lørdag, oktober 06, 2012

Morgen-bolle-dame

Inden du bliver rød i kinderne, så er det altså bare mig der har bagt en portion morgenboller…

Vissen 001

Der er ikke den helt store bage-kunst i at lave bollerne her, så skulle du få lyst kommer opskriften her.

MORGENBOLLER 18 STK

7 dl lunken vand

50 gram gær

1 spsk rapsolie

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 dl fuldkornshvedemel

3 dl havregryn

900 gram hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand og de øvrige ingredienser tilsættes.

Dejen æltes sammen til den er blød og smidig og slipper fingrene. Formes til 18 boller, der stilles til hævning i 30 minutter.

Bollerne pensles med pisket æg og kan evt. drysses med birkes, sesamfrø eller hvad du nu har…..mine er uden drys i dag.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 – 20 minutter.

9 kommentarer:

  1. Go´morgen :-) Jeg ville jo have gættet på, at dejen skal hæve 2 gange. Men de ser lækre ud og må prøves ved lejlighed.
    Ha´ en dejlig lørdag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Næh nej de skal kun hæve én gang :-)
      Man kan halvere gærmængden og bruge koldt vand og lade dem hæve natten over i køleskab....det er bare så nemt og godt med nybagt brød om morgenen :-)

      Slet
  2. Mums hvor ser de gode ud de morgenboller, jeg bager dem også tit, idag blev det dog til et stort brød.
    God weekend

    SvarSlet
  3. Dejligt med ny bagte boller om morgen.. eller.. næææ det er ALTID dejligt med ny bagte boller :-D

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. hej jane

    er vild med dine opskrifter på brød.
    afsted til køkkenet

    SvarSlet
  5. Der findes ikke noget bedre en hjembagte boller

    SvarSlet
  6. Uhmmmmm.....hvor ser de lækre ud. Og mange tak for opskriften. Her på matriklen, spiser vi helst kun hjemmebagt brød, så din opskrift er meget velkommen :o))

    SvarSlet
  7. Takk for oppskriften! Disse vil jeg prøve; er sikkert gode til kvelden og så disse :)

    SvarSlet