tirsdag, august 06, 2013

Morgenmad




Jeg spiser altid morgenmad, men ikke den samme slags hver dag. Havregrød er den morgenmad jeg nok er allermest glad for. Den kan varieres i det uendelige og så er det supersundt med masser af kostfibre.

I dag har jeg bærkompot på min havregrød og som I kan se, er der ingen smørklat på grøden......smør er ikke en del af min kostplan lige for tiden.

Opskriften på bærkompot får I lige her:

BÆRKOMPOT/MARMELADE

200 gram bær efter eget valg, jeg brugte frosne hindbær og jordbær 100 gram af hver.
1 udstenet og tørret daddel (giver sødme, men kan sagtens undværes
2 spsk vand evt. erstat 1 spsk med citronsaft
1 - 1½ tsk Perfect Sød fra ISIS (start med 1 tsk og smag til)

Lad bærrene tø næsten op i gryden, skær dadlen i meget små stykker og kom vand i gryden. Lad det koge ved svag varme indtil det er godt kogt ind. Tilsæt perfect sød og hæld marmelade i et glas.

Anbefaler at man ikke laver en større mængde, da holdbarheden er omkring 10 - 14 dage i køleskab da der ikke er hverken sukker eller konserveringsmiddel i.

Og lige et godt gammelt trick: hvis du under hele processen kun rører den ene vej i gryden, så skummer det ikke :-) Ja ved det lyder skørt, men prøv det ;-)

Marmeladen kan også bruges som kompot til desserter, eller ovenpå skyr til morgenmad/mellemmåltid.

I 20 gram marmelade er der ca 10 kalorier