lørdag, oktober 31, 2009

Happy halloween


Som så mange andre lige for tiden, har vi en græskarmand stående udenfor. Det er nu ikke fordi jeg går så meget ind for at fejre halloween, men ungerne vil jo gerne ha´ sådan en fyr.


I min vindueskarm har der sandelig også sneget sig en græskarmand ind. Denne er dog lavet i keramik.


Og på hylden over tv´et er der rigtig uhyggeligt. Njaa sådan et par spøgelser er da nu egentlig meget hyggelige.
HAPPY HALLOWEEN TIL ALLE JER DERUDE

fredag, oktober 30, 2009

En verdensomsejling under havet


Så var det i går alle kommunens skolekor deltog i det store Spil Dansk Kor, hvor de opførte musicalen "En verdensomsejling under havet"


I mit forrige indlæg skrev jeg at 250 børn deltog, men det helt rigtige antal er nøjagtig 341 børn og jeg kan kun sige, at det gjorde de helt fantastisk godt.


Det var nogen trætte børn da forestillingerne var slut kl 21 i aftes, men da havde de også været i gang hele dagen, først med at øve, senere optrådte de med 2 forestillinger, hvor vi overværede den første. Ja og så sneg vi os faktisk ind igen til nr 2 forestilling (shhh sig det ikke til nogen), fordi det blev nu lidt kedeligt at sidde ude i bilen og vente, så vi ville gå ind i forhallen for at vente istedet og ja så "kom" vi til at gå lidt for langt;-). Jeg kan i den forbindelse sige at der er udmærkede ståpladser helt oppe foroven i oceanariet ;-)


Og så har manden da forresten fødselsdag i dag, så lige om lidt skal jeg ha´ gang i noget bagværk, så gæsterne i aften kan få lidt godt til ganen:-)

onsdag, oktober 28, 2009

Lidt om ingenting og så lidt brok

I morgen er det "Spil dansk dag" og i den anledning skal Jonas optræde på Nordsømuseet i Hirtshals. 250 korsangere fra alle kommunens skoler skal sammen synge "En verdensomsejling under havet". De skal stå foran oceanariet på museet, så det bli´r garanteret flot. Jonas er ligeså glad for at synge, som jeg er og han glæder sig sådan til i morgen. Han har spurgt hver eneste dag i de sidste 2 uger om hvornår er det jeg skal på Nordsøcentret og synge. Det trækker sikkert også at det giver en hel dag fri fra skole, da børnene allerede kl 8 i morgen tidlig bliver kørt til Hirtshals, hvor de skal øve hele dagen.
Undskyld billedet vender forkert, men af en eller anden grund kan jeg ikke få det vendt rigtigt.


På strikkefronten er jeg snart færdig med helikopter-sweateren. Jeg mangler at hæfte lidt tråde på det sidste ærme og selvfølgelig at få det syet på og tilsidst halskanten. Jeg håber at den kan blive færdig i weekenden.



Og så har Ingelise virkelig lavet et stunt. Tænk de har sendt deres symagasin til mig selvom jeg altså har fortalt dem at jeg gerne fremover vil have strikmagasinet. Øv siger jeg bare og så lige til mig, der var så glad for at jeg nu endelig var fri for alle de symodeller som jeg ikke har den mindste interesse i. Jeg prøvede at ringe til dem i 2 timer i går inden jeg opgav. Jeg hader virkelig alle de tryk dit og tryk dat beskeder man får nu om dage når man ringer til firmaer og offentlige steder, men Ingelise er da overhovedet ikke kundevenlig. Man skal trykke 2 for personlig betjening og det gjorde jeg så og får den besked at alle medarbejdere er optaget og jeg bedes venligst ringe op igen!!! Jamen hvis jeg så var kommet i en ventekø, men nej, ring op igen fru Nielsen. Jamen så kommer man da aldrig igennem eller hvad??? Ja ja jeg må jo prøve igen i dag og i morgen og i overmorgen måske....

fredag, oktober 23, 2009

En hæklenåls bekendelser


For første gang nogensinde har jeg hæklet en lysedug og så endda direkte efter diagram. Opskriften kunne jeg ikke tyde, da den var fransk, så det blev til lidt gætteri om hvad de forskellige tegn betød, men jeg er godt tilfreds med det færdige resultat.
Det var en pludselig lyst der kom over mig, da jeg på en norsk blog så en hæklet jule/lysedug. Jeg har da også planer om en enkelt dug mere i rødt, så den kan blive rigtig julet at se på, men ellers tror jeg nu ikke det er den genre, der kommer mest af i fremtiden. At strikke er nu det skønneste, men det er måske fordi jeg sagtens kan strikke og se tv imens, det kniber det noget med når jeg hækler.
Dugen er 50 cm i diameter og jeg har brugt knapt 100 gram ideas daily 8/4 fra Coop. Dugen er hæklet på nål nr 2½.

mandag, oktober 19, 2009

Det er tid for refleksbrikker


Weekenden er slut og børnene er sendt afsted i skole igen efter ferien. I morges var der helt mørkt da de skulle afsted, så de fik ekstra formaninger om at passe godt på når de skulle over vejen. De er heldigvis udstyret med reflekser fra Trygfonden, hvor man faktisk kan bestille ekstra reflekser helt gratis.

I dag er det store strygedag herhjemme, for i morgen skal vi til sølvbryllup og så skal tøjet jo være i orden, både til morgenhalløj og senere til den store fest om aftenen. Drengene har fået skjorter, ja selv den store som absolut ikke plejer at vil ha´ skjorte på, men moderen (mig) har venligst, men bestemt gjort opmærksom på, at til sølvbryllup har man altså pænt tøj på. Heldigvis har vi fundet en rigtig flot skjorte, som han kunne acceptere.

fredag, oktober 16, 2009

En blandet landhandel

Så er det snart weekend igen. Manden kommer fra job om 1½ time, så jeg har bagt en chokoladekage til lidt hjemlig hygge. Vejret udenfor indbyder jo ligefrem til hjemmebag og hygge.


Udenfor er der blevet koldt og sokkerne må findes frem. Jeg havde nogen der lå i strikkekurven og kun manglede at få hæftet ender. Det gjorde jeg så i formiddags og nu kan Andreas og mig ihvertfald holde varmen om fusserne:-))
Andreas´ sokker er strikket i henholdsvis Bumbo strømpegarn og Aldi strømpegarn. Størrelse 35, strikket på p 2½.


Mine er Sunday Swing sokker, strikket i Zauberball, str ca 37 på pind 2½


Hovsa nu er jeg sørme blevet farvet rød i toppen, af min helt egen frisørmester aka manden.

torsdag, oktober 15, 2009

Opskrift på brunsviger

Lena har spurgt om jeg vil dele opskriften på brunsviger, så her kommer den.

Brunsviger også kaldet kagemand ;-)

40 g smør eller margarine
2 dl mælk
25 g gær
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
250 g hvedemel


Remonce

250 g brun farin
225 g smør eller margarine


Fedtstof og mælk lunes til ca. 35 grader.
Gæren smuldres i en skål og udrøres med mælkeblandingen.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes smidig og blank. tildækkes og hæver et lunt sted i ca. 25 minutter.
Dejen slås ned og udrulles til en tynd plade, der lægges på en bradepande beklædt med bagepapir.
Efterhæver i 20 min.
Smør og brun farin smeltes sammen i en gryde og afkøles helt (lav det når dejen hæver første gang)
Når dejen er færdig med at hæve 2. gang laves huller i dejen med fingrene og remoncen fordeles udover hele dejen.
Kagen sættes i en 225 grader varm ovn, hvor temperaturen straks dæmpes til 200 grader. Bages i ca 15 min. eller til den er gennembagt.

kagen kan pyntes med flødeskum, men kan sagtens spises uden.

Velbekomme

Advarsel: Kagen er ikke for tøsedrenge og fedtforskrækkede ;-))

Når I er færdige med at bage kan I lige tage et kig inde hos Mette B, der har en giveaway. Præmien er et eller andet hun køber i London.

onsdag, oktober 14, 2009

Fødselsdag og brunsviger


Der er intet som en brunsviger frisk fra ovn. Brunsviger ikke noget, man spøger med og der er ingen diskussion om hvordan en brunsviger skal være. Blød og snasket med masser af fyld og det aller aller vigtigste, nemlig pyntet med flødeskum og slik. Det er ihvertfald sådan den skal være når man kommer fra nordjylland.
Brunsviger og fødselsdag hører sammen og i dag er det Jonas´ 7 års fødselsdag så jeg brugte lidt af formiddagen til at bage brunsviger. Jeg har før bagt brunsviger selv, men plejer nu mest at overlade det til bageren. Desværre har der for en måneds tid siden været brand i bageriet og et nyt bageri er ikke færdigt endnu, og så må man jo klare sig selv :-))
Grunden til der ikke er flødeskum på hele kagen, er at Andreas ikke bryder sig om flødeskum og at en anden ikke har godt af det ;-)


Jeg glæder mig til i aften når ungerne er kommet i seng. Så vil jeg sætte mig godt tilrette i sofaen med kaffe og strikketøj :-))

tirsdag, oktober 13, 2009

Vi skal til fest

Så fruen har været på indkøb :-))
Ovenikøbet på udsalg, da flere af kludene var nedsat og det er jo ik´ så ringe endda.
Jeg er egentlig udpræget buksepige og går kun yderst sjældent i nederdel, men da det er et sølvbryllup vi skal til, synes jeg denne gang, at jeg vil iføre mig en nederdel. på billedet ser det ud som om den er skæv, men det er den ikke. Den har nemlig spidser i forskellige længder forneden. 199,00 kr måtte jeg smide for den :-)


Tunika´en er ikke købt i samme forretning som nederdelen, men den turkise farve er nøjagtig den samme i begge dele, selvom det ikke helt ser sådan ud på billederne.
Den er af mærket Zhenzi (tøj i store størrelser) og kostede 125,00 kr :-)


I samme forretning fik jeg en tynd sort skjorte til at have ud over den turkise tunika. Den er af mærket Veto og har flere flotte detaljer både foran og bagpå. 210,00 kr for den :-)


Sidst men ikke mindst købte jeg nye sko hos Deichmann sko. 169,00 kr :-)


I alt 703,00 kr for alt det. Jeg er godt tilfreds :-)

lørdag, oktober 10, 2009

En dejlig overraskelse...


Fredag formiddag tikkede en sms ind på telefonen "hold øje med posten i dag".
på det tidspunkt stod jeg ude i skoven, da jeg havde fået en opringning fra skolen om at Jonas, der deltog i skolernes motionsløb, havde voldsomt brug for sin astmamedicin. Jamen så var der ikke andet at gøre end at cykle ud i skoven og mødes med ungerne. Jeg nåede dog hjem igen inden posten kom med pakken :-)
Super lækkert blødt alpakka fra Annette, købt på strikkefestivallen af Dorthe Hedehus.Udover lækkert garn var der også et hæfte fra Sandnes, og heldigvis er det ikke et jeg har i forvejen. Jeg har jo efterhånden en hel del af dem. Derudover også Interweave Knits Fall 2009, som jeg har brugt hele eftermiddagen på at kigge i. Wauv der er mange flotte opskrifter deri!
Faktisk kom jeg til at tude da jeg havde pakket ud, jeg blev så rørt over at hun havde tænkt på mig. Tusind tak Annette!
På Ravelry har jeg fundet opskriften på Dane Shawl, som jeg tror Alpakkaen skal bruges til.

fredag, oktober 09, 2009

Huer til Red Barnet

Gi´ et barn en chance for at overleve ved at strikke en hue.
Så simpelt kan det gøres, så derfor er jeg ligesom så mange andre her i blogland gået i gang med at strikke bitte små huer.
Jeg har strikket efter gros opskrift på djævlehuer, bare med noget mindre maskeantal, så den kan passe en nyfødt.
Efter at have undersøgt sagen på forskellige fora er jeg kommet frem til at 97 masker må være passende. Det håber jeg så er rigtigt, men hovedstørrelser på nyfødte er vel også forskellige, så mon ikke mine huer passer til en eller anden nyfødt?


I skal da lige se min sidste nyerhvervelse. En Maxfit motionscykel, som skal hjælpe mig til at komme i bedre form og i min evige kamp mod vægten.

fredag, oktober 02, 2009

Luksusgarn


Det er nemlig lige hvad det er. Det er første gang jeg strikker i Noro garn og jeg blev helt sikkert ikke skuffet. Bare farverne, er et kapitel for sig selv. Så smukke og klare ja jeg er forelsket ;-)
Garnet har jeg forvandlet til en Odessa hue, uden perler og et sæt pulsvarmere.



Fakta
Opskrift: Odessa (Ravelry link)
Garn: 60 gram Noro Silk Garden
Ændringer: Den eneste ændring er at jeg har udeladt perlerne og så har jeg strikket på p 3,5 hele vejen igennem, af den simple grund, at jeg har købt en ny addi turbo nr 3,5 og den skulle da afprøves ;-)
Hot or not: Den er da hot og den passer perfekt.

Pulsvarmerne er strikket af de sidste 40 gram og er sådan nogen ligeud af landevejen pulsvarmere. Slå 45 masker op på p 3,5 og strik rib 3 r, 2 vr til ønsket længde. Sy sammen (husk hul til tommel) hæft ender og slut p... finale.

God weekend til alle derude og sidst men ikke mindst

GOD STRIKKEFESTIVAL TIL ALLE WEBSTRIKKERE