søndag, februar 07, 2010

Trinity-shawlette ver. 1


Det 3. sjal i 10shawls2010 er færdigt. Opskriften er utrolig nem og kan anbefales til førstegangs-lace/sjalsstrikkere.


Jeg var noget skeptisk angående garnet jeg har brugt. Oprindeligt er det strømpegarn, men jeg vil nu ikke anbefale det til strømper. Det er noget tyrkisk garn og består af 75 % Bambus og 25 % polyamide. Jeg tror at strømper strikket af det garn vil køre rundt på foden, da der nærmest ikke er noget elasticitet i det.
Det er langt bedre til f.eks sjaler.
Garnet tilhører Rokken, så sjalet er varmestuestrik. Jeg har endnu et nøgle af samme garn, så på et tidspunkt vil jeg strikke ver. 2 af opskriften, men det må vente lidt.


Ældstesønnen tænker på en uddannelse som anlægsgartner, så i går var vi med ham til åben hus på landbrugsskolen i Aalborg øst, hvor grundforløbet foregår. Det lyder til at være en spændende uddannelse, men desværre er det også indenfor det fag, svært at finde en læreplads. I første omgang skal han dog lige ha´ 10. klasse med så der er stadig lidt tid at løbe på og håbe at situationen på arbejdsmarkedet har bedret sig lidt inden.
For en flad 10´er købte vi en kaffeplante derude. Jeg tror dog ikke vi bliver selvforsynende med kaffe, men det kunne da være meget sjovt at se om vi overhovedet kan få den til at blomstre. Det kan tage omkring 4 år inden den blomstrer, så det store spørgsmål er om jeg kan holde den i live så længe :-))

10 kommentarer:

 1. Håber, du kan holde liv i den, for det er da en utrolig smuk plante :-)
  Det er så synd, hvis de unge mennesker ikke kan komme i gang med det de gerne vil - jeg krydser fingre for, at han får en praktikplads :-)

  Fint lille sjal - du får da produceret nogle eksemplarer, men det er også dejligt at fordybe sig i et bestemt "emne" :-)

  SvarSlet
 2. Allerede færdig med det 3. sjal ? Så er du da færdig med de 10 inden vi når juni. :-)Det er meget flot. Jeg havde engang en kaffeplante, men jeg smed den ud, da jeg syntes den var for kedelig. Spændende at se om du kan få den til at blomstre.

  SvarSlet
 3. Det da et fint sjal :-) Lidt sjovt md kaffeplanten, det er ikke en man normalt har stående :-)

  SvarSlet
 4. Du er altså effektiv.... 3.sjal indenfor 6 uger!!!
  Der fås mange sjove planter...hos mig holder de ikke længe... jeg er mester i at "slå planter ihjel" - også de meget hårdføre, der kan tåle lange perioder uden for meget vand...
  Pøj pøj med uddannelsestankerne til knægten. Det er svært at skulle vælge sin fremtid som 15-16årig...

  SvarSlet
 5. Hei, Jane!
  Jeg skriver fra Nord-Troms i Norge.
  Jeg har kikket i bloggen din, og jeg må si du er en aktiv strikker! Og du tryller fram sokker, luer, skjerf, sjal, babyklær, kluter. jakker, vesker og de nydeligste topper! Litt av et arbeid!
  Klem fra nord!

  SvarSlet
 6. hvor er det flot dit sjal, det må have været et kæmpe arbejde. 3 af disse sjaler - flot arbejde

  SvarSlet
 7. Sikke et fint lille sjal.
  Et rigtig sødt mønster.

  Jeg har det lige som dig.
  Jeg har også rigtig svært ved at holde liv i planter :-)

  SvarSlet
 8. Jeg istemmer koret - det er et flot sjal. Smukt med tanke på Rokken :)
  En blomst skal kunne klare sig uden vand i 14 dage. Basta :)

  SvarSlet
 9. Kan du evt oversætte opskriften til dansk? Jeg er nemlig ikke så meget inde i de engelske opskrifter, eller i det mindste oversætte forkortelserne?

  SvarSlet
 10. Hvor er du hurtig.
  Det er nogen rigtig flotte sjaler, du laver.
  Held og lykke med kaffeplanten.
  Jeg er vild med din Olive. Ser ud til at være skøn at have på.

  SvarSlet