torsdag, februar 02, 2012

Min sokke-bibel

For mange år siden, ja nok omkring 18-20 år siden, var jeg i et andet ærinde hos “Mose bøger og papir”. En slags boghandel der lå her i Sindal. Mose havde meget andet end bøger og papir, han havde legetøj, alt i fotoudstyr, hobbyartikler, blyanter i alle afskygninger osv. osv.

Mens jeg stod i køen, for at blive betjent faldt mine øjne på et hæfte med strikkeopskrifter på sokker og straks blev der gjort impulskøb. Jeg kunne strikke i forvejen, men sokker havde jeg aldrig strikket og det fik jeg pludselig lyst til.

Andrea strikkemode 001

Lige siden har hæftet fuldt mig i tykt og tyndt og jeg bliver panikslagen, hvis jeg ikke lige kan finde det.

De første sokker jeg strikkede var ikke kønne….slet ikke, men jeg fortsatte ufortrødent og hvis jeg selv skal sige det, så mener jeg nok at jeg har fået lært at strikke sokker/strømper.

Faktisk var hæftet det første strikkeblad/opskrift jeg har købt. Senere er der så blevet købt en del andre blade/bøger/opskrifter.

Andrea strikkemode 004

Farverige børnesokker – fine med restegarn

Andrea strikkemode 008

Klassiske herresokker

Andrea strikkemode 002

Meget fin tabel med maskeantal osv til alle størrelser.

 

9 kommentarer:

 1. Dejlig historie - det er sjovt med ting man finder ved et tilfælde som bliver uundværlige :-)

  SvarSlet
 2. Det ser ud til at være et spændende blad, sikke meget nostalgi der er i det. Det er nogle flotte sokker du har strikket, glade forårsfarver :))

  SvarSlet
 3. Sikke en sød historie, tænk at du har gemt det hæfte i alle de år. Måske vil det interessere dig at høre, at originalgarnet, der passer til dit hæfte (Fröelich) i øjeblikket og vist nok for en kort bemærkning kan købes igen hos Sommerfuglen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er interessant viden. Gad vide om det så ikke også kan fåes andre steder (tættere på Sindal). Det var noget tosset godt garn og jeg synes jeg kan huske noget om at der var noget ekstra garn med til forstærkning af hæl og tå, men måske husker jeg forkert.

   Slet
 4. En kos historie, - og så flotte vårfarger det var på sokkene du har strikket :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes også det er en sød historie.

  Pas godt på bladet. Jeg kan ikke finde mit blad med forskellige størrelser og maskeantal, vræl Det er ikke magen til dit. Det er en anden udgave, men med samme indhold.

  Kh. LIs

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg passer godt på det :-)
   Jeg håber du finder dit igen Lis, det er jo uundværligt :-)

   Slet
 6. Sikke en historie. Jeg har også et ældre blad med sokkeopskrifter og tabel. Det er godt at have

  SvarSlet
 7. Det så ut som et veldig fint hefte! Praktisk å ha alt på ett sted :) Den tabellen må jeg innrømme at jeg gjerne skulle hatt :)
  God helg!

  SvarSlet