torsdag, december 31, 2009

Godt nytår



Her på året sidste dag, vil jeg gerne ønske jer alle sammen et rigtig godt nytår og samtidig vil jeg sige tak for alle de søde og skønne kommentarer i har lagt på min blog. Jeg er ikke så god til at besvare dem, ej heller at takke for dem, men i skal vide, at hvert eneste ord I har skrevet har gjort mig glad og nogen gange har jeg endda fået mig et godt grin over jeres ord, så tusind tak fordi I har været med til at gøre 2009 en smule bedre.
2009 har ikke været det bedste år for mig. Først begik min chef (tandlægen) selvmord, senere har jeg kæmpet mod en tidligere arbejdsgiver ang. min arbejdsskadesag. Jeg vandt sagen, men ikke uden omkostninger, sådan på det personlige plan.
Heldigvis har jeg jo så min dejlige hobby, strikketøjet :-)
Apropos strikketøj, så har jeg meldt mig i en gruppe på ravelry, der hedder 10 shawls in 2010. Det siger vist sig selv, at udfordringen der, er at strikke 10 sjaler i 2010. Det blir spændende om jeg kan fuldføre det. Jeg skulle jo gerne nå at strikke andre spændende ting indimellem.
Jeg har lovet mig selv, at jeg i 2010 ikke vil strikke for andre. Dog har jeg lige et par ting som jeg har lovet og det holder jeg, men derudover kun til mig selv og så selvfølgelig varmestuestrik, men der bestemmer jeg jo selv hvor meget jeg vil strikke.
Min strikketid bliver jo væsentlig mindre, nu hvor jeg skal på job og i min fritid vil jeg altså ikke stresse for at strikke til andre. Det må være årets nytårsfortsæt:-)

Rigtig godt nytår og på gensyn i 2010

tirsdag, december 29, 2009

Et smukt syn

Det var et smukt syn der mødte mig i morges da jeg stod op. I løbet af natten er der kommet mellem 10 og 15 cm sne og alt er smukt dækket af det hvide drys.


Knapt så smukke, er mine nye sandaler, men de er vældig praktiske når jeg nu på mandag drager ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg skal arbejde på et plejehjem og håber at få så meget erfaring, at jeg kan blive optaget på sosuhjælper-uddannelsen.
Desværre er det ikke lykkedes mig at få en ny læreplads hos en tandlæge og jeg må derfor tænke i andre baner. Jeg vil rigtig gerne arbejde med mennesker, så det mest naturlige valg for mig, næst efter klinikassistent, er som sosu-hjælper.

mandag, december 28, 2009

Årets bedste strik


Jeg har strikket meget i 2009 og når man strikker meget så er der noget der ender skidt og noget der ender godt.
Det knap så heldige gider jeg ikke bruge tid på, men her er årets bedste strik.
Nr 1 på listen er helt klart Topstykket, som er det stykke strik, jeg har brugt allermest nogensinde. Supergod model, også til os der har både til gården og gaden :-)

Nr 2 er mine knæstrømper, som jeg desværre tror har mødt sin skæbne. I går da de kom ud af vaskemaskinen var rib, hæl og tåen på begge strømper filtet. Jeg ved ikke hvad der er sket, de har været vasket mange gange og altid i maskine, ligesom jeg altid har gjort med alle mine hjemmestrikkede sokker/strømper. Jeg har aldrig været udsat for det før, men altså det røde garn er helt filtet sammen. Det grå og sorte fejler ingenting. Underligt og meget meget ærgerligt.

Nr 3 er Olive. Jeg tror den er næsten på højde med Topstykket, men også kun næsten. Modellen er jo ikke helt beregnet til quinder i str. xxl, men alligevel er det da lykkedes mig at klemme mig i den og jeg befinder mig ganske udmærket i den.

søndag, december 27, 2009

Nytårs Give away

Det her er jeg simpelthen nødt til at deltage i og hvis du skulle ha´ lyst til at prøve lykken også, så deltag i Vibekes nytårs Give Away.
Der bliver trukket lod om 2 smykkesæt den 1. januar 2010 kl 18.00

lørdag, december 26, 2009

Kalenderhalsduken 2009



Det lykkedes mig at blive færdig med kalenderhalsduken, selvom jeg synes det trak tænder ud. Det er vist første gang jeg har strikket så meget hulmønster. I den smule sjaler jeg har strikket, har det været samme mønster i hele opskriften og så varer det ikke længe inden man kan huske det udenad, men her har der hele tiden været nye mønstre og nogen har været helt umulige at huske, så jeg har brugt meget tid på at se på mønsteret samtidig med at der blev strikket.
Fejl er der også, men jeg lader som ingenting for der er garanteret ingen der lægger mærke til det, når først det sidder rundt om min hals.
Selvom jeg let og elegant har udeladt 3 mønstre og forkortet enkelte mønstre er det alligevel lykkedes mig at lave et tørklæde der måler 2 m og 55 cm. Det er altså rimeligt langt til lille mig, men så kan det da snoes en ekstra gang rundt om halsen. Jeg kommer vist ikke til at fryse med det på :-)
Alt i alt er jeg meget tilfreds med både tørklædet og at jeg er færdig med det ;-)

Hvis nogen synes at mønster 21 ser forkert ud, så har i da helt ret. Diagrammet forvirrede mig og da jeg havde strikket mønsteret én gang, så jeg at jeg havde lavet forkert, men at trævle op det gad jeg ikke, så jeg lavede da bare næste mønsterrapport magen til den første, så dem der ikke kender mønsteret kan garanteret ikke se det er en fejl :-) Dovenskaben længe leve!

Tørklædet er strikket i Supersoft, farve Indigo på addi turbo nr 3 og der er brugt 150 gram.

onsdag, december 23, 2009

Højt fra træet grønne top...

...stråler juleglansen.


Nogen har fine juletræer, med pynt holdt i en bestemt farve, f.eks guld, sølv rødt eller blåt. Flot og elegant ser det ud, men det er ikke her hos os. Foruden de obligatoriske julekugler, så vil jeg ha´ alt børnenes krimskrams på mit juletræ.
F.eks denne nisse, som Andreas har lavet.


Netto-hunden er også Andreas´ kreation :-)


Denne glasklokke (jeg tror faktisk det er plastik) er én af ialt 6 klokker, som var det allerførste julepynt jeg købte, da jeg som 16 årig flyttede hjemmefra. Købt på postordre i den forlængst hedengangne Daells Varehus. I guder, hvor har jeg dog købt meget derinde og jeg husker endnu, at når der kom kataloger derfra, kunne jeg bruge timevis, ja dagevis med at bladre både forfra og bagfra. Hmm nu bli´r jeg nærmest nostalgisk. Det er meget meget mærkeligt, men kataloger fra Ellos får slet ikke de samme følelser frem og det er flere år siden jeg har handlet hos dem. Til trods for det, får jeg stadig breve med ekstra gode tilbud, fordi jeg er en af deres bedste kunder. Det må se skidt ud i det firma ;-))


Nu er vi helt klar til at holde jul. alle gaver er forlængst købt, køleskab og fryser bugner med mad, så man ikke skulle tro forretningerne åbner nogensinde igen. Kagedåserne er fyldte med småkager. Så nu er der kun tilbage at læne sig afslappet tilbage i sofaen og nyde juleferien.

Rigtig glædelig jul til alle jer derude, der trofast følger med her.

tirsdag, december 22, 2009

Stjernestunder.

Nu er det snart juleaften og i morgen skal vores juletræ pyntes.
Jeg har hæklet lidt stjerner til at hænge derpå. Egentlig ville jeg ha´ hæklet mange flere, men der var jo også så meget andet jeg gerne ville nå, så derfor er det kun blevet til 7, men nu har jeg så et helt år til at hækle nogen flere i he-he.


Udenfor er der hvidt og alt tyder på en hvid jul i år, til børnenes store glæde. Jeg kan sagtens undvære og især den snestorm de melder om kommer i eftermiddag.


Heldigvis kan man sidde godt og lunt indendøre med kaffe og strikketøj.


Kalenderhalsduken er forøvrigt det eneste jeg strikker på lige for tiden.

søndag, december 20, 2009

Alletiders hattehoved

Det er nu ikke fordi jeg har det bedste hattehoved. Jeg ser nærmest fjollet ud med hue på, men her i kulden er det nødvendigt at holde ørerne varme ;-)


Ordentlig belysning i en garnforretning er forresten vigtig. Da jeg stod i forretningen, var jeg sikker på, jeg købte blåt garn, men da jeg kom hjem og fik det op af posen var det lilla.


FAKTABOKS
Opskrift: Look-a-like
Garn: 70 gram Lima fra Hjertegarn
Pindestørrelse: Rundpind nr 4, 40 cm
Hot or not: Jeg tror bestemt den er hot

Der er hvidt derude....


Endelig kom der sne. Ikke i de mængder der er kommet andre steder i landet, men dog så jorden er dækket.


Efter billedet her blev taget, blev juletræet flyttet ind i garagen, så det ikke er sjaskvådt når det skal ind i stuen den 23.

Jul på torvet.




Soldalens brandvæsen kom med julemanden i år, så børnene kunne få de obligatoriske slikposer.

lørdag, december 19, 2009

Ingen sne....

Sne kan jeg dårligt vise, da vi vist højst har fået 50 snefnug. Til gengæld har vi fået ny lyskæde :-))


I ugens løb har jeg haft fødselsdag og altid søde og skønne Annette har sendt mig en gave. 3 nøgler Sandnes mini alpakka, tusind tusind tak for gaven Annette.


Udover garn har jeg fået en ny foodprocessor, den gamle stod af for et stykke tid siden, så en ny kom på ønskesedlen. Led til mit Pandora-armbånd har jeg også fået og penge som jeg venter med at bruge til forretningerne har udsalg, lidt snu har man jo lov til at være.

tirsdag, december 15, 2009

Havregrynskugler

Havregrynskugler hører julen til.


Skålen de er i, er en jeg har malet da jeg i en fjern fortid malede på porcelæn, helt tilbage i 1983.



Havregrynskugler

125 g smør
3 dl havregryn
1½ dl flormelis
½ dl kakao
2 tsk vanillesukker
3 spsk kold kaffe
1 dl kokosmel til at trille kuglerne i

Alle ingredienser (undtagen kokos) blandes godt sammen (jeg bruger foodprocessor, men en blender eller håndmikser kan sagtens bruges i stedet)
Tril små kugler og rul dem tilsidst i kokosmel.
Har du nogen i familien der ikke kan li´ kokosmel, så kan de sagtens rulles i kagekrymmel, men jeg foretrækker selv kokos. Smag og behag!

søndag, december 13, 2009

Som lovet

Olive med indhold.


Det er ikke noget jeg er vild med, altså at vise mig selv frem, men hva pokker, det er jo sådan jeg ser ud.
Og så opdagede manden ovenikøbet at jeg ikke har hæftet alle tråde! Næh nej, der hænger en garnende og dingler ovre bagpå, så det må jeg jo nok hellere få ordnet i en fart :-)

fredag, december 11, 2009

Olive

Skønne skønne Olive er færdig og jeg glæder mig til at tage den i brug. Den er blevet lige nøjagtig så skøn som jeg havde forestillet mig og inde i mit hoved er jeg allerede i gang med at strikke en udgave nr 2.


Som i kan se har jeg lavet den med korte ærmer. Jeg har en eller anden ting med lange ærmer, jeg er ikke vild med dem og så kan jeg jo ligeså godt bare strikke den med korte ærmer.
Den nederste kant har jeg lavet med ligeså mange effektstriber som i halskanten, mens ærmerne kun har 4 striber.


Fakta
Opskrift: Olive af Helga Isager
Garn og forbrug: I alt 200 gram Supersoft. Hovedfarven er Heather, effektfarverne er Hyachint, Sweet Pea, Topaz og Dark Apple.
Pindestørrelse: Rundpinde nr 3 og 4
Ændringer: Kun dem jeg har skrevet om i indlægget.
Hot or not: Helt sikkert hot

Når jeg på et tidspunkt har en fotograf hjemme og der er lidt dagslys, så kommer der måske billede af Olive med indhold ;-)

torsdag, december 10, 2009

Leverpostej

I går var jeg en tur hos tandlægen og bagefter i supermarkedet for at handle lidt ind til jul. I køledisken rendte jeg over et godt tilbud på lever og spæk og pludselig fik jeg lyst til at lave leverpostej. Det er ellers mange år siden jeg har gjort det, men nu skulle det altså prøves og her ser I resultatet. 6 skønne bagte postejer + jeg har kommet 3 ubagte i fryseren, lige til at tage op og bage inden serveringen. Nemt ikke?



Leverpostej

1100 g svinelever
550 g spæk
1 tsk peber
½ tsk allehånde
8 tsk salt

Afbagning:
200 g margarine
300 g mel
1 l + 1 dl mælk
1 stort finhakket løg

Svinelever og spæk hakkes hver for sig.
Smelt margarinen og svits løgene let heri uden at de tager farve. Tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt mælken lidt af gangen. Krydderierne kommes i den færdige afbagning og derefter kommes spækket i og varmes med til det er næsten smeltet.
Leveren tilsættes og røres godt sammen.
Kommes i aluforme og bages i vandbad ved 195 grader i 1 time. Postejerne kan også fryses ubagte.



Jeg lover at næste indlæg her på bloggen, handler om strik ;-)
Olive er nemlig lige ved at være færdig :-))

mandag, december 07, 2009

Det skulle nødig hedde sig....


For nogen dage siden var vi til juleafslutning i fredagsklubben sammen med ungerne. En af opgaverne blandt forældrene var at lave julepynt til sognegårdens juletræ. Bla. skulle der flettes en stjerne. Jeg meldte mig til at lave den, for hvor svært kunne det lige være, jeg har da flettet adskillige stjerner igennem årene. Prøv så lige at forestille jer hvor pinligt det så er, når man må opgive og ha´ hjælp fra andre. Det var meget pinligt!! Så da jeg her i weekenden fik fat i stjernestrimler så gik jeg i gang med at flette stjerner og må konstatere at svært det er det ikke. Hvad der lige gik galt den aften, det må stå hen i det uvisse :-)

Jeg følger stadig med på kalenderhalsduken, men laver alle lige dages mønster én rapport kortere, så må vi se hvor langt det bli´r.

I dag skal jeg ha´ bagt en kage og så skal der fjernes lidt støv hist og her. Genboerne har sølvbryllup i morgen og der skal laves æresport i vores garage, så jeg regner med der er nogen der gerne vil ha´ en kop kaffe på et tidspunkt.
Ha´ en god dag derude.

søndag, december 06, 2009

Julegaver


Weekenden er blevet brugt til julegaveindkøb. Både lørdag og søndag har vi været afsted og nu mangler vi kun to gaver. Der har skullet købes mange i år, da vi har fået pengene fra både mine og mandens forældre til at købe gaver til ungerne og os selv, så ingen overraskelser i gaverne i år :-)

lørdag, december 05, 2009

fredag, december 04, 2009

Godter-i-nissen


Kagedåsen med pebernødder holdt ikke længe og her til morgen har jeg trillet pebernødder i lange baner, denne gang uden ungernes hjælp og mærkeligt nok så gik det hurtigere ;-)
Allerede på søndag skal der laves mere dej til pebernødderne, da jeg har meldt mig til at lave dej til Jonas´ klasse, så de kan hygge sig med at bage på mandag.
Jeg skal vist også ha´ lavet en dej til nogen Vanillekranse og til Jødekager så julebagningen kan gå i gang, men muligvis venter jeg til efter weekenden, jeg har ikke rigtig bestemt mig endnu.
Nissen på billedet er ikke én af mine kreationer. Jeg fik den i fødselsdagsgave af en kollega, da jeg blev 30, ja det er lige et par år siden eller mere :-)
Jeg kalder den for godter-i-nissen for hans mave er nemlig et syltetøjsglas og hovedet kan skrues af, så han kan fyldes med godter. Det har jeg nu aldrig gjort for jeg er bange for, hvis jeg tager glasset ud, når det skal vaskes op, at jeg så aldrig får det proppet ned igen, men ellers kunne jeg jo passende ha´ fyldt ham med pebernødder :-)

onsdag, december 02, 2009

Bagefter...

Vi er allerede bagud af dansen med hensyn til kalenderlyset. Det tager jo lige et stykke tid inden det er brændt ned til 1. Vi kunne såmænd godt ha´ begyndt at tænde lyset allerede sidst i november, men nu får det lov til at brænde det meste af dagen i dag, mon så ikke det hjælper på det.


Anderledes håber jeg det kommer til at se ud med mit kalendertørklæde. Det ser nemlig ud til jeg må springe over nogen mønstre. Jeg har nemlig regnet ud, at hvis alle mønstre måler det samme som det første, så blir mit tørklæde 2,88 m og det er nok lige i det længste for en pygmæ på kun godt 1,50 m :-)))
Jeg har regnet ud at hvis jeg springer over hver 3. dag så blir det ca 1 meter kortere og det er nok en lidt mere realistisk længde til mig, men på den anden side er det også en skam at springe over nogen af mønstrene. Hmm jeg må i tænkeboks!



OG TIL MIG SELV: "forøvrigt fru Nielsen, så er det fra nu af forbudt at starte på nyt strik før der er færdiggjort 2 strikketøjer, at du bare ved det"!

tirsdag, december 01, 2009

Misk mask...


...maskemarkører.
Jeg synes tit jeg mangler maskemarkører og det ender med jeg bare bruger et stykke garn i en afvigende farve, men det skal være slut nu.
I formiddags da jeg var i Hjørring gik jeg ind i hobbyforretningen og købte smykkewire og wireklemmer. Perlerne købte jeg i Aldi i går. Desværre havde hobbyforretningen udsolgt af smykketænger, og så måtte jeg en tur i mandens værktøjskasse og nu har han så ingen fladtang mere ;-)
Foreløbig har jeg lavet 5 sæt, men jeg skal ha´ lavet mange flere. Jeg vil bare gerne ha´ fat i flere perler i nogen andre farver.

Så langt...


....rækker 100 gram Supersoft til en Olive str l/xl. Det er ikke sært at supersoft lige for tiden er et af mine yndlingsgarner. Garnet er billigt og rækker utrolig langt og så er det så blødt at jeg ihvertfald sagtens kan bruge det direkte på kroppen.