fredag, oktober 23, 2009

En hæklenåls bekendelser


For første gang nogensinde har jeg hæklet en lysedug og så endda direkte efter diagram. Opskriften kunne jeg ikke tyde, da den var fransk, så det blev til lidt gætteri om hvad de forskellige tegn betød, men jeg er godt tilfreds med det færdige resultat.
Det var en pludselig lyst der kom over mig, da jeg på en norsk blog så en hæklet jule/lysedug. Jeg har da også planer om en enkelt dug mere i rødt, så den kan blive rigtig julet at se på, men ellers tror jeg nu ikke det er den genre, der kommer mest af i fremtiden. At strikke er nu det skønneste, men det er måske fordi jeg sagtens kan strikke og se tv imens, det kniber det noget med når jeg hækler.
Dugen er 50 cm i diameter og jeg har brugt knapt 100 gram ideas daily 8/4 fra Coop. Dugen er hæklet på nål nr 2½.

11 kommentarer:

 1. Den er rigtig fin :) Jeg har også hæklet et par lyseduge, fordi jeg synes de er så fine, men når de er færdige, synes jeg aldrig rigtig, at de passer ind i mit hjem - så de ender faktisk kun med at komme frem til jul, men så bliver der også lidt ekstra hygge ved det :)

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin og jeg elsker sådanne hæklerier og jeg er sikker på en rød ville gøre sig i december...

  SvarSlet
 3. Den er blevet rigtig flot, fransk eller ej.

  SvarSlet
 4. Den kan du da også roligt være stolt af, den er rigtig fin :-) Jeg kan godt lide de "gamle" lyseduge, bare de ikke dækker alle synlige overflader ;-) Lidt, men godt :-)

  SvarSlet
 5. Super flot.
  Bare jeg var så dygtig til at hækle.
  Og så har jeg det nøjagtig lige som dig.
  Jeg kan heller ikke hækle og lave andet på samme tid. Der er strik meget bedre :-)

  SvarSlet
 6. Så flott heklebrikke! Jeg satt faktisk og tenkte på å hekle litt igår kveld- men det jeg planla, var en duk på ca 3 m... Strikket litt isteden, ejg.

  SvarSlet
 7. Duken ble nydelig den. Men det er nok enklere å strikke foran TV-en ja. Litt avveksling er jo kjekt da.

  SvarSlet
 8. Hej - Den er rigtig flot. Hilsen Alice

  SvarSlet
 9. Den er da nydelig, som min svigermor ville have sagt- jeg vil sige den er rigtig rigtig sød og flot klaret som første gang du ahr hæklet sådan en for det er ikke så enkelt endda.
  Skægt at se, at nu har du og jeg ens grønne strømper- mine er bare strikket af garn fra LIDL og er næsten slidt op for det er rart med tynde uldsokker har jeg fundet ud af- man holder faktisk varmen bedre end i de tykke.

  SvarSlet
 10. Den er blevet fin. :-)


  Dem har jeg også lavet mange af, men det er ved at være mange år siden. Jeg bruger dem ikke selv og desuden har mine hænder det ikke så godt med det hækling. Jeg plejer at lytte til lydbøger, når jeg hækler, for jeg kan heller ikke se tv imens.

  SvarSlet
 11. Du er da bare god ! jeg kan heller ikke fransk , men et diagram er da til at læse vil jeg mene. Men det er jo også lige med at bruge de rigtige mansker og det kan jeg da se at du har fundet ud af.

  Sikke nogle skønne kager du har fået bagt her på det sidste. Den brunsviger kan da godt friste lidt, men vægten siger nej øv øv ;-)

  Hav det godt.

  SvarSlet