tirsdag, august 07, 2012

Øllebrød

Fattigmandsspise har jeg hørt det omtalt som! Det er meget muligt at det nu om stunder er en fattigmandsspise, men så lad den være det......jeg er ligeglad, for i vores familie kan vi nemlig rigtig godt li´ en god hjemmelavet øllebrød.....og rige det er vi bestemt ikke, så ja fattigmandsspise = øllebrød ....eller noget!

Igennem årene har jeg nok eksperimenteret lidt med den og såmænd også lavet den uden nogen opskrift og også uden øl, men den her opskrift er nok den der falder bedst i smag. Før i tiden lavede jeg den altid med helt almindelig sukker, men efter at ha´ prøvet med farin, så bruger jeg det hver gang, det gi´r en helt fantastisk mild og afrundet smag og øllebrøden er er ikke hvinende sød som med almindeligt sukker.

Med piskefløde 

ØLLEBRØD  6 - 8 pers

1000 gram mørkt rugbrød uden kerner
2 KB mørkt hvidtøl
1½ l vand
225 gram brun farin
3 tsk vanillesukker
2 spsk citronsaft

Rugbrødet skæres i tern og øl og vand hældes over (nogen sætter brødet i blød, men det gør jeg aldrig). Blandingen bringes i kog og koges videre i ca 20 - 30 min ved svag varme. Omrøres indimellem. Pisk igennem for at få det glat og uden klumper (hvis du vil ha´ det helt glat, så kom det gennem en si eller brug en blender)
Farin, vanillesukker og citronsaft tilsættes og øllebrøden varmes igennem inden den serveres med en klat flødeskum eller som i mit barndomshjem, hvor der blev serveret æggesnaps til øllebrøden......det er en smagssag og begge dele smager rigtig godt :-)

Med æggesnaps

Ingen kommentarer:

Send en kommentar