søndag, august 01, 2010

Sverige – Norge

Den sidste uge har vi tilbragt oppe i en af de mange svenske skove.

ferie2010 014Inde i skoven.

Vi havde lejet et hus gennem Dancenter, tæt på byen Årjäng og tæt på grænsen til Norge.

ferie2010 032Lindgården i Årjäng

Vejret viste sig ikke fra den bedste side, men vi fik da 2 dage med solskin og varme.

Jeg var i flere garnforetninger i Sverige, men kunne simpelthen ikke finde noget der fristede. Der var masser af bomuldsgarn og acrylgarn, men meget lidt uldgarn og ihvertfald ikke noget der fristede mig. Om onsdagen kørte vi over grænsen til Norge og kørte mod hovedstaden Oslo. Jeg var sikker på, at i et land med så stor traditioner for strik og håndarbejde, der måtte man da kunne finde en garnforretning på ethvert gadehjørne. Hmm, jeg skulle nok ha´ lavet lidt research hjemmefra, for garnforretninger i hovedstaden var da det eneste jeg ikke fandt. Nå, pyt vi havde en skøn dag i Oslo, hvor vejret viste sig fra sin bedste side. Jeg skal forresten lige hilse og sige at det er sørme ikke nemt at finde p-pladser i Oslo uden der skal betales i dyre domme for det. 68 kroner i timen for at parkere er virkelig vildt for sådan nogen vendelboer som os, der parkerer gratis allevegne ;-) men okay vi parkerede i et fint p-hus med vagter, så risikoen for tyveri fra bilen var minimal og sikkert pengene værd.

sverige 032Oslo med kongeslottet i baggrunden.

Et sted i Norge så vi også denne flotte bil.

ferie2010 006 Amerikanerbil i Norge.

sverige 048Sø i nærheden af vores hus

ferie2010 015Kantarel i skoven.

ferie2010 027 Limtræsbro.

ferie2010 029 Klippevæg.

4 kommentarer:

 1. Tak for kikket - dejlige billeder.
  Gosh en parkeringspris... Tror det var 43 kr/time, det kostede, da vi var i København, og det synes jeg endda var dyrt :)

  SvarSlet
 2. Flotte billeder :o) Ja alt er dyrt her i landet, også parkering, og der er meget få gratis parkeringspladser, og p-skiver kender man ikke. Garnbutikker er der ikke så mange av midt i Oslo, der skal man lidt uden for centrum. Og når I kørte til Oslo, så kørte i næsten forbi min hoveddør (bor ca. 25km syd for Mysen).

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig dejligt ud; håber I har nydt den stilhed der er i de svenske skove. Vi har bestilt ferie 2011, da vi simpelthen bare MÅ tilbage til "vores" svenske hus...

  ALT er dyrt i Norge... Kan huske at Kent for nogle år siden ville købe sin frokost på en norsk tankstation: 70 kr. for to halve stk. rugbrød med frikadelle... Det er jo tyveri af folks penge...

  Py ha... Godt vi bor i lille Danmark...

  SvarSlet
 4. Så synd at du ikke fant garnforretninger i Oslo:( De ligger litt utenfor selve handelsgaten - dessverre. Enig at det er alt for dyrt å parkere der. Vi tar gjerne toget inn til Oslo.

  SvarSlet