torsdag, februar 21, 2008

Opskrifter på rundstykker

Tak for alle kommentarerne om mine hjemmebagte rundstykker. Flere har spurgt om opskrifter, så de kommer her.
ANJAS RUNDSTYKKER 16-18 stk

50 g gær
7 dl lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk rapsolie
4 dl havregryn (160 g)
ca 900 g mel

Til pensling ½ dl surmælksprodukt
birkes, solsikkekerner mv..

1. Kom gær og vand i en stor skål og rør rundt så gæren opløses.
2. Tilsæt salt, sukker, olie, havregryn og det meste af melet og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel (måske det hele) til du har en blød og smidig dej, der lige akkurat slipper fingrene.
3. del dejen i 16-18 stykker.
4. Form dejstykkerne til morgenbrød efter eget ønske (horn, håndværker, knuder mv...)
5 Sæt morgenbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, pensl dem med surmælksprodukt og kom birkes mv på.
6. Lad morgenbrødene hæve 30 min og bag dem derefter midt i ovnen 15-20 min ved 200 gr (180 gr ved varmluft)

Horn: Tril dejen til pølser, der er spidse i enderne og krum pølsen til horn.

Håndværker: Du kan lave 4 håndværkere ved at rulle en fjerdedel af dejen ud til en firkant på ca 15x20 cm, dejpladen delen i 4 stk.

Kranse: Tril dejen til pølser og fold disse sammen til kranse.

Knuder: Tril dejen til pølser og slå en knude på disse.

VIGTIGT: Hvis I vil langtidshæve dejen, skal I kun bruge det halve gær.


TOVES SMØRBIRKES 9 stk

40 g gær
1 dl kold mælk
1 æg
100 g smør
325-350 g mel
½ tsk salt
Endvidere: Sammenpisket æg og birkes

Rør gæren ud i den kolde mælk, tilsæt ægget, smørret skåret i små stykker, 300 g af melet og salt. Rør det hele sammen og ælt det så med det resterende mel til en glat dej.
Lad dejen hvile 2-3 min og rul den ud til en lang rektangulær plade (ca 22x60 cm)
Pensl hele dejfladen med sammenpisket æg. Fold nu den ene langside ind mod midten og tryk den fast og fold den anden langside hen over den, så den slutter 2-3 mm fra kanten.
Skær den sammenfoldede dejplade i stykker (ca 6 cm lange) og læg dem omvendt på bagepapir på pladen - således at sammenføjningen er nederst. Pensl stykkerne med æg og drys med birkes og lad dem - for så blir de bedst - hvile lunt i 15 - 20 min, mens ovnen varmes op til 225 grader.
Sæt pladen i den hede ovn og bag brødene i ca 17 min.

Opskriften på Pia´s rundstykker kan I finde her.

2 kommentarer:

  1. Og vi siger tak for dette. Der er dømt bagning. I morgen.

    SvarSlet
  2. Å så takker jeg for denne. sukk, de hørtes helt nydelig ut, så de må jeg nok prøve på i helgen.

    SvarSlet