lørdag, december 27, 2008

Granny squares dukketæppe

Julen er veloverstået og der er blevet spist and og risalamande i 3 dage nu! Julemad er godt, men ihh hvor vi alle glæder os til pizza og salat i aften.


Jeg har hæklet en smule her i juledagene og er blevet færdig med et lille tæppe til niecens dukker. jeg har nemlig hørt en fugl synge om at hun skulle ha´ en dukkevogn i julegave og så skal man da også ha´ et tæppe!
Jeg har brugt nogen rester af bomuldsgarn og hæklet 20 firkanter. Syet firkanterne sammen og hæklet en muslingekant udenom. Voilá, et styks tæppe færdig. Det største arbejde var næsten at hæfte alle trådende

14 kommentarer:

 1. Et rigtig sødt dukketæppe, nogle dejlige friske farver du har sat sammen, det må din niece blive glad for:-)

  SvarSlet
 2. Det er så flot. Jeg er selv ved at häkle muslingekant på en sjal, som blev färdig i går aftes, men det er også omtrent alt jeg kan häkle, skulle önske at jeg kunne häkle så fint som dig.

  SvarSlet
 3. Hvor er det fint ! Det vil den lille dukkemor sikkert synes om.

  SvarSlet
 4. Hvor er det sødt og rigtigt tøset og passer lige præcist til en dukkevogn. Det er vist et hyggeligt håndarbejde og man har så god samvittighed når man får brugt alle sine rester til noget brugbart.

  SvarSlet
 5. Sikke et skønt tæppe, og nogen glade farver. Det kan pigebarnet da kun blive glad for
  Merete

  SvarSlet
 6. Hej Jane!
  Det var da en god idé, jeg har lige tænkt på at min datter mangler et tæppe i dukkevognen- og jeg har en del firkanter liggende som min mor har hæklet for 20 år siden- men aldrig syet sammen til noget :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog bare blevet fint - et godt og overkommeligt stykke arbejde - og så kommer der lidt bund i alle resterne... mange hilsner fra Ærø

  SvarSlet
 8. Suveræne farver - det tæppe kan da kun vække lykke.

  KH Tina

  SvarSlet
 9. det er superfint. jeg har også planer om en form for dukketæppe på et tidspunkt. det er tit nemmest at hækle enderne ind mens man hækler. så bliver man fri for at hæfte.

  SvarSlet
 10. Hvor er det smukt, hun blev garanteret lykkelig.

  SvarSlet
 11. Jeg vil give de andre ret, sikken en sød idé. Tænker tilbage på da jeg havde dukkevogn, bare man havde haft sådan et tæppe til sine dukker dengang.
  Hvad sagde modtageren til tæppet?

  SvarSlet
 12. Tak for kommentarerne til tæppet.
  niecen fik tæppet i går og selvom hun kun er 20 måneder kunne man se hun blev glad. hun løb ind til dukkevognen og fik tæppet deri og så gik hun ellers tur, frem og tilbage i stuen, mens hun så meget stolt ud.

  SvarSlet
 13. Sikke et fint tæppe.
  Og en dejlig måde at få brugt sine rester på :-)

  SvarSlet
 14. De er så hyggelige - oldemorfirkanterne :)

  SvarSlet