søndag, oktober 25, 2015

Hippie sokker

Jeg har fuldstændig forelsket mig i et par hippie sokker. Jeg så først et billede på FB og derigennem fandt jeg frem til designeren og hendes blog og endda hendes Pinterest profil.

Prøv lige at se de her flotte sokker (har fået tilladelse fra designeren til at bruge hendes billede)


Besøg hendes blog her og se en hel kavalkade af flotte hippiesokker.
Og hendes Pinterest profil, hvor der er endnu flere varianter af sokkerne. 

I en kommentar af ældre dato, har hun skrevet at der ikke findes en opskrift og hun bare har strikket og noteret undervejs. jeg har så fundet ud af at der så sent som i september i år, ER udkommet en opskrift på sokkerne i bogen Sukkalehti fra Novita.

Jeg forsøger mig med at strikke sokkerne uden opskrift. Dvs. jeg bruger min egen opskrift på knæstrømper som grundopskrift. Strikker den selvfølgelig noget længere da jeg vil ha´ dem til at gå over knæene. Ribben laver jeg med en snoning, som jeg kan se at flere af sokkerne har. Hvis I studerer billederne lidt kan I se at der er rigtig mange forskellige varianter bare på ribben. 
Jeg har fundet forskellige diagrammer på nettet som jeg bruger og håber at jeg ender op med et par hippie sokker der ligner nogenlunde :-) 






søndag, oktober 18, 2015

Søndagssysler

Så skøn en oktober-søndag, hvor solen skinner og der er næsten vindstille. Livet er skønt og jeg er lige så stille på op fra min nedtur.

Blev spurgt på et norsk forum af en bloglæser, om jeg fik løbet i går, og ja det gjorde jeg og minsandten om ikke jeg også kom afsted i dag og jeg har nydt det :)

Formiddagen har jeg brugt til at ordne lidt vasketøj......sjovt som det har tendens til at formere sig!

Over middag strikkede jeg bindebånd på huen, som har lagt og været færdig meget længe, men nu kan den stryges på listen over strikke-ufo´er :)

Huen er fra Lene Holme Samsøe´s bog "Strik på pind 3" og sokkerne er fra Opal´s hjemmeside

lørdag, oktober 17, 2015

Lørdag morgen.....

....og helt alene hjemme.

Planen var egentlig at stå tidligt op og løbe en tur, men lige for tiden er det ikke altid mine dage bliver som jeg har planlagt, så jeg kom til at sove længere end det var meningen. Løbeturen er ikke aflyst, den er bare udsat til senere i dag.

Manden er taget på arbejde, han havde lige et hængeparti med poolen på hotellet som han ikke fik ordnet i går og så må man jo bruge lidt af sin lørdag på det i stedet.

Min lørdag morgen/formiddag kommer til at gå med kaffe og strik. Det er længe siden jeg bare har sat mig ned fra morgenstunden for at strikke, men det gør jeg så i dag :D

Lidt norsk strik er der på pindene. En hue str. 1 - 2 år skal det blive til. Fint lille projekt til nogen af alle strømpegarnsresterne.


søndag, oktober 04, 2015

En pose blandede bolcher - lidt om hvad jeg har lavet i weekenden

Weekenden startede for mit vedkommende allerede fredag morgen, så her har været masser af tid til at slappe af og hygge.

Fredag eftermiddag var jeg i Tversted til Tannistest, hvor årets bil bliver kåret. Bilerne er udstillet hos Hotel Tannishus, hvor manden arbejder og hvilket såmænd var den eneste grund til jeg var der :D

Altså kunne da godt bruge én af bilerne, men jeg er ikke sikker på min bankrådgiver er helt enig med mig om det!



Der er også blevet tid til henholdsvis en løbetur og en gåtur i skoven som ligger nærmest lige i baghaven.
Meningen var egentlig at jeg skulle være i Odense i denne weekend og løbe HCA halvmarathon, men en mindre skade gjorde at jeg blev nødt til at aflyse. Jeg ærgrer mig gul og grøn over det, men der kommer flere løb, så ingen grund til at spille superhelt. Jeg har fået flyttet mit startnummer til 2016, så er altså allerede tilmeldt løbet til næste år. derudover er jeg også tilmeldt Aarhus City halvmarathon i 2016, så nu håber jeg bare benene og det øvrige helbred holder til det.




Mens masser af jer strikkekvinder har tilbragt weekenden i Svenborg, hvor jeg har hørt en fugl synge om kagebord så lækkert og masser af uld, så er det eneste strik jeg kan fremvise, 2 vaskeklude, som er strikket for længe siden, men først har fået hæftet ender i dag :D
De er fra en norsk klutealong af Bitta Mikkelborg. Jeg kan ikke huske navnet på kluden, sådan lige umiddelbart og på den ene har jeg vistnok lavet en fejl, men pyt med det :D




I eftermiddags har vi været på tur. For efterhånden en del år siden havde vi sommerhus i Hou ved Hals og en gang imellem smutter vi lige en tur til området og hygger os. I dag gik turen bla. til havnen i Hals, hvor der blandt andet blev spist en stor is......og så var der også noget med hindbærsnitter......og kanelstang.......det er vist godt jeg så småt er i gang med at løbe igen.... lidt er vel bedre end ingenting!













lørdag, oktober 03, 2015

Hindbær crumble med lakrids og hvid chokolade

Som nogen af jer sikkert ved, så eksperimenterer jeg indimellem med at bikse opskrifter sammen. I de sidste par år er det dog mest blevet til sunde og fedtfattige retter. Det kan man ikke ligefrem kalde den her opskrift, men der skal nu også være plads til lidt luksus indimellem. 

Jeg har en stor svaghed for lakrids og drysser gerne pulver og granulat på diverse frugter når jeg spiser mine mellemmåltider. I fryseren havde jeg hindbær og i køleskabet lå en rest hvid chokolade.....altså det måtte da kunne bruges sammen, så det forsøgte jeg og resultatet blev virkelig godt, ihvertfald hvis jeg selv og mine smagsdommere skal sige det. Smagsdommere var mand og børn, så de var måske ikke helt uvildige......de har vel respekt :D Èn sagde kagen var vildt god, de andre var lidt mere forbeholdne og noget i retning af at den kan da godt spises. Prøv og døm selv! 

Hindbær crumble med lakrids og hvid chokolade


350 gram frosne hindbær
2 spsk hvedemel                                    


4 spsk sukker
1 spsk lime- eller citronsaft
1 knivspids salt

Crumble
75 gram smør (blødt)
50 gram brun farin
Korn fra ½ stang vanilje
1 tsk lakridsgranulat
75 gram hvedemel
50 gram havregryn
25 gram hakket hvid chokolade
25 gram hakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader
Bland hindbær, mel, sukker, saft og salt og kom blandingen i et smurt ovnfast fad eller en tærteform
Pisk smør og sukker til det er luftigt. Tilsæt vaniljekorn og lakridsgranulat, hvedemel og havregryn og rør det godt sammen. Vend chokolade og hasselnøddekerner i.
Fordel blandingen over hindbærrene og bag midt i ovnen i ca. 30 minutter

Serveres f.eks med creme fraiche smagt til med vanilje eller vaniljeis.