mandag, marts 21, 2011

Forårsfornemmelser

forår 009

Der er kommet forårsstemning ind i mit køkken. Jeg har virkelig nydt de sidste dages dejlige vejr og humøret er blevet bedre. Jeg synes vinteren har været uendelig lang så nu må det gerne fortsætte med det gode vejr.

Da jeg var barn fik vi altid to retter mad, nemlig hovedret og eftermad. Eftermaden bestod tit af f.eks frugtgrød når det var den sæson eller f.eks kærnemælkssuppe. Om søndagen fik vi dessert og det var altid enten budding eller citronfromage og ved særlige lejligheder is.

Kærnemælkssuppe har jeg ikke fået siden jeg var barn, men i aften skal vi altså ha´ eftermad og det bliver kærnemælkssuppe med store lækre rosiner i.

forår 005

Jeg er godt nok spændt på om børnene kan li´ det. Hvis ikke de kan bli´r der mere til mig he-he

13 kommentarer:

 1. Det smager ellers bare godt...Ja det er dejlig med forår,håber det fortsætter.;)

  SvarSlet
 2. Uha, jeg synes det blæser noget så skrækkeligt herude på prærien; det kan jeg godt undvære ;o) Ellers er det også ved at være forår i mig; jeg får altid sådan en lyst til at lave bål og bage snobrød, og den tanke sneg sig ind i går... Så, jo, det er forår ;)
  Det lyder lækkert med kærnemælkssuppe; jeg er noget nysgerrig efter at høre hvordan du laver det.
  Her får vi gul kærnemælkssuppe,
  jævnet med buddingpulver og serveret med en klat creme fraiche. Det er guf, og hele familien kan li' det, så der bli'r ikke ekstra til mig... :(
  Velbekomme...

  SvarSlet
 3. Jeg laver det på samme måde som dig Britta, men jeg serverer det med flødeskum. Havde slet ikke tænkt på at man kunne bruge creme fraiche, det var der vist ikke noget der hed i min barndom.....det er jo hundrede år siden ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg vil sige, godt det ikke er mig som skal spise hjemme hos dig i aften. Jeg ville gå sulen i seng.

  SvarSlet
 5. Hej

  Jeg har heller ikke fået kærnemælkssuppe siden jeg var barn. Jeg kan dog huske, at der også var solbærmarmelade i. Rosiner også, men uff dem brød jeg mig ikke om. Må nok hellere lave det en dag, for at genopfriske min egen barndom igen.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. Uha Merete, at gå sulten i seng er ikke rart. Godt vi skulle ha´ kyllingefilet og kartofler først :-)

  Du må helt sikkert lave det Lis, man bliver helt nostalgisk.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Eftermad er vist et levn fra vores barndom. Jeg husker også eftermaden, hjemme hos os kunne det være æblegrød eller jordbærgrød. Jeg har aldrig i mit voksenliv, praktiseret denne anden ret. Meeen, jeg har da vist en pakke sveskegrød stående, måske skulle vi have det i løbet af aftenen, med mælk og fløde på..... :))

  SvarSlet
 9. Vi har vist været børn i samme årti jeg husker nu mest glosuppen (sagosuppe) og norsk øllebrød ;-))

  kh Jane

  SvarSlet
 10. Neeej, jeg bliver helt misundelig. Saadan noget har jeg aldrig smagt. Det fik vi ikke derhjemme, min mor var (naesten) altid paa slankekur hihi, men roedgroed, rabarbergroed, jordbaergroed osv fik jeg altid hos min mormor i saesonen. Hvordan laver man kaernemaelksgroed??????????? (Jeg kan nemlig faa kaernemaelk hernede hurrraaaaaaa).

  SvarSlet
 11. Jeg takker nej til kærnemælkssupe, men ja tak til budding, is, frugtgrød og citronfromage :)

  SvarSlet
 12. Det har været en lang ond vinter !!!

  Nu lysner det heldigvis :-)

  SvarSlet
 13. Det er godt nok også mange år siden jeg har fået det, kunne være man skulle forsøge sig med det for det smagte nu altså godt.

  SvarSlet