fredag, februar 22, 2008

Sokker til små og store fødder.

De sidste 25 gr af garnet fra barnevognstæppet, er blevet omsat til et par babysokker. Størrelsen er jeg lidt usikker på, men mon ikke det sådan cirka er str. ½-1 år. Jeg har slået 36 m op på p 2½ og strikket 36 omgange rib. Foden er strikket over 24 omgange inden tåen. Jeg har strikket dem med båndtå og båndhæl.Udover de små bitte sokker, er der også blevet strikket et par i str 37. De er strikket på p 2½ med 56 masker. Jeg synes godt nok, det er et mystisk mønster der er dukket op, og så er det ikke en gang ens på begge sokker. De er ikke lige blevet efter min smag, men jeg har mere af garnet, så jeg prøver at strikke et par mere, bare på pind 3 og med 52 masker, for at se om ikke mønsteret ændrer sig. Garnet er Coop`s strømpegarn.

9 kommentarer:

 1. man kan da kun blive glad for sådan nogle farvestrålende sokker.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Jeg syntes de er rigtig flotte. Kan godt se, at de er meget forskellige, men idet du har valgt at lave rib, hæl og tå en anden farve giver det en vis ensartethed.

  SvarSlet
 3. Vil du være sød og forklare hvordan du laver båndtåen? Den er åbenbart meget brugt.

  SvarSlet
 4. Hihi.. sådan noget garn har jeg også liggende.. var begyndt og mit mønster blever som dit.. ca. med 56 masker på pind 3..
  Jeg ahr trævlet mit op igen.. dadetkom til at ligge i hjørne men måske får jeg strikket af det engang.. :0)
  KH Anja

  Båndhæl er det et samme som timeglashæl?

  SvarSlet
 5. hej

  Hvis du har mod på en engelsk sproget opskrift så prøv at strik et par i i knittys rainbow mønster

  SvarSlet
 6. Anja - Båndhæl er ikke det samme som timeglashæl. Timeglashæl og boomeranghæl er det samme.

  Fru Larsen - Jeg skal forsøge at forklare. Når jeg strikker båndtå, så strikker jeg til de sidste 3 masker på 1. p, strikker 2 r sm og 1 r. På næste p strikker jeg 1 r, 2 dr r sm, strik p ud. Maskerne på 3. pind strikkes som på 1. og maskerne på 4. som på 2. p.
  Næste omgang strikker jeg r over alle masker. Sådan fortsætter jeg på hveranden p indtil jeg har 8 masker på hver p, så strikker jeg indtagningerne på hver omgang indtil der er 5 masker på hver p tilbage. Sætter alle maskerne på en tråd og vender vrangen ud. Sætter maskerne tilbage på 2 pinde (10 m på oversiden og 10 masker på undersiden. Strikker maskerne sammen 2 og 2 (1 maske fra hver pind) og lukker af som sædvanlig.
  Håber du forstår hvad jeg mener. Synes ikke det var så nemt at forklare. (Forklaringen er til voksenstørrelse)

  SvarSlet
 7. Alle detaljerne er super sort snak for mig. Men resultatet er bestemt nydelese. Og en dag, så bestiller jeg altså nogle af de små hos dig. En dag og ligepludselig.

  SvarSlet
 8. De er fine de små sokker :-) Lidt sjovt med garnet der selv laver striber et par bliver sjælent ens men smarte er de nu :-)

  SvarSlet
 9. Mange tak for forklaringen. Jeg forstår det godt, må prøve næste gang jeg strikker strømper.

  SvarSlet