fredag, maj 25, 2012

Hjælp søges

Jeg har 12 flade tallerkner, hvide med guldkant og et blomstermotiv. Tallerknerne har tilhørt min farmor, men nu tilhører de mig. Jeg vil frygtelig gerne vide hvad de hedder og har søgt højt og lavt på internettet, men ingen steder kan jeg finde noget om dem.

farmors tallerkner 001

Under tallerknenen er et mærke KAHLA konitz og på mit bedste skoletysk har jeg skrevet mail til virksomheden og fik et skuffende svar. De skriver at mine tallerkner er produceret ca 1950 – 1955, men at de ikke gemmer oplysninger om så gammelt porcelæn (det lyder lidt mærkeligt i mine ører) og derfor ikke kan fortælle mig hvad de hedder.

farmors tallerkner 002

Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad værdien er på mine tallerkner og har ikke begreb om, om de er 10 kr værd eller det er 500, men som sagt er jeg også ligeglad for de tallerkner tilhører mig og her bliver de, men det er efterhånden blevet en hel besættelse at finde ud af navnet.

Jeg håber der er nogen ude i blogland der kan hjælpe. Hvis I kender nogen der intereserer sig for gamle spisestel, så vis dem billedet…please!

7 kommentarer:

 1. Kan dessverre ikke hjelpe deg, men forstår godt interessen din for å vite mere om dem. I Sverige har de et TV-program som heter "Antik-runden" og du kan kanskje skrive til SVT og sende meg et bilde. Det kan jo være at de kan hjelpe deg. Hvis de er produsert i Tyskland på 50-tallet, er sjansen for at de er solgt til flere nordisk land stor vil jeg tro. Og da burde det jo finnes noen som vet noe om dem også.
  De var veldig pene synes jeg; enkle og fine! God helg og lykke til med jakten! Klem :)

  SvarSlet
 2. Jeg kan heller ikke hjaelpe, men det er nogle flotte tallerkner.

  SvarSlet
 3. Prøv at kontakte Samlerhuset i Hillerød (ligger på slotsgade) - de kender til rigtig meget porcelæn.
  KH en Hillerød-borger

  SvarSlet
 4. Du kan og så prøve at spørge Lauritz.com (netauktioner), på deres hjemmeside har de bl.a. en særlig side med porcelæn.

  SvarSlet
 5. Og så kommer jeg lige i tanker om, at ugebladet Søndag har en lille brevkasse, hvor der ofte bliver stillet spørgsmål om f.eks. porcelæn, så det er da også en mulighed.

  SvarSlet
 6. Jeg har været med min mor og noget af hendes porcelæn på en gård i Tversted hvor de hjælper og vurderer ting en gang imellem og til daglig sælger antikviteter.

  SvarSlet
 7. Hej , fandt du et svar, har selv søgt og faldt over din side da jeg selv har tallerkener og dybe i det stel ?

  SvarSlet