50 gram smør
4 dl minimælk
2 dl kærnemælk
50 gram gær
2 tsk groft salt
200 gr valnøddekerner
700 - 800 g hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
1 æg til pensling
Smelt smørret i en gryde og tilsæt minimælken. Hæld det i en skål. Tilsæt herefter kærnemælken og rør gæren ud heri.
Kom salt i dejen. Hak valnøddekernerne groft og kom dem i. Tilsæt hvedemel og fuldkornshvedemel. Hold igen på hvedemelet, da det ikke er sikkert det hele skal i. Ælt dejen godt sammen, jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine, men man kan også sagtens ælte i hånden, hvis man ingen maskine har.
Sæt dejen til hævning i 1 time.
Form til ca 24 boller og efterhæv i 45 min.
Pensl med æg og bag i forvarmet ovn 225 grader i ca 15 min
4 dl minimælk
2 dl kærnemælk
50 gram gær
2 tsk groft salt
200 gr valnøddekerner
700 - 800 g hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
1 æg til pensling
Smelt smørret i en gryde og tilsæt minimælken. Hæld det i en skål. Tilsæt herefter kærnemælken og rør gæren ud heri.
Kom salt i dejen. Hak valnøddekernerne groft og kom dem i. Tilsæt hvedemel og fuldkornshvedemel. Hold igen på hvedemelet, da det ikke er sikkert det hele skal i. Ælt dejen godt sammen, jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine, men man kan også sagtens ælte i hånden, hvis man ingen maskine har.
Sæt dejen til hævning i 1 time.
Form til ca 24 boller og efterhæv i 45 min.
Pensl med æg og bag i forvarmet ovn 225 grader i ca 15 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar