tirsdag, maj 29, 2012

Dejlig pinse

Jeg havde fri hele pinsen og jeg kan love for at jeg har nydt det. Vi har hygget, spist koldskål, meloner og jordbær i lange baner. Grillet har vi også. Og været på Bryghus Vendia hvor vi spiste en lækker brunch. Slappet af på terassen har vi også gjort. Til gengæld er der ikke blevet strikket ret meget og billeder har jeg slet ikke tænkt på at få taget.

Huer firkanter 005

Jeg har taget en UFO under kærlig behandling og mangler nu kun at få strikket 9 store firkanter og 5 små. Til gengæld tror jeg monteringsarbejdet er lige så stort som selve strikningen af firkanterne.

Huer firkanter 001

Lidt huer er det også blevet til. De er stærkt inspireret af Guri og strikket efter billeder på hendes blog. Dog er den ene strikket med en lille ombukket ribkant. Jeg kan ikke rigtig bestemme mig til hvilken én af modellerne jeg synes bedst om, men kan måske forestille mig at den med ribkanten sidder bedst på hovedet, men det er kun et gæt….byd gerne ind, hvis I har en mening. Huerne er til Mødrehjælpen og jeg vil jo helst aflevere noget der rent faktisk kan bruges.

fredag, maj 25, 2012

Hjælp søges

Jeg har 12 flade tallerkner, hvide med guldkant og et blomstermotiv. Tallerknerne har tilhørt min farmor, men nu tilhører de mig. Jeg vil frygtelig gerne vide hvad de hedder og har søgt højt og lavt på internettet, men ingen steder kan jeg finde noget om dem.

farmors tallerkner 001

Under tallerknenen er et mærke KAHLA konitz og på mit bedste skoletysk har jeg skrevet mail til virksomheden og fik et skuffende svar. De skriver at mine tallerkner er produceret ca 1950 – 1955, men at de ikke gemmer oplysninger om så gammelt porcelæn (det lyder lidt mærkeligt i mine ører) og derfor ikke kan fortælle mig hvad de hedder.

farmors tallerkner 002

Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad værdien er på mine tallerkner og har ikke begreb om, om de er 10 kr værd eller det er 500, men som sagt er jeg også ligeglad for de tallerkner tilhører mig og her bliver de, men det er efterhånden blevet en hel besættelse at finde ud af navnet.

Jeg håber der er nogen ude i blogland der kan hjælpe. Hvis I kender nogen der intereserer sig for gamle spisestel, så vis dem billedet…please!

tirsdag, maj 22, 2012

Strømper nr 25

Andet sidste par i 26ppii er strikket i Arwetta strømpegarn. Farven på det øverste billede er slet ikke rigtig, men på billed nr. 2 er den korrekt.

gule 001

gule 006

Opskriften er fra et gammelt hæfte “Alt det der luner” som jeg for længe siden fik af Manna der desværre har fjernet sin blog.

gule 004

mandag, maj 21, 2012

1978…..

….karameller, var hvad Andreas´ klasse fik da konfirmanderne i dag kastede med karameller i anledning af blå mandag. Og det på en skole, hvor selv en Ice tea light bliver konfiskeret af lærerne! Ja så fik jeg lige den bemærkning ud mellem sidebenene…karamellerne er selvfølgelig dem vel undt, det står bare i skarp kontrast med de efterhånden noget strikse regler om hvad de må ha´ med i skole.

karamel 002

mandag, maj 14, 2012

Kaffen er klar

kaffeAD 001

kaffeAD 002

kaffeAD 003

Fakta:

Opskrift: Kaffe fra bogen Strik en stund af Annette Danielsen

Garn & forbrug: Holst Supersoft ialt 205 gram til en str. xl Pinde nr: 3 og 3½…..jeg er gået ½ nummer op for at gøre den en anelse større.

Jeg havde lidt bøvl med maskeantallet og mailede lidt frem og tilbage med AD ang. om der var fejl i opskriften. Vi blev enige om at jeg skulle fortsætte med det maskeantal jeg havde for at vi kunne se hvad der så skete. Det skete der ingenting ved og alle andre maskeantal i opskriften passede, så jeg regner med der er en lille fejl i opskriften, men jeg kan se hun ikke har rettet det på hjemmesiden (endnu ihvertfald), så måske Annette ikke er enig med mig i at det er en fejl? Eller også har hun bare ikke haft tid endnu. Derudover er det en supernem og enkel opskrift og den kan varmt anbefales.

Jeg kunne da ikke vente til i morgen med at vise jer min Kaffe, så på billederne er den stadig våd *fnis*

Jeg elsker den allerede!

Imens….

kaffen snurrer i vaskemaskinen, så har jeg kastet mig over nogle ender på hagesmækker til Mødrehjælpen. Hagesmækkerne har lagt længe og kun manglet at få hæftet enderne. Nu er det gjort og de kan lægges til side som færdige.

hagesmækker 001

hagesmækker 002

Desværre ligger der stadig mange UFO´er rundt om i huset og det stresser mig, så nu håber jeg at jeg kan tage mig lidt sammen og få noget gjort færdigt.

Jeg har både et flot tørklæde af Ellen Holm og en vendestrikstrøje der bare ligger og venter på at blive strikket færdig + en del babytøj til Mødrehjælpen……altså fra nu er det kun strømper der må strikkes på foruden UFO´er….*gisp*

tirsdag, maj 08, 2012

Kaffe

Det er helt rart til en forandring, at strikke andet end strømper!

kaffe 001

Men helt slippe strømperne, det gør jeg altså ikke!

gul strømpe 001

Til sidst lige et billede af buketten jeg fik af manden i går, i anledning af 24 års bryllupsdag.

Blomster   tøj 002

tirsdag, maj 01, 2012

Monsteragtige eller festlige??

Døm selv…..

Festogfarversokker 004

Jeg er med i en gruppe af sokkestrikkere på FB og et par stykker af pigerne derinde har strikket de flotteste og sjoveste sokker jeg længe har set, så det ville jeg også prøve. Faktisk tror jeg at vi er rigtig mange derinde der er gået i gang med at strikke sokker af alle vores strømpegarnsrester.

Jeg har gjort det på den måde at jeg kommet alle mine rester i en kasse og lukket øjnene og taget en rest. Slået masker op som jeg plejer….i det her tilfælde 56 og strikket først 10 omgange rib 2 r, 2 vr. Lukket øjnene og taget en ny farve og strikket endnu 10 omgange rib. Ny farve og derefter strikket 10 omgange ret (glatstrik) osv. Altså skiftet farve for hver 10 omgange. Jeg har lavet skaftet 60 omgange ialt. Ny farve til hæl og derefter igen ny farve for hver 10 omgange. Når jeg strikker til mig selv strikker jeg altid foden 54 omgange, så her har jeg strikket de sidste 4 omgange med samme farve som tåen.

Flere steder ser det ud som om jeg har skiftet farve efter færre omgange, men det er fordi garnet selv skifter farve.

Festogfarversokker 010

Man kan jo strikke så mange sokker som man har lyst til og uanset om en strømpe bliver væk så kan man altid finde en der passer til den anden, hvis altså man har strikket mere en to, vel at mærke.

Alle farver er altså tilfældt valgt og jeg har ikke skævet til farver der matcher eller ej. Som sagt har jeg lukket øjnene og dykket ned i kassen, men er man mere til noget der matcher kan man jo sagtens farvesortere sine rester.

Så sokkestrikkere….til kamp mod garnresterne…fat pindene og strik! Det er sjovt og ingen andre har et par magen til.

Nu skal jeg så bare lige overvinde mig selv til også at bruge dem…..jeg har jo et eller andet med at de helst skal være ens, men jeg vil øve mig i at bruge dem hi-hi.


I anledning af det er 1. maj og en rigtig dejlig forårsdag skal der da lige et par billeder på bloggen fra haven.

Festogfarversokker 001

Festogfarversokker 003