mandag, august 30, 2010

Jeg ser rødt…

…og jeg kan li´ hvad jeg ser :-)

rødt 005

Jeg strikker efter en opskrift på en vest, men har en eller anden idé om at strikke et par ærmer, så jeg får en cardigan ud af det. Nu må jeg se, om jeg overhovedet kan få det til at lykkes og om jeg har garn nok til det. Det tror jeg, at jeg har.

Jeg er mere i tvivl, om jeg kan lave et par ærmer, der passer til rundingen osv. i ærmegabet. Det skal jo helst ende med også at se pænt ud. Tips modtages gerne :-)

fredag, august 27, 2010

En rigtig tøsevest

Hvis jeg altså havde en pige, så ville jeg elske at trække hende i sådan en vest. Det har jeg ikke, så vesten bliver lagt i gavekassen, indtil der dukker én op der kan bruge den.

tøsevest 012Den er strikket i Sverige, da vi var på ferie. Jeg vidste ikke rigtigt hvilket projekt jeg skulle tage med, men det skulle være noget, der ikke fyldte så meget og ikke var tungt at sidde med, så det endte med garn og opskrift til vesten her + noget strømpegarn, det er jo nærmest obligatorisk he-he.

FAKTA

Opskrift: Britta Wilferts “Spirrevipstrik og herlig hækling”.

Garn: 45 gram Soft Uld i farven Hyacinth fra Knitalot (sælges i Mygdalhus)

Pinde: Rundpind nr 2½ (strikket frem og tilbage)

Størrelse: 12 måneder

tøsevest 009

torsdag, august 26, 2010

Phalaenopsis

 

orkide 003

Fik bare lige lyst til at vise min nyeste blomst i vindueskarmen.

Jeg har en mere, men den er lige afblomstret og jeg er så spændt på, om jeg kan få den til at blomstre igen. Jeg har nemlig slet ikke grønne fingre, men flere og flere har sagt til mig, at så skal jeg da ha´ orkidéer, så nu lader jeg det komme an på en prøve.

onsdag, august 25, 2010

Fy føj for et blæsevejr

Det stormer da bare ad h… til i dag. Jeg har lige været ude og gå i en times tid og det var godt nok ikke rart, men heldigvis er jeg noget gumpetung, så jeg blev da på landjorden ;-)

Nu kan jeg heldigvis bare slå rumpen i sofaen og strikke….

tiny heart 002

søndag, august 22, 2010

Så er der serveret….

 

brødkurv 007

Den her brødkurv har set dagens lys, fordi jeg var ved at rydde lidt op i noget garn og så kom jeg til noget af Aldis bomuldsgarn, vistnok købt for et par år eller tre siden og så måtte jeg ha´ tænkeren i gang med at finde et projekt til garnet. Jeg smider nemlig ikke garn ud, hvis jeg overhovedet kan finde noget at anvende det til.

På et tidspunkt kom jeg i tanke om den her flotte brødkurv jeg havde set hos Strikk og tøys. Hurtigt kom jeg til computeren og ind på hendes blog så jeg kunne se hvilken opskrift der var brugt og simsalabim så var jeg igang med en brødkurv :-)

Jeg startede fredag eftermiddag og lørdag aften var kurven færdig.

Det er muligvis ikke den sidste brødkurv jeg har lavet. Den er jo anvendelig til mange ting, feks. frugt eller på badeværelset til tingeltangel osv. Ja man kunne jo også lave den størrer og bruge den som strikkekurv!

FAKTA

Opskrift: Brødkurv fra Garnstudio

Garn: Knapt 200 gram Mariposa bomuld fra Aldi (hæklet med 2 tråde)

Hæklenål nr: 5

brødkurv 005Sådan ser den ud før kanten er bukket ned.

fredag, august 20, 2010

Lille Dino Sweater

Så fik jeg endelig taget mig sammen til, at få færdiggjort dino-trøjen. Jeg manglede kun liiiige at få syet knapperne på, men det holdt hårdt at få det gjort. Mærkeligt, for det har ikke taget så lang tid, som at det tog at tænke på, det skulle gøres! Ja ja, men nu er det gjort og trøjen kan afleveres til Mads´ mormor.

Dino Sweater 010

Mads har en tvillingsøster, som også skal ha´ en trøje, dog ikke med dino´er på. Den hører I sikkert mere om, når jeg får den på pindene.

Dino Sweater 013

FAKTA

Opskrift: Baby No. 20 fra Hjertegarn 

Garn: Hjerte Mini Vital

  1. 100 gram brun
  2. 50 gram naturhvid
  3. 20 gram mørkebrun

Pinde: Rundpinde 2½ og 3

Størrelse: 12 mdr.

mandag, august 16, 2010

Hylder og lidt strik

Jeg vil prøve at lave vores soveværelse lidt hyggeligere. Vi plejer ikke at ha´ andet derinde end vores seng og skabene med tøj, men det er da egentligt lidt kedeligt, selvom rummet fortrinsvis bliver brugt til at sove i ;-))

I går satte manden disse hylder, eller rettere bogkasser op og planen er så, at der skal stå noget pyntehalløj derpå.

De sorte vaser med georginerne i er bare for at få et nogenlunde pænt billede, det ser jo ikke pænt ud med bare et billede af hylderne, vel?

Jeg har en eller anden ide om nogle glasvaser og lysestager med tyrkisfarvede lys.

Vores sengetæppe er brunt på den ene side og tyrkis på den anden (vendbart), så måske jeg også skal strikke/hækle nogen puder i de farver.

Det skader jo ikke, at der ser lidt pænt ud i soveværelset og levende lys er jo både pænt og romantisk, selvom nogen nok vil mene vi er blevet for gamle til romantik :-) Spørg bare den 17 årige teenager om ikke det både er klamt og pinligt, hvis vi gamle kysser :-))

hylder 003

Nå, men ikke mere soveværelses-snak for denne gang, lad os få en sober tone her på bloggen :-)

Indimellem alt det andet, jeg render og laver, så bliver der jo også strikket, ja og monteret bliver der også. Har faktisk to stykker strikketøj, hvor jeg er påbegyndt montering, men uha så kedeligt det er, så jeg strikker altså indimellem.

Lige nu er det er tørklæde jeg strikker. Opskriften har jeg fundet på Hannes blog og garnet er Kunstgarn fra Hjertegarn. Mere om det senere. Ha´ en god dag allesammen der kigger med herinde :-)

 

 

tørklæde 002

fredag, august 13, 2010

I skole igen

Det er ikke meget strik jeg kan fremvise lige for nu. Der er nemlig vigtigere ting på programmet.

Ungerne er begyndt i skole igen og det første forældremøde er allerede holdt. Heldigvis af en lærer, der holder af korte forældremøder, så jeg var hjemme igen allerede en time efter jeg var taget hjemmefra. Det er noget jeg kan li´.

Om kort tid er det mig, der skal starte i skole og uddanne mig til Sosu-hjælper, så der er også en del forberedelser til det, bla. indkøb af bøger og andre materialer og et par informationsmøder.

bøger

Familiemæssigt er der også noget at se til, da min mors galdestensoperation viste sig at være en hel del mere kompliceret end forventet og diagnosen langt alvorligere.

Og så var det at der måtte et trøstekøb til. I sidste øjeblik fik jeg bestilt 15 nøgler Geilsk tyk uld på tilbud til kun 10 kr pr. nøgle. Hvad det skal blive til ved jeg dog ikke endnu.

Garn

fredag, august 06, 2010

Lille Dino

Dinosaur trøjen er på pindene. Mønsterborten med dino´erne er faktisk strikket to gange! Jeg var ikke tilfreds med resultatet første gang, havde vist strammet trådene på bagsiden lige rigeligt, men nu ser det bedre ud.

dino 001 Læg lige mærke til, hvor fint den matcher mit ældgamle sofabord :-))

Lin vil gerne se et nærbillede af mønsteret på mit adamas, så det vil jeg da prøve at levere ;-)

adamas 007

I går skulle vi ha´ været tilskuere til 2. etape af cykelløbet Post Danmark Rundt, ligesom vi sidste år så 1. etape, men min mor blev akut indlagt på Sygehus Vendsyssel i onsdags på grund af en galdesten, der har sat sig fast i galdegangen, så cykelløb blev aflyst.

Hun skulle ha´ været opereret i går formiddags, men noget endnu mere akut dukkede op og operation blev udsat til i dag.

onsdag, august 04, 2010

Adamas

Takket være en webstrikker (Silje) fik jeg strikket mit Adamas shawl færdig lige inden vi tog til Sverige. Hun sendte mig lynhurtigt det manglende garn, så jeg kunne få strikket de sidste 5 pinde. Tusind tak Silje!

adamas 012

Jeg fik lokket Jonas til at være fotomodel på den betingelse at jeg ikke vil sladre til hans kammerater ;-)  Jamen det lader jeg så være med Jonas ;-))

adamas 015 

FAKTA

Opskrift: Adamas Shawl

Garn: 120 gram Supersoft, købt hos Marianne Svit da hun stadig havde netbutik.

Pindenr:

Mål på sjalet: 210 cm bred og 100 cm høj

Hot or not: Hot og i virkeligheden rigtigt cool, hvis I forstår hvad jeg mener. Helt seriøst så er sjalet det flotteste sjal jeg nogensinde har strikket. Jeg er vild med det og da jeg har hørt at orange bliver in i efteråret/vinteren så må jeg for en gang skyld være på forkant med moden ;-))

adamas 016

søndag, august 01, 2010

Sverige – Norge

Den sidste uge har vi tilbragt oppe i en af de mange svenske skove.

ferie2010 014Inde i skoven.

Vi havde lejet et hus gennem Dancenter, tæt på byen Årjäng og tæt på grænsen til Norge.

ferie2010 032Lindgården i Årjäng

Vejret viste sig ikke fra den bedste side, men vi fik da 2 dage med solskin og varme.

Jeg var i flere garnforetninger i Sverige, men kunne simpelthen ikke finde noget der fristede. Der var masser af bomuldsgarn og acrylgarn, men meget lidt uldgarn og ihvertfald ikke noget der fristede mig. Om onsdagen kørte vi over grænsen til Norge og kørte mod hovedstaden Oslo. Jeg var sikker på, at i et land med så stor traditioner for strik og håndarbejde, der måtte man da kunne finde en garnforretning på ethvert gadehjørne. Hmm, jeg skulle nok ha´ lavet lidt research hjemmefra, for garnforretninger i hovedstaden var da det eneste jeg ikke fandt. Nå, pyt vi havde en skøn dag i Oslo, hvor vejret viste sig fra sin bedste side. Jeg skal forresten lige hilse og sige at det er sørme ikke nemt at finde p-pladser i Oslo uden der skal betales i dyre domme for det. 68 kroner i timen for at parkere er virkelig vildt for sådan nogen vendelboer som os, der parkerer gratis allevegne ;-) men okay vi parkerede i et fint p-hus med vagter, så risikoen for tyveri fra bilen var minimal og sikkert pengene værd.

sverige 032Oslo med kongeslottet i baggrunden.

Et sted i Norge så vi også denne flotte bil.

ferie2010 006 Amerikanerbil i Norge.

sverige 048Sø i nærheden af vores hus

ferie2010 015Kantarel i skoven.

ferie2010 027 Limtræsbro.

ferie2010 029 Klippevæg.