fredag, maj 08, 2009

Afhængig.


Vi er blevet afhængige af strikkede vaskeklude. De er meget meget bedre end de købte, som vi kun bruger, hvis de hjemmestrikkede alle er til vask på én gang (det kan jo ske). Efter en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren er de bare super. Og så er det jo en fin måde at få brugt nogen rester af bomuldsgarnet.
Opskriften er den berømte ballband dishcloth. Jeg bruger helt almindelig billig bomuldsgarn 8/4 og slår 57 masker op, istedet for de 45 der står i opskriften.


Det halve kongerige er strikket færdig. Nu mangler jeg at sy inderborten sammen og det gruer jeg noget for. Det skal syes med heksesting, som jeg altså ikke aner hvad er og efter at have googlet det, blev jeg endnu mere forvirret. Næste problem er blokningen. Vi har ingen ekstra madras og vi har ikke tæpper på gulvene, så det grubler jeg også lidt over. Men mon ikke jeg finder en løsning, så jeg kan fremvise et kønnere foto af sjalet om nogen dage. Det håber jeg!

16 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte dine vaskeklude - god fredag til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Jane
  De er rigtig fine og som du skriver, bliver de bløde og lækre. Jeg har strikket to par grydelapper i samme mønster men i en tykkere garn, dem er jeg blevet afhængig af, de andre er nul og nix ved siden af.
  God fredag til dig

  SvarSlet
 3. Hej Jane skønt profil billed ;-)

  Skønne vaskeklude.

  Angående blokningen: Hvad med nogle rundstokke/ kosteskafte, bind dem sammen og spænd det ud med tråde. Jeg mener at have set det et sted på nettet.

  SvarSlet
 4. Flotte vaskekluter, og sjalet ditt ser bare så utrolig lekkert ut:-) God helg ønskes deg og dine:-)

  SvarSlet
 5. Hej Jane, jeg har strikket flere babysvøb og et par halve og første gang vidste jeg heller ikke hvad de mente med heksesting, men fik et forklaret af en bekendt. Du skal bare "sy" skrå fra side til side og ind i slåommasker der er, næsten lige som du snører noget. Det er lidt svært at forklare, men bare husk ikke at stramme tråden for meget, der skal jo ligesom være en hulrække. kh Susanne

  SvarSlet
 6. Fint, fint sjal :-) Apropos udspænding: Jeg bruger tynde flamingoplader købt i Silvan til meget billige penge - skal jeg blokke noget stort, lægger jeg bare flere plader sammen. Når de ikke er i brug står de ved gavlen af et skab og fylder ikke meget :-)

  SvarSlet
 7. Hej Jane.
  De gange jeg har blokket sjaler, lægger jeg bare et dobbelt lagen / eller to på gulvtæppet og blokker så på det med nålene sat fast i gulvtæppet. Vaskekludende er da bare super fede.

  SvarSlet
 8. Heia.
  Takk for hilsen i bloggen min.
  Disse kopptuene som alle strikker har jeg enda til gode å lage, men har samlet en del oppskrifter, så vi får se da, sånn etterhvert...

  ønsker deg ei flott helg.

  SvarSlet
 9. Babyteppet blir nydelig! Klutene dine er også flotte - jeg har strikket noen av disse selv og kan ikke være de foruten :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlet
 10. Ang Opspænding. Dana (strikketante) har givet en version med fiskesnøre og teltpløkker ellers flamingoplader evt børnenese skumgulvpuslespil

  SvarSlet
 11. Sikke nogle lækre vaskeklude.
  Super god ide til at få brugt rester.

  Håber du finder ud af heksesting. Jeg kender dem godt, men kan nok ikke forklare dem.
  Dit svøb er meget smukt.

  SvarSlet
 12. Jeg har faktisk også overvejet sådanne vaskeklude og så er de jo uopslidelig og bliver kun bedre for hver vask.....

  SvarSlet
 13. Dit 1/2 kongerige er meget flot.
  Jeg har set et sted at der var en der bloggede på en græsplæne.
  Jeg har også set en bruge en bagside af en stof sofa..

  Vaskekludene er i nogle gode farver

  SvarSlet
 14. Sikke flotte vaskeklude! De lyser op i kökkenet kan jeg tänke mig. Det var ikke dårligt med sådan en gave fra manden.

  SvarSlet
 15. Sikke nogle flotte vaskeklude. Der er så flotte at du kunne sy dem sammen til tæpper eller veste eller hvad ved jeg hvis du ikke gider vaskeklude mere. Det er også rart at have noget pænt på badeværelset. Det halve kongerige er ikke det letteste at blokke men jeg håber det lykkes. '

  SvarSlet
 16. Hej Jane
  Jeg fandt denne video.
  Kan du evt. bruge den til at blogge dit sjal?

  http://www.knittingdaily.com/blogs/daily/archive/2009/05/04/video-blocking-lace.aspx

  Hilsen Tine

  SvarSlet