9 g8,9 g35 g
Fedt6,8 g10 g41 g
Næringsindhold: Persillesovs


Pr. 100 gPr. person (126 g)I alt
Energi67 kcal84 kcal336 kcal
Protein3,7 g4,7 g19 g
Kulhydrat7,7 g9,7 g39 g
Fedt2,3 g2,9 g12 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar