søndag, august 24, 2008

Strømper


På trods af lidt tid og træthed er det lykkedes mig at få et par strømper gjort færdige. Jeg har strikket på dem et par gange i toget, men jeg følges med en anden elev fra skolen og da jeg hev strikketøjet frem af tasken, ja da skreg hun af grin. Jeg er sikker på hun synes jeg er totalt bedstemor-agtig, så jeg er lidt genert ved tanken om at strikke offentligt.
FAKTA
Opskrift: Fra et gammelt tysk hæfte "Socken und söckchen" udgivet af Ulricks Froehlich i 1987
Garn og forbrug: 75 gram Noella strømpegarn
Pinde: strømpepinde 2½
Størrelse: 42

16 kommentarer:

 1. Uha, hvor er hun da kedelig din "Tog-kammerat" - men spørg hende lige hvorfor hun grinede da du tog strikketøjet frem - så kan hun nemlig ikke give dig et fornuftigt svar!!! Men misundelse for at kunne strikke udarter sig jo på mange måder, og at strikke er jo ikke bedstemoragtigt længere! Men hyper moderne og omgivet af respekt for at kunne kreere med hænderne...
  Men ellers fede strømper...
  pøj pøj med næste uge...
  Annette

  SvarSlet
 2. Jeg bryder mig heller ikke om at strikke i toget. Føler mig meget udstillet.
  Jeg brugte meget køretid med at læse lektier, så jeg var fri for det, når jeg kom hjem.

  SvarSlet
 3. Flotte sokker - enkle, men veldig pene. Jeg strikker støtt og stadig offentlig, og elevene mine er vant til at jeg strikker om de for eksempel har en prøve.

  SvarSlet
 4. Sikke fine sokker.
  Jeg tror Annette har ret, det er bare misundelse.
  Måske vil hun også gerne have hjemmestrikkede sokker :-)

  Fortsat god søndag, og jeg håber den næste skoleuge bliver lige så god som den første.

  SvarSlet
 5. Fine sokker! Jeg synes bestemt ikke, at det er flovt at strikke offentligt. Tværtimod ! Og Annette har ret - det må simpelthen være misundelse:-)

  SvarSlet
 6. Sokker - jeg må også igang - husbonden efterspørger.....
  I vores ungdom var det normalt (og på mode) at alle strikkede og man havde strikketøjet med overalt. Så gik det af mode, men du er super hype Jane - for moden er ved at vende - du er forud

  SvarSlet
 7. Lækre sokker Jane :-)

  Blæs du bare på om hun griner. Jeg laver lige hvad det passer mig i toget - på lige fod med dem der læser, hører musik/bøger på telefoner og ipod, eller dem der sidder med computeren på skødet. Jeg strikker og hygger mig vældigt med det når toget rumler afsted.
  Det synes jeg også du skal gøre, hvis du har lyst til det :-)

  SvarSlet
 8. Kender godt følelsen - men op på toget igen - spørg næste gang om hun vil lære det... :>

  SvarSlet
 9. ¨Flotte sokkar du har strikka!!!
  Takk for koseleg kommentar i bloggen. Ønskjer deg ei flott veke.

  SvarSlet
 10. Forresten, synes ikkje du skal vere flau over å strikke offentleg, eg gjer det heile tida. På fly, buss og tog. Kvar ein mulighet eg har til å sitte og ikkje gjere noko anna så strikker eg. ;)

  SvarSlet
 11. Hei Jane!!
  Så fine de var da =)
  Jeg har begynt på babysokker til lillegutten min,og stresset litt med en ny metode jeg prøver ut,som går ut på å strikke begge sokkene samtidig,men nå går det visst bra =)

  SvarSlet
 12. Rigtig flotte sokker, jeg strikkede også frem og tilbage i toget da jeg gik på arbejde. Dem jeg fulgtes med grinede også i starten og begyndte at tale om hvormeget de egentlig havde strikket før hen. Jeg forsatte da bare, og de begyndte faktisk at blive nysgerrig, hvad strikker du nu på ?? så var det accepteret. BLIV BARE VED MED AT STRIKKE DER UDE PIGER !!!

  SvarSlet
 13. Ja til offentlig strikking!!!! Og sokkene ble bare kjempelekre altså! Skulle ønske jeg var en sokkestrikker,,,

  SvarSlet
 14. Jeg ville bestemt ikke være genert hvis jeg var dig.. Vi har lige været en uge i København på ferie og mit strikketøj var med overalt..
  SELV i parken til en FCK kamp.. Mine unger syntes jeg var pinelig og i parken havde de vist aldrig set en strikketante før..
  Men de kunne bare glo.. og i s-toget fik jeg også blikke men de fleste smilede sødt til mig.
  Så jeg syntes bare du skal strikke.

  mvh Anja

  PS: Søde sokker

  SvarSlet
 15. Jeg siger bare: Fortsät at strikke! Her i sommer har jag strikket på Legoland, i Tivoli Friheden i Århus, på Karolinelund i Ålborg plus i bilen, på färger...ja, overalt hvor vi har väret og jeg har haft lidt tid tilovers. Det er som meditation og det er et kunstvärk, hvorfor skal det gemmes väk? Mit råd er fortsät at strikke så meget du har lyst offentligt, hörte lige at Chatarina Zeta Jones strikker istedet for at gå til yoga!

  SvarSlet
 16. Gemalen dømmer basket og jeg tager jævnligt med til en kamp eller 2, men jeg kan ikke få tiden til at gå hvis jeg bare skal kigge på kampene. Så jeg er vist kendt som den strikkende kæreste blandt dommmere og forældre i mange haller... I starten var det ikke så fedt at blive nedstirret, men nu er det accepteret og jeg tror at flere af dommerne gerne ville at deres gemaler var med... ;)
  Så fortsæt du bare dit offentlige strikkeri :D

  SvarSlet