Inden du bliver rød i kinderne, så er det altså bare mig der har bagt en portion morgenboller…
Der er ikke den helt store bage-kunst i at lave bollerne her, så skulle du få lyst kommer opskriften her.
MORGENBOLLER 18 STK
7 dl lunken vand
50 gram gær
1 spsk rapsolie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl fuldkornshvedemel
3 dl havregryn
900 gram hvedemel
Gæren opløses i det lunkne vand og de øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes sammen til den er blød og smidig og slipper fingrene. Formes til 18 boller, der stilles til hævning i 30 minutter.
Bollerne pensles med pisket æg og kan evt. drysses med birkes, sesamfrø eller hvad du nu har…..mine er uden drys i dag.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 – 20 minutter.
Go´morgen :-) Jeg ville jo have gættet på, at dejen skal hæve 2 gange. Men de ser lækre ud og må prøves ved lejlighed.
SvarSletHa´ en dejlig lørdag.
Næh nej de skal kun hæve én gang :-)
SletMan kan halvere gærmængden og bruge koldt vand og lade dem hæve natten over i køleskab....det er bare så nemt og godt med nybagt brød om morgenen :-)
Mums hvor ser de gode ud de morgenboller, jeg bager dem også tit, idag blev det dog til et stort brød.
SvarSletGod weekend
Dejligt med ny bagte boller om morgen.. eller.. næææ det er ALTID dejligt med ny bagte boller :-D
SvarSletHyggehygge
Marianne
hej jane
SvarSleter vild med dine opskrifter på brød.
afsted til køkkenet
Der findes ikke noget bedre en hjembagte boller
SvarSletUhmmmmm.....hvor ser de lækre ud. Og mange tak for opskriften. Her på matriklen, spiser vi helst kun hjemmebagt brød, så din opskrift er meget velkommen :o))
SvarSletUhm!
SvarSletTakk for oppskriften! Disse vil jeg prøve; er sikkert gode til kvelden og så disse :)
SvarSlet