Med lidt omtanke kan man fedtreducere retten betydeligt.
FRIKADELLER ca. 15 stk
500 gr hakket svinekød 3 - 8 %
1 finthakket løg
1 æg
1 dl havregryn
1½ dl minimælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1 dl hakkede krydderurter (jeg har brugt persille og purløg)
Hæld mælken over havregrynene og lad dem trække lidt.
Rør hakket kød, løg og æg sammen til en fast fars.
Rør havregryn/mælkeblandingen i farsen, og tilsæt salt og peber og hakkede krydderurter.
Lad farsen hvile ca. 10 minutter.
Form 15 frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. Vend dem hver 10. minut.
Rør havregryn/mælkeblandingen i farsen, og tilsæt salt og peber og hakkede krydderurter.
Lad farsen hvile ca. 10 minutter.
Form 15 frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. Vend dem hver 10. minut.
Server frikadellerne sammen med nye danske kartofler, kogte grøntsager og persillesovs......en rigtig lækker sommerspise :-)
Fedtfattig persillesovs
5 dl minimælk
2,5 spsk hvedemel
2 tsk rapsolie
persille
salt og peber
Ryst en jævning sammen af de 2 dl minimælk og hvedemelet. Kom jævning og resten af mælken i en gryde og kog det op under omrøring. Koges godt igennem i ca. 5 min.....pas på det ikke brænder på.
Tilsæt rapsolie og persille og smag til med salt og peber.
Næringsindhold: Frikadeller
|
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar