fredag, juni 28, 2013

Strømpestrik og delmål 1

Fars sokker 001

Fars sokker 003

De to sidste par strømper til min far er færdige…..det var måske også på tide, da de er hans fødselsdagsgave fra november 2012 ;-) men det er jo altid skønt at ha´ noget til gode!

De grønne/blå/røde er strikket i Hot Socks New York farve 87

De brune/grå er strikket i Hot Socks New York farve 82

Begge garner er i sin tid købt hos Markno, men jeg tror ikke de kan købes der mere.

 

Mit første delmål i min livsstilændring er for længst nået. Jeg havde som delmål 1 at tabe mig 12 kg inden den 6. juli og til dags dato har jeg tabt mig 13,3 kg så jeg er ovenud tilfreds og lykkelig.

Det var vigtigt for mig med et hurtigt vægttab i begyndelsen, for jeg kender mig selv godt nok til, at hvis det ikke går rimeligt stærk så mister jeg motivationen. Derfor satte jeg mit daglige kalorieindtag på 1200 og det har jeg stort set overholdt hver dag. Der har selvfølgelig været enkelte dage, hvor det ikke har kunnet ladet sig gøre, men det skal der også være plads til.

Jeg er på madlog og logger alt hvad jeg spiser og det er altså virkelig en øjenåbner for hvor meget man egentlig indtager hver dag.

Jeg er ikke på nogen fancy kur, hvor jeg kun må spise én slags mad eller stenalder/paleo og andre af den slags kure.

Ej heller undgår jeg ris, pasta og kartofler, men spiser det i moderate mængder. Hvidt brødt spiser jeg så til gengæld overhovedet ikke. Grøntsager og fuldkornsbrød spiser jeg en masse af og hvis man vælger de rette fødevare kan man faktisk spise en hel del mad for 1200 kalorier.

Det er næsten ligesom at gå i banken og hæve 1200 kr hver dag og så skal man få dem til at række, indtil næste dag hvor man må hæve 1200 igen ;-) Der går sport i det!

Til gengæld behøver det ikke at gå helt så stærkt med mit videre vægttab, nu har jeg bevist for mig selv at jeg både kan og vil det her, så jeg har sat kalorietallet op til 1400, men der er jo ingen der siger jeg SKAL spise 1400 kalorier om dagen, så jeg stræber stadig efter at det skal være mindre, til gengæld bliver det så nemmere at “spare” kalorier op til en god middag eller et enkelt glas rødvin til maden i weekenden.

Delmål 2 er – 22 kg ialt inden den 1. oktober…..der er jo læææænge til :-)

søndag, juni 23, 2013

Mia Bella

Hvis nogen er i tvivl, så kan jeg skam godt strikke andet end klude og sokker ;-)

Her er det en Bella Tunika fra Lene Holme Samsøe´s bog, eller man kalder den vistnok en booklet, Babystrik på pinde 3.

 

Bella 001

Der er mange rigtig fine opskrifter i bogen og jeg vil helt sikkert strikke nogen flere af modellerne.

Bella 004

FAKTA

Opskrift: Bella Tunika fra Babystrik på pinde 3

Garn: Viking Babyull…..91 gram

lørdag, juni 22, 2013

Vild med karklude

Totalt åndsvag overskrift….ja jeg kan godt selv “høre” det, men det er altså hvad jeg er…..vild med karklude. Ihvertfald med at strikke dem og ikke mindst bruge dem.

Jeg ved godt at nogen synes det er helt spild af god strikketid, at sidde og strikke en karklud!! Men det må altså være fordi de ikke har prøvet at bruge en blød og lækker håndstrikket klud. Håndstrikket lyder ligesom mere exclusivt end hjemmestrikket ;-)

Nå men her er ihvertfald karklud nr 2 i Bitta´s knit-along på FB

Bird_Cherry_002_medium2

FAKTA

Opskrift: Hegg (Bird Cherry) af Bitta Mikkelborg

Garn: Bumbo bomuldsgarn lagt dobbelt

Pind: Nr 3½

onsdag, juni 19, 2013

1 meter strømper så´n cirka

Jeg har strikket et par kæmpe sokker på bestilling….str. 47, pyhhh der var lang vej til tåen. Det er nu ikke fordi de ser så kæmpe ud på billedet, men det er de altså :)

Tardis_frdig_001_medium2

FAKTA:

Opskrift: Tardis

Garn: Regia Uni (blå) og Katia laine nylon (hvid og sort)

På FB er jeg med i en gruppe der hedder Bittamis design for strikkelystne. Bitta designer masser af flotte opskrifter på f.eks sokker, huer, vanter og nu også karklude.

Hun har lavet 5 opskrifter på klude og hver fredag frigiver hun en opskrift i gruppen.

Hvis nogen vil se mere til Bittas design kan I se hvad hun laver lige HER……se lige de flotte fiskesokker og hendes Florisse

Selje__Bittami__002_medium2

Jeg kan godt se at kluden nemt kunne ligne et håndklæde, men det er altså en klud……jeg tror det er vinklen billedet er taget fra der får den til at se længere ud.

FAKTA:

Opskrift: Selje af Bitta Mikkelborg

Garn: Bumbo bomuldsgarn lagt dobbelt

Sidste færdige projekt i denne omgang er en skøn sommerhue med øreklapper.

Hue_med_reklapper_005_medium2

FAKTA:

Opskrift: Sommerhue med øreklapper af Edith Nielsen

Garn: ID Bomuld fra Brugsen

søndag, juni 02, 2013

En prinsesse-pirat

Jeg har strikket en bluse efter en af Ediths fine opskrifter, nemlig Pirat-trøjen.

Prinsessepirat 003

Jeg har så bare valgt at lave den lyserød med en bort af hjerter forneden. Rundt om ærmerne har jeg hæklet en omgang picot´er og dermed er pirat-trøjen forvandlet til en prinsesse-pirat.

Desværre har jeg klokket gevaldigt i det og er kommet til at bruge garn i 2 indfarvninger…….sådan går det når man har en rest der ligger sammen med 4 nøgler ubrugte og det tilsyneladende er samme farve. Økonomisk *tø-hø* som jeg er, så tænkte jeg at jeg hellere måtte bruge resten først….det skulle jeg så ikke ha´ gjort, men gjort er gjort og det er ikke noget at gøre ved. Jeg spørger svigerinden om hun vil ha´ blusen til min yngste niece og vil hun ikke, så ryger den i en indsamlingscontainer til afrika.

FAKTA

Opskrift: Pirat-trøje fra Gallerigavlen

Garn: Brugsens bomuldsgarn 8/4…ca 1½ nøgle

Hjerte-bort: Er fundet på Tricksy Knitter

Håbløst bagefter

 

Jeg er håbløst bagefter, både med at læse blogs, skrive indlæg og for den sags skyld med alt andet, men jeg har det super godt og trives så fint med min kostomlægning, som indtil nu har resulteret i 9 tabte kilo. Det er utroligt at man overhovedet kan få det så meget bedre bare ved at tabe sig….der er så mange ting der allerede er blevet nemmere og selvtillid får man også lige pludselig. Jeg har også pludselig fået lyst til at gøre mere ud af mig selv i stedet for hele tiden at være hende der prøver på at gå og gemme sig og hende der tager så neutralt tøj på som muligt i håb om at ingen lægger mærke til mig. Nu er jeg så småt begyndt at bruge en anelse make-up også til daglig og ikke bare når jeg skal i byen, tage øreringe på og f.eks har jeg købt mig et par skrigende pinkfarvede løbesko og de bliver ihvertfald lagt mærke til….jeg får mange kommentarer om dem ……bare for et ½ år siden kunne jeg aldrig ha´ fundet på at gå med pinkfarvede sko.

Nå, men nu tror jeg at jeg vil lave et strikkerelateret indlæg og derefter gi´ mig til at læse nogen af de 427 blogindlæg som jeg er bagefter. Jobbet kalder i eftermiddag, så der bliver ikke strikket meget i dag, men 2 fridage venter forude og så kunne det jo være at pindene bliver motioneret!