tirsdag, september 28, 2010

Den kan findes her….

Flere har spurgt, hvor opskriften på rendegraver-trøjen er fra.

Opskriften er fra Sandnes og kan findes i et hæfte fra 2003 “Sandnes Smart 0308 Barn”.

SMART

Hæftet er desværre ikke på deres hjemmeside mere, så det er nok tvivlsomt om det kan købes nogen steder længere.

mandag, september 27, 2010

Weekend-strik

weekendens strik Fredag aften slog jeg masker op til et nyt strikketøj. En trøje med rendegravere på i str. 4 år og hvis jeg selv skal sige det, så er den da ret sej!

Egentlig burde jeg have syet ærmer i min cardigan, men fristelsen til at starte på noget nyt blev altså for stor, så ærmerne de ligger og venter…..

Jeg er også begyndt på sjal nr 9, nemlig sjal med kongelig kant og der er jeg allerede begyndt på spidserne, men de næste par dage tror jeg trøjen ovenfor frister mest.

lørdag, september 25, 2010

Strømper

 

image

I år har jeg ikke strikket så mange par strømper som jeg plejer, men nu er der da to par færdige. De lyserøde/blå bliver her på matriklen, mens det andet par er til varmestuestrik. Forøvrigt sikkert det sidste varmestuestrik jeg laver foreløbig, da jeg har besluttet at holde en pause eller måske helt stoppe.

image

De stribede varmestuestrømper er strikket af 2 forskellige nøgler strømpegarn, købt i Aldi for et par år siden. jeg har strikket 4 omgange med hver farve, hælen af den ene slags og tåen af den anden slags.

image

De lyserøde/blå strømper er vist, hvad man kan kalde for nordiske strømper, da jeg har strikket på dem både i Sverige, Norge og Danmark. De var nemlig med på ferie i sommer. Garnet jeg har brugt hedder Fortissima Socka Mexiko Color og er fra Schoeller+Stahl. Farve nr 0032.

torsdag, september 23, 2010

Kenwood

Min nye køkkenhjælper…Mr. Kenwood bliver leveret fra whiteaway en af de nærmeste dage.

KM336Billedet er lånt fra whiteaway.com

Jeg glæder mig nærmest som et barn til juleaften 

lørdag, september 18, 2010

Vitaminer

Man tager 200 gram blandede frosne bær. Jeg har brugt hindbær, brombær og blåbær.

bagedag 009

Smider dem ovenpå en kagedej.

bagedag 012

Og bager kagen i ca 1 time.

bagedag 013

Senere skal den pyntes med sigtet flormelis og serveres med enten creme fraiche eller flødeskum.

Opskrift fra Amo “Den store bagebog 3”

Derefter tager man 5 meget modne bananer. Moser dem og smider dem i en dej bestående af margarine, sukker, æg, havregryn, kærnemælk, mel, natron, vanille og salt.

Bager kagen i knapt 30 minutter og vupti har man kage til en hel masse mennesker :-)

Opskriften er fra Amo “Den store fødselsdagsbog”.

banankage 002

 Og vupti så er den lørdag formiddag gået, når man ovenikøbet har tilladt sig den luksus at sove helt til kl 8.30. Det er så sjældent, jeg sover længe, men jeg må åbenbart ha´ trængt til det.

Jeg tror ikke min cardigan bliver færdig i weekenden som jeg havde håbet, jeg har masser af lektier der skal laves og i aften skal vi til fødselsdag hos svigermor. Pyt også med det, den skal jo ikke være til nogen bestemt tid, men ihh hvor jeg glæder mig til at kunne ta´ den på :-)

God weekend…

onsdag, september 15, 2010

Alene hjemme

hygge 005 Ovenpå dagens problemformulering i skolen og en forkølelse der ligger på lur, så vil jeg altså rigtig nyde den time jeg skal være alene hjemme i aften. Manden skal til bestyrelsesmøde og ungerne skal til spejder, så der skal strikkes i det lille hjem.

Jeg er i gang med det sidste ærme på min cardigan og håber den er klar til montering i weekenden, hvis ikke der kommer alt for meget andet i vejen, så skulle det nok kunne lade sig gøre.

mandag, september 13, 2010

Lille Hjerte

Trøjen til Mads´ tvillingsøster Camilla er færdig. Ifølge opskriften skulle den strikkes på p 4, men da jeg havde strikket det første hjerte kunne jeg godt se, at den var alt for bred (hvem sagde noget om strikkeprøve?), så det var forfra igen og jeg skulle faktisk helt ned på pind 3, før det lykkes mig at ramme strikkefastheden.

hjertetrøjen 005

FAKTA

Opskrift: Hjertebluse med flæsekant (Familie Journalen)

Garn og forbrug:  175 gram Vital Superwash (Hjertegarn)

Størrelse: 12 mdr.

hjertetrøjen 006

lørdag, september 11, 2010

Et kup i Føtex

I Hjørring er der lige åbnet et nyt stort Føtex varehus, så formiddagen i dag skulle bruges der.

Og se lige, hvad jeg fandt….3 bagebøger fra Amo til 20 kr. pr stk. Nu skal der altså bages!

Amo 001

Der er simpelthen opskrifter på alt tænkeligt bagværk. Boller, brød, bradepandekager, muffins, skærekager, lagkager, småkager, islagkage, tærter, pølsebrød, burgerbrød, pandekager, kagemænd og koner…

Amo 003

…forskellige kager og andet sjovt til halloween…

Amo 004

….for ikke at snakke om julens bagværk og meget meget mere.

fredag, september 10, 2010

Fældet

Her ligger min flotte hængebirk.

birketræ 001

birketræ 002

Vi var ikke helt enige herhjemme, om træets skæbne, men manden løb af med sejren…..denne gang :-)

onsdag, september 08, 2010

Yndlingsfarven

Lige for tiden sværmer jeg for den turkise farve. Man kan godt nok ikke se det på mit strik, men jeg har faktisk ret meget tøj der er turkis.

For et stykke tid siden “arvede” jeg 2 sorte sække fyldt op med tøj af en veninde der har gennemgået en gastric bypass (fedmeoperation). Pænt tøj, mærkevaretøj og jeg er altså ligeglad med at en anden har gået i det. Det meste af tøjet kan man faktisk ikke se har været brugt. Jeg sorterede enkelte dele fra, som jeg ikke ville bruge, men endte med at ha´ fået 17 par “nye” bukser og 15 toppe, t-shirts og tunika´er, så jeg har tøj nok at vælge imellem lige for tiden :-))

Nå, men hvad har alt det snak om tøj, at gøre med min yndlingsfarve? Ikke andet end at mange af overdelene faktisk er turkise og så skal man da ha´ noget tilbehør til, skal man ikke?

Armbånd 002

Derfor har jeg lavet et armbånd og nogen ørehængere af nogen perler jeg havde. Det er måske ikke verdens mest fancy smykker, men der er temmelig sikkert ikke nogen der har magen til :-)

mandag, september 06, 2010

Efterår part 2

I anledning af efterårets komme, har jeg strikket mig et nyt tørklæde! Som om jeg trænger til det, hva? Jeg har masser af tørklæder og sjaler, men altså, garnet inviterede til at blive til lige præcis det her tørklæde.

efterår 2010 003 efterår 2010 002

Det varer sikkert ikke længe inden det skal i brug!

FAKTA

Opskrift: Noro socks tørklæde

Garn: 100 gram Hjerte Kunstgarn

Pind: Nr 4

Størrelse: Har ikke målt det, men det er lige nøjagtig passende til mig og jeg brugte garnet rub og stub, der var ca 10 cm tilbage af nøglet :-)

søndag, september 05, 2010

Efterår

Som i alle sikkert har bemærket, er efteråret kommet. Jeg er egentlig ikke begejstret, men det er mest fordi efter efterår kommer vinter og det kan jeg altså slet ikke li´.

Jeg har været på fotosafari i haven og i drivhuset.

efterår 2010 008 efterår 2010 010

Der er stadig røde tomater i drivhuset, men også masser af grønne, så jeg tror jeg for en gangs skyld, vil prøve at lave syltede grønne tomater, som jeg husker fra min barndom.

efterår 2010 007Vindruer er der stadig masser af, og uhm de er skønne :-)

efteråret2010 003  efteråret2010 004

Æbletræet i haven, har det til gengæld skidt. I år er der kun 2 æbler på træet og kønne er de jo ikke ligefrem. Det plejer ellers at bugne med æbler, men den hårde vinter har nok sat sine spor.

efterår 2010 005Til gengæld trives sneglene i æbletræet.

efteråret2010 002

Fotoet af sommerfuglene, gør mig rigtig glad, for er de ikke er bevis for, at der alligevel stadig er en snert af sommeren her?

fredag, september 03, 2010

Weekend-lækkerier

Wow, den første uge på ny uddannelse gik stærkt, og jeg er træt som i T-R-Æ-T, men det skal nok blive godt. Hovedet summer af nye informationer og nye mennesker man skal lære at kende, men fra tidligere ved jeg jo, at sådan er det, den første og måske også næste uge, men så går det fremad og man bliver mere tryg ved situationen.

Når man nu er lidt pyllertræt, hvad er så bedre end, at man kan hente en dejlig pakke på posthuset :-)

rasmilla 003

Jeg var nemlig så heldig, at vinde i en give-away hos Rappedikke, hvor gevinsten var et gavekort på 200 kr til Rasmilla :-)

Jeg har fået 100 gram sjalsgarn og 100 gram rasmilla´s yndlingsgarn. Begge garner skal bruges til sjaler, da jeg mangler 2 for at være færdig med 10 sjaler i 2010.

Tusind tak Christina og Sanne/Rasmilla :-))