tirsdag, april 07, 2015

Æble-kanel kage......diabetes venlig

Indimellem eksperimenterer jeg i køkkenet med fedtfattige og sukkerfrie opskrifter. Denne gang er der kommet en æble-kanel kage ud af det.

Dog er der tilsat en anelse almindeligt sukker, da sødemidler ofte har en lidt træls bismag. Så for at "gemme" den lidt væk er der altså også sukker i. Dog ikke i større mængde end at en diabetiker sagtens kan spise et stykke kage :-)



2 æbler skåret i tern (behold bare skrællen på)
1 tsk stødt kanel

50 gram rapsolie
25 gram sukker
2 æg
85 gram A-38 0,5%
125 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
65 gram Perfect Fit fra ISIS
25 gram hakkede mandler

Æbler i tern vendes i kanel.

Pisk olie og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt A-38.
Hvedemel, bagepulver og Perfect Fit blandes godt sammen og røres i.
Æblerne vendes forsigtigt i sammen med de hakkede mandler.

Dejen hældes i en smurt tærteform og kagen bages ved 200 grader i ca 20 minutter

Et stykke kage på 50 gram indeholder 111 kcal :-) så en gang imellem kan man godt tillade sig et stykke kage til eftermiddagskaffen selvom man gerne vil beholde den slanke linje :-D

1 kommentar:

  1. Den så veldig fristende ut!
    Ha en fin kveld.
    Klem fra Guri

    SvarSlet