lørdag, marts 30, 2013

Mit langtidsprojekt

Domino52 007

Jeg er i gang med et tæppe i dominostrik. Jeg regner ikke med at blive færdig foreløbig, men det gør heller ikke noget. det er så hyggeligt lige at strikke en firkant indimellem.

Domino52 001

Fortsat god påske til jer derude

tirsdag, marts 26, 2013

Nyt på pinden

Jeg har længe gået og aet og nusset for et garnnøgle jeg har fået af Annette. Nemlig et nøgle af Garnheksens YAK…..100% tibetansk yak, uhmm jeg siger jer, det er det blødeste og lækreste garn, jeg nogensinde har haft i hænderne.

I går da jeg surfede lidt rundt på nettet, faldt jeg pludselig over Chantilly fra Garnstudio og så vidste jeg lige præcis hvad jeg skulle strikke af garnet.

Chantilly 001

Det viste sig at opskriften er en smule tricky….det er lidt svært at forklare, men efter 3 forsøg lykkedes det mig at bryde koden og nu kører det bare……ja jeg er ikke kommet så langt endnu, men bare vent og se, lige pludselig er jeg færdig.

Chantilly 003

Jeg har lige 2 arbejdsdage…i morgen og på torsdag og så har jeg fri resten af påsken. Jeg glæder mig til at holde fri sammen med familien og bare hygge, ha´ lidt gæster, slappe af og strikke.

fredag, marts 22, 2013

Jamen så prøver jeg

Der kom lige en lille omgang influenza i vejen, men nu er jeg vist frisk igen og klar til at blogge om dit og dat og strik osv. osv.
Jeg har egentlig ikke strikket så meget i år, men lidt er det da blevet til.
Først et par sokker til Andreas.
3 par 004
3 par 002Restestrik 003







Og 2 par til min far efter opskriften der hedder Blueberry Waffles + et par til mig selv i rester….inspireret af Markno´s side på FB hvor Marianne kalder dem Happy Socks
Blueberry 003
Et par vanter er det også blevet til. Opskriften er fra Hendes Verden strikkeskole….trekanterne har jeg broderet på bagefter, tilfældige steder, så det er altså med vilje at de ikke sidder ens på begge vanter. Vanterne er til Hanne-Marie Hjemmet i Roskilde.
Vanter 003
En Fiona fra Rasmilla, strikket i Samarkand…uhmm lækkert garn!
fiona salg 001
Og så har endnu flere strømpegarnsrester fået ben at gå på….hmmm kan man mon sige sådan når det ikke er brugt til sokker??
Nå, men altså så er der kommet et barnevognstæppe i dominostrik ud af resterne. Tæppet er til Mødrehjælpen i Århus.
Domino 002

søndag, marts 17, 2013

Halli Hallo

Altså jeg savner nu egentlig det her bloggeri, så lur mig om jeg ikke på et tidspunkt, måske inden længe, vender tilbage :-)

tirsdag, marts 12, 2013

Valnøddeboller 24 stk



50 gram smør
4 dl minimælk
2 dl kærnemælk
50 gram gær
2 tsk groft salt
200 gr valnøddekerner
700 - 800 g hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel

1 æg til pensling

Smelt smørret i en gryde og tilsæt minimælken. Hæld det i en skål. Tilsæt herefter kærnemælken og  rør gæren ud heri.
Kom salt i dejen. Hak valnøddekernerne groft og kom dem i. Tilsæt hvedemel og fuldkornshvedemel. Hold igen på hvedemelet, da det ikke er sikkert det hele skal i. Ælt dejen godt sammen, jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine, men man kan også sagtens ælte i hånden, hvis man ingen maskine har.

Sæt dejen til hævning i 1 time.
Form til ca 24 boller og efterhæv i 45 min.
Pensl med æg og bag i forvarmet ovn 225 grader i ca 15 min