onsdag, december 05, 2007

Starten på Plissé


Endelig fik jeg startet på Plisse. Jeg er så spændt på at strikke den. Spændt på om den er nemmere for mig at strikke end Japansk rib var i sin tid. Hanne Falkenberg har heldigvis ry for at hendes opskrifter er gennemarbejdede, så det tror jeg på. Når jeg læser opskriften så lyder noget af det godt nok som det rene volapyk, men det synes jeg faktisk tit at strikkeopskrifter gør. Det er bedre bare at gå i gang og så løser problemerne sig henad vejen, det er altså nemmere når man sidder med strikketøjet end når man bare læser opskriften. Eller er det bare mig der har det sådan?

6 kommentarer:

 1. Jeg havde også lidt problemer med Plisse, da jeg strikkede den. Men det løste sig hen ad vejen, så det er bar at klø på.

  Merete, Ramløse

  htt://merete.blogbar.dk

  SvarSlet
 2. HF's opskr. behøver man umiddelbart ikke læse grundigt igennem for at følge den, der står tingene i den rækkefølge de skal gøres, ihvertfald de jeg har fulgt - ingen soduko her!
  Rigtig god fornøjelse med den...hvilket garn har du valgt at strikke den i?
  kh
  annette

  SvarSlet
 3. Den kunne jeg godt tænke mig at give mig i kast med - når jeg er blevet bedre med pindene..... den er så flot.....

  SvarSlet
 4. Jeg var til foredrag med HF. Hun fortalte at folk tit ringer til hende for at spørge om opskrifterne. Hun og hendes damer spørger så altid "strikker du eller læser du bare?" for det meste løser sig, når man sidder med det i hånden. Jeg drømmer også om Plissé, rigtig god fornøjelse!

  SvarSlet
 5. Jeg elsker jo HF´s design - jeg starter altid med at tage hendes opskrift med i seng til godnatlæsning - nogle gange læser jeg den et par gange - og så skal man bare gå igang og følge den slavisk - så kommer alle de gode detaljer frem som hun er så kendt for. Jeg elsker min plisse - jeg tror vi har valgt samme farve. Hilsner fra Ærø

  SvarSlet
 6. Jeg tror du har fat i det rigtige mht. at læse opskrifter; jeg læste engang i en strikkebog at opskrifter ikke skal læses - de skal strikkes. Og jeg synes også at man forstår opskriften på en helt anden måde når man er igang, og strikker det der står.

  SvarSlet