torsdag, december 10, 2009

Leverpostej

I går var jeg en tur hos tandlægen og bagefter i supermarkedet for at handle lidt ind til jul. I køledisken rendte jeg over et godt tilbud på lever og spæk og pludselig fik jeg lyst til at lave leverpostej. Det er ellers mange år siden jeg har gjort det, men nu skulle det altså prøves og her ser I resultatet. 6 skønne bagte postejer + jeg har kommet 3 ubagte i fryseren, lige til at tage op og bage inden serveringen. Nemt ikke?Leverpostej

1100 g svinelever
550 g spæk
1 tsk peber
½ tsk allehånde
8 tsk salt

Afbagning:
200 g margarine
300 g mel
1 l + 1 dl mælk
1 stort finhakket løg

Svinelever og spæk hakkes hver for sig.
Smelt margarinen og svits løgene let heri uden at de tager farve. Tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt mælken lidt af gangen. Krydderierne kommes i den færdige afbagning og derefter kommes spækket i og varmes med til det er næsten smeltet.
Leveren tilsættes og røres godt sammen.
Kommes i aluforme og bages i vandbad ved 195 grader i 1 time. Postejerne kan også fryses ubagte.Jeg lover at næste indlæg her på bloggen, handler om strik ;-)
Olive er nemlig lige ved at være færdig :-))

7 kommentarer:

 1. Uhm, hvor ser det lækkert ud, Jane - det er også længe siden, jeg har bagt leverpostej. Men der er ikke noget så dejligt som nybagt og varm leverpostej :-)

  SvarSlet
 2. Mums, hvor ser de lækre ud, måske det skulle prøves. Min mor bagt leverpostej før i tiden og de smagt bare rigtig godt:)

  SvarSlet
 3. Nej, hvor ser det herligt ud. Der er intet som lun hjemmelavet leverpostej.

  Her har jeg måttet ty til en købe leverpostej, for jeg har simpelthen ikke tiden til at lave det selv, men champignoner og bacon det skal der på ;-)

  SvarSlet
 4. Uhmmm hvor lyder det lækkert. Vi har også planer om leverpostejer til jul, nu må vi se om vi når det.

  SvarSlet
 5. Tak for opskriften, nu får jeg også helt lyst :-))

  SvarSlet
 6. bortset fra allehånden ligner opskriften vores families. Det er lige så tænderne løber i vand. uhm.

  SvarSlet
 7. Den leverposteien så deilig ut:)Takk for oppskriften.

  SvarSlet