FRU NIELSENS JULEBOLLER 12 STK
25 gram gær
2½ dl lunt vand
1 dl A-38 0,5%
1 tsk salt
1 tsk sukker
250 gram hvedemel
200 gram Hvid hvede
50 gram rosiner
50 gram syltet appelsinskal
Pynt: Æg, hakkede mandler og kanelsukker
Gæren opløses i lunkent vand, tilsæt A-38, salt, sukker,hvid hvede og almindelig hvedemel, rosiner og appelsinskal og ælt det hele godt sammen.
Stilles til hævning i 45 minutter
Form 12 boller og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og kanelsukker
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter
Spis dem lune – med eller uden smør
161 kcal pr bolle
0,94 gram fedt
4,8 gram protein
32 gram kulhydrat
3,1 gram kostfibre
P.S. Tallerkenen som bollerne er på, er Arne & Carlos julestel, som kan købes hos Firkløveren
Hej Jane. Hvor godt, at du er i gang med at bage :-) og dine juleboller ser super lækre ud. Jeg tror jeg skal til at gøre dig kunsten efter. Jeg holder meget af fyld i boller. Mange hilsner Jette
SvarSletHej Jette. Ja det er dejligt at være i gang igen :-) Boller med fyld er rigtig godt og i princippet kan man jo fylde hvad som helst i......det kunne f.eks også være tranebær og sukat eller små æbletern.....kun fantasien sætter grænser :-)
SletHvor ser de lækre ud. Tak for opskriften :)
SvarSletVelbekomme Liv :-)
Slet