tirsdag, juni 23, 2015

Midsommer

Vejret har vist sig fra den pæne side i dag, men ellers er der nu ikke meget sommervejr....endnu. Det kommer sikkert nu, hvor jeg begynder på arbejde igen, efter første halvdel af sommerferien er brugt.


Aftenens sankthansbål blev tændt på stranden i Tversted. Det er mange år siden vi sidst har været til sankthans i Tversted da vi altid plejer at være til bål i grundejerforeningen, men i år valgte vi at prøve noget andet.


Hun ser da yndig ud, der på toppen af bålet......sikken skæbne der venter hende lige om lidt. Båltalen blev smukt holdt af den norske billedkunstner Marit Benthe Nordheim, som er bosat i Mygdal.



Nu er det lige før heksen ryger afsted til Bloksbjerg samtidig med vi står og synger (hver fugl med sit næb) midsommervisen "Vi elsker vort land" af Holger Drachmann.
Hjemme igen ventede kage til kaffen.......en nektarin-hindbærcrumble jeg lavede i formiddags, fordi jeg havde fået købt nogen nektariner som vi synes var lige lovlig hårde. Vi kunne selvfølgelig bare vente et par dage med at spise dem, men idéen til en kage dukkede op i mit hoved og der er ikke altid så langt fra tanke til handling :-D

Opskriften kan I se her eller I kan finde den på min FB side Et sundt - og bedre liv

I princippet kan man bruge næsten hvad man lige har i sin nærhed af frugter og bær og jeg har valgt at bruge nektariner og hindbær......i alt 600 gram fordelt på 350 gram nektarin (udstenet) og 250 gram frosne hindbær.
Nektarinerne skæres i mindre stykker og blandes sammen med hindbær i en skål. Vendes derefter sammen med 1½ spsk hvedemel og 3 spsk sukker inden de fordeles i en smurt form. Jeg har brugt et ovnfast fad der måler ca 20 x 25 cm.
Crumblen har jeg lavet sådan her:
150 gram smeltet smør
125 gram sukker
125 gram havregryn
125 gram hvedemel
2 tsk vanillesukker
25 gram hakkede nødder
Det hele røres sammen og fordeles ovenpå frugt/bær blandingen.
Bages ved 200 grader i ca 25 minutter.
Serveres lun med iskold flødeskum eller vanilleis til

mandag, juni 22, 2015

Aarhus City

I får lige et link til min løbeblog, så dem der har lyst kan læse om weekendens store begivenhed for mig :-) Orker nemlig ikke at skrive det hele én gang til :-D

Bestseller Aarhus City Halvmarathon

fredag, juni 19, 2015

Nøjj som tiden flyver.....



......og imens den flyver afsted, har jeg fået strikket et pænt stykke på Topstykket. Havde det været i de "gode" gamle dage, så havde jeg været færdig på nok ca 3 uger, men altså noget har ændret sig i mit liv og jeg sidder ikke længere og strikker i flere timer hver dag. Tænk engang troede jeg at man ikke kunne leve uden at strikke hver eneste dag......det har jeg så fundet ud af, at man sagtens kan. Indimellem går der flere dage uden jeg rører mit strik og der er også dage hvor det bare er måske 15 - 20 minutter der bliver strikket. Så ikke så sært at det trækker ud med at blive færdig. Til gengæld kan jeg forestille mig, at min genbo rigtig gerne snart vil at jeg er færdig med hendes Topstykke.....ups, jeg skal nok skynde mig med det sidste :-D