mandag, maj 20, 2013

Nyt til køkkenet

Under oprydning i mit kreative rod, fandt jeg 2 nøgler hvid og 2 nøgler sort Cotmondo (tykt bomuldsgarn) og da jeg ikke lige havde bedre idéer, så er de blevet forvandlet til 2 gæstehåndklæder, eller køkkenhåndklæder. Der er brugt 1½ nøgle til hver håndklæde og resten er røget ud. Da jeg jo elsker strikkede køkkenhåndklæder vil de sandsynligvis blive brugt i køkkenet fremfor på badeværelset.

 Opskriften er nem: 45 masker på p nr 5, strik 7 pinde retstrik og derefter køkkentern, 5 r, 5 vr over 7 pinde (de første og sidste 5 masker er ret på alle pinde) strik til der er 11 tern i højden og slut med 7 pinde retstrik. Stroppen er lavet på 5. p retstrik…..strik 20 masker, luk 5 m af og strik de sidste 20 m. På næste p slås 5 nye masker op over de aflukkede masker. Strik endnu en retpind og luk af….Voila, et klassisk køkkenhåndklæde er færdigt.

gaver 012

Og for nu at blive i køkkenet…..

Jeg er i gang med en livsstilændring…..denne gang ikke for sjov, men helt seriøst og for altid! Jeg har nemlig fået konstateret diabetes og så er der ingen vej tilbage og ingen undskyldning for ikke at tage ansvar for eget liv og helbred.

På 5 uger er det lykkedes mig at slippe af med nøjagtig 6,9 kg.

Mit første delmål er – 12 kg den 6. juli (sønnens 20 års fødselsdag) og da der sådan set kun er 5 kg tilbage, så er jeg fuld af håb om at det når jeg. Når de 12 kg så er nået, mon så ikke også jeg kan smide de sidste 20 kg?

I dag har jeg lavet et par retter til fryseren, så jeg nemt kan tage en portion op og tage med på arbejde (arbejder aften) i stedet for at blive fristet af diverse usunde og kalorieholdige færdigretter.

Den første ret er en kyllinge-grøntsagsgryde, bestående af hakket kyllingekød og diverse grøntsager, ja sådan nærmest, tag-hvad-du-har-af-grøntsager.

74 kalorier pr 100 gram

gaver 007

Den næste ret er en hvidkålsgryde, også kaldet Gisou

59 kalorier pr 100 gram

gaver 008

8 portioner mad i fryseren…….me like!

Og jeg glæder mig til at kunne købe tøj uden at skulle spekulere på om forretningen mon sælger tøj i størrelse kæmpestor……og til at kunne strikke noget der forhåbentlig også ser pænt ud når jeg har det på!

 

søndag, maj 12, 2013

Kender du Edith?

Edith er et fantastisk sprudlende menneske.
Edith er fuld af gå-på-mod og er ikke bange for en udfordring.
Edith er farverig og farveglad og meget alsidig.
Edith er den nye stjerne på den danske designer-himmel.
Besøg Ediths nye hjemmeside Galleri Gavlen og se ved selvsyn at jeg har ret.
Kender du Edith? Det gør jeg og det er jeg STOLT af!
Ediths pirattrøje

fredag, maj 10, 2013

Mojo

mojo 001
Det må vist være på tide med lidt strik på bloggen igen!
Stærkt inspireret af strikkegruppen “Sokker der rocker” på FB har jeg strikket et par Mojo sokker. Der er to versioner af den opskrift, nemlig en hvor sokkerne er forskellige og en dansk, hvor begge sokker er ens. Den danske version har været i Strikkemagasinet nr. 10/2012
Jeg har ikke den danske opskrift, men har alligevel valgt at lave mine ens, da jeg synes det er pænest. Apropos skønhed, så er det ikke just det der præger sokkerne, når de bare ligger, men når de først kommer på foden, så synes jeg faktisk de er ret så pæne og også behagelige at ha´ på. Man kan ikke mærke at der er riller og ribstrik under foden, så det skal ihvertfald ikke afholde nogen fra at strikke et par.
mojo 002
Fakta:
Opskrift: Mojo
Garn: Hot Socks Stripes fv. 607 ca 75 gram

torsdag, maj 09, 2013

Trætte men glade :-)

Vejrguderne holdt hånden over os i tirsdags og vi vågnede til sol og blå himmel.

På behørig vis “blev vi vækket” med fuld musik og ca 40 glade mennesker der sang morgensang for os.

æresport1

Efter morgensang var der kaffe og rundstykker til de fremmødte og vi tilbragte nogen skønne timer sammen med familie, venner, naboer og kollegaer. I køkkenet havde vi god hjælp af Britta og hendes mand Kent, så det hele klappede fuldstændig som det skulle.

Om aftenen holdt vi fest på Sindal Kro & Hotel. En helt tradiotionel fest med 3 retter mad, kaffe og skrub af mad. (Sølv)brudevals blev der skam også danset og selvom vi absolut ikke er de store dansere, så gik det vist meget godt.

Vi havde en helt og aldeles uforglemmelig skøn dag og vil mindes den med glæde fremover.

lørdag, maj 04, 2013

4. maj

4.maj 005

Selvom jeg ikke har oplevet krigen og derfor heller ikke befrielsen, så har jeg alligevel lys i vinduerne den 4. maj.

Jeg synes det er en hyggelig tradition, selvom baggrunden for den er nok så skræmmende.

Og så til noget helt andet og meget mere hyggeligt :-)

Det “yndige” par her fejrer om 3 dage sølvbryllup og meget er sket i løbet af de 25 år…..blandt andet er der blevet lidt mere af os he-he…..ja det eneste der er blevet mindre af, er vistnok mandens hår *fnis*

annonce3 002