lørdag, april 12, 2014

Soldal Løbet 2014

I dag har jeg deltaget i Soldal Løbet på 7 km ruten. Det var en stor oplevelse og en kæmpe sejr at løbe over målstregen. Selvom jeg "kun" blev nr 28 ud af 48 kvinder så føler jeg mig som en vinder. For bare 1 år siden havde jeg ALDRIG forestillet mig at jeg skulle begynde at løbe......jamen jeg kunne jo nærmest ikke løbe 100 meter uden at jeg følte det som om jeg skulle dø. Dengang var jeg 34 kg tungere havde et blodtryk der til tider ikke var målbart og når det kunne måles lå det oppe omkring 180/110. Jeg havde et fasteblodsukker på 11 og alting var besværligt for mig. F.eks kunne jeg ikke bukke mig ned og snøre mine sko! Der var mange andre ting jeg ikke havde nemt ved, men det skal jeg spare jeg for at læse om ;-)
Mine kollegaer var bekymret for mig og en modig én af slagsen gav mig et kærligt og velment spark bagi og det er jeg hende evigt taknemmelig for.
Min læge gav mig et ekstra lille spark og så gik jeg i gang med en kostændring. Der er ændret radikalt på mine kostvaner. Efter ca 3 måneder med kostændring, tænkte jeg at der nok hellere måtte noget motion ind over og da løb jo er meget populært lige for tiden, så blev det det jeg begyndte på. Jeg husker stadig hvor pinligt jeg synes det var når jeg kom løbende og lød som en ,undskyld udtrykket, brunstig flodhest he-he. Når jeg mødte nogen kiggede jeg altid lige ned i vejen og synes det var helt forfærdeligt. Efter et stykke tid tog jeg alligevel mod til mig og kiggede en anelse op når jeg mødte nogen......en dag mødte jeg en anden løber og kiggede forsigtigt op.....det blik jeg fik af hende det sagde bare helt tydeligt RESPEKT, altså det er jeg slet ikke i tvivl om, det lyste langt ud af hende og jeg glemmer det aldrig og siden den dag har jeg løbet med løftet pande og været stædig som bare pokker.....jeg ville simpelthen!
I dag er jeg som sagt 34 kg lettere. Blodtrykket ligger meget stabilt omkring 120/80 og halvdelen af mit medicin er seponeret. fasteblodsukkeret ligger lige omkring de 5, så det er helt perfekt.
Dagens løbetur på 7 km gjorde jeg på 46 min og 47 sekunder uden pauser undervejs :-)

14 kommentarer:

 1. Du er simpelthen bare SÅ sej Jane.

  SvarSlet
 2. Rigtig godt gået. Tillykke med det.

  SvarSlet
 3. Wow! For en seier, og for et år. Godt jobbet!

  SvarSlet
 4. Det er dælme stærkt gået :-) Jeg tror alle, der løber har mega respekt for nye løbere - vi er jo alle startet der engang. Hvis jeg ikke løber, tager jeg på, så derfor er det en del af livet resten af livet - kun er det forskelligt, hvor meget - og har der været perioder, hvor jeg er faldet af på den - jamen så er det super hårdt at starte igen! Så handler det bare om at tage et skridt ad gangen igen :-)
  Kæmpe tillykke til dig - det er den fineste gave, du kan give dig selv :-)

  SvarSlet
 5. Hvor flot Jane. Og en fin tid, så du kan roligt løfte blikket og se opad og glæde dig over din nye livsstil. God weekend :-) hilsen Jette

  SvarSlet
 6. Hvor er du sej. Stor respekt herfra.

  SvarSlet
 7. Du er bare så sej og hvor er det super godt gået. Huske også første gang jeg deltog i et løb. Det er en fed fornemmelse man har bagefter.

  SvarSlet
 8. Godt gået , rigtigt flot, vær du stolt og bliv ved.

  SvarSlet
 9. Hold op hvor er du sej, det er s... godt gået :-) stor skulderklap herfra.

  SvarSlet
 10. Ja rank ryggen og op med panden og saa har du ellers bare om at vaere STOLT. Jeg tager SAA meget hatten af for dig. BRAVO!

  SvarSlet
 11. Kære Jane, hvor er du sej!!! Jeg tænkte på dig i morges, da jeg var ude at løbe. Og nej, jeg kan absolut ikke løbe 7 km uden pauser. Endnu. Mht. til dit spørgsmål forleden om der er nogen, der læser med: Jeg læser alt hvad du skriver, er bare ikke så god til at kommentere.

  SvarSlet
 12. Det er bare så godt gået, hatten af for dig. At løbe er vildt grænseoverskridende for mig, og jeg mange "indvendige forhindringer" lige netop om dét at løbe (min bror løber alle mine tænkte kilometer...)
  Da vi var sammen her fornylig fik jeg vist ikke sagt, at du ser hamrende godt ud og at du kan være SÅ stolt af dit store arbejde med vægttabet.
  kh
  Annette

  SvarSlet