mandag, maj 20, 2013

Nyt til køkkenet

Under oprydning i mit kreative rod, fandt jeg 2 nøgler hvid og 2 nøgler sort Cotmondo (tykt bomuldsgarn) og da jeg ikke lige havde bedre idéer, så er de blevet forvandlet til 2 gæstehåndklæder, eller køkkenhåndklæder. Der er brugt 1½ nøgle til hver håndklæde og resten er røget ud. Da jeg jo elsker strikkede køkkenhåndklæder vil de sandsynligvis blive brugt i køkkenet fremfor på badeværelset.

 Opskriften er nem: 45 masker på p nr 5, strik 7 pinde retstrik og derefter køkkentern, 5 r, 5 vr over 7 pinde (de første og sidste 5 masker er ret på alle pinde) strik til der er 11 tern i højden og slut med 7 pinde retstrik. Stroppen er lavet på 5. p retstrik…..strik 20 masker, luk 5 m af og strik de sidste 20 m. På næste p slås 5 nye masker op over de aflukkede masker. Strik endnu en retpind og luk af….Voila, et klassisk køkkenhåndklæde er færdigt.

gaver 012

Og for nu at blive i køkkenet…..

Jeg er i gang med en livsstilændring…..denne gang ikke for sjov, men helt seriøst og for altid! Jeg har nemlig fået konstateret diabetes og så er der ingen vej tilbage og ingen undskyldning for ikke at tage ansvar for eget liv og helbred.

På 5 uger er det lykkedes mig at slippe af med nøjagtig 6,9 kg.

Mit første delmål er – 12 kg den 6. juli (sønnens 20 års fødselsdag) og da der sådan set kun er 5 kg tilbage, så er jeg fuld af håb om at det når jeg. Når de 12 kg så er nået, mon så ikke også jeg kan smide de sidste 20 kg?

I dag har jeg lavet et par retter til fryseren, så jeg nemt kan tage en portion op og tage med på arbejde (arbejder aften) i stedet for at blive fristet af diverse usunde og kalorieholdige færdigretter.

Den første ret er en kyllinge-grøntsagsgryde, bestående af hakket kyllingekød og diverse grøntsager, ja sådan nærmest, tag-hvad-du-har-af-grøntsager.

74 kalorier pr 100 gram

gaver 007

Den næste ret er en hvidkålsgryde, også kaldet Gisou

59 kalorier pr 100 gram

gaver 008

8 portioner mad i fryseren…….me like!

Og jeg glæder mig til at kunne købe tøj uden at skulle spekulere på om forretningen mon sælger tøj i størrelse kæmpestor……og til at kunne strikke noget der forhåbentlig også ser pænt ud når jeg har det på!

 

5 kommentarer:

 1. Diabetes, ja den er ikke sjov. Er du saa paa insulin eller piller og diaet???? Sender dig en masse standhaftighed, udholdenhed og og og og og og selvfoelgelig klarer du de sidste kilo inden foedselsdagen.

  SvarSlet
 2. Hvor er det flot, at du allerede har smidt over 6 kg. Selvfølgelig klarer du målet til sønnens fødselsdag.Uhm, Gisou står også på menuen hos os, en god og billig ret, som vi alle kan lide.

  SvarSlet
 3. Flot vægttab - du skal nok nå dit mål :)

  SvarSlet
 4. Det er virkelig flot! Jeg tror godt du kan.

  SvarSlet
 5. SÅ flot med dit vægttab...
  Godt kæmpet ... for jeg ved, at det kommer ikke af sig selv.

  SvarSlet