onsdag, august 26, 2009

Lidt nyt herfra


Tænk der er gået en hel uge, siden jeg sidst har skrevet her.
Amaya er næsten færdig, men monteringsarbejde er ikke min bedste diciplin, så den ligger stille lige nu.
Èn ting ligger fast og det er at det næste stykke tid gider jeg kun at strikke småting, såsom strømper (jahh), huer, babytøj osv.
Jeg er kommet til at købe garn (som om det var noget nyt), masser af strømpegarn hos Ingelise. Jeg har før strikket i det garn og det er SÅ lækkert og jeg vil æde en gammel hat på, at det er fuldstændig det samme garn som Arwetta, bare solgt under et andet navn.

onsdag, august 19, 2009

Husmoderlige pligter


Så blev det onsdag og jeg er i gang med min første kop kaffe og en ristet franskbrød, der blev mere en godt ristet, fordi jeg liiige skulle læse blogs, hmmm.
Vaskemaskinen er i gang med første vask, men ikke den sidste. Ældste rejser til London på fredag, så der skal snart pakkes kuffert.
Han skal også have en stor madpakke med til fredag og lørdag formiddag, så der skal lige bages noget godt brød og nogen pizzasnegle, som jeg ved vil blive et hit.
I går var vi til en kombineret fællesspisning/forældremøde i hans klasse, hvor vi fik styr på de sidste formaliteter.
På mødet blev vi også introduceret for skoleintra, hvilket jeg synes er den bedste opfindelse der endnu er blevet gjort. Det har sikkert været brugt på mange andre skoler længe, men nu er det også nået herop. Jeg glæder mig helt ustyrligt til at være fri for alle de sedler ungerne har med hjem med beskeder og nogen af sedlerne ser man alligevel aldrig, fordi de har glemt dem eller de lægger krøllet sammen i bunden af tasken.
Udover vasketøj og bagning, så trænger der vist også til en omgang støvsugning, men det må vente til bageriet er overstået.
Ha´ en god dag derude.

tirsdag, august 18, 2009

Lidt nyt til køkkenet

Når nu ikke jeg kan få et nyt køkken lige nu, så må jeg nøjes med lidt nyt tilbehør.
Grydelapperne er hæklet i trods og arrigskab over en trøje, jeg bare ikke kan få til at lykkes.


Trøjen det drejer sig om er Amaya fra Rasmilla, og jeg vil pointere at det skam ikke er opskriften der er noget i vejen med. det er mig og min figur der bare ikke matcher med Amaya.
det har taget strikkelysten fra mig, men den skal nok indfinde sig igen, så Amaya kan blive færdig. Jeg er nu lidt spændt på det færdige resultat og om den nu er så slem som jeg tror. Men fordi jeg er kort og bred, så er der nærmest ikke andet end oppe-fra og ned modeller der passer til mig, der kan jeg jo selv regulere længden både på krop og ærmer.
Nå, men det var da egentlig ikke Amaya jeg skulle skrive om, men den fylder altså meget lige for tiden ;-)


Grydelapperne er hæklet i rester. Til hvert par har jeg hæklet 4 sekskanter og derefter hæklet dem sammen 2 og 2 i en kontrastfarve. nemt og overskueligt, når nu strikketøjet driller.

onsdag, august 12, 2009

Jonas 1.b


I dag var så dagen, hvor Jonas skulle starte i 1.b.
Det er altså underligt, sådan at sende yngste i skole i 1. klasse og vide at det er sidste gang man følger sit barn i skole og bliver der til undervisningen er slut.
Jeg er ikke den ældste forældre i klassen, men næsten. Da ældste startede i skole, var jeg en af de yngste forældre;-)
Jeg håber de næste mange år kommer til at gå let og smertefrit for sønnen, og heldigvis er det nogen rigtig dygtige lærere han har fået. Vi kender begge lærere da ældste har haft dem, og ved at de kan deres kram.
Ældste startede til gengæld på hans sidste skoleår i folkeskolen, medmindre han vælger 10. klasse også.

mandag, august 10, 2009

Dagen har budt på skypumper og Kirsten Hûttemeier

Jeg skal lige love for at vi har fået regn og torden i Nordjylland i dag.
Visse steder har de ligefrem haft skypumper.

Noget af formiddagen blev brugt på at se den legendariske kirsten Hûttemeier i Tv-Nord. Jeg griner hver gang jeg ser de udsendelser. Ikke fordi hun ikke er dygtig, for det er hun skam, men den måde hun taler på, hendes skåneærmer og så det at hun faktisk ret ofte siger: "endelig ikke for meget", og så sjasker hun store mængder af f.eks fløde i. Se det synes jeg altså er sjovt.


Imens jeg sad og små-grinede over hende, fik jeg strikket den første knæstrømpe færdig. Man må jo udnytte hvert minut.

onsdag, august 05, 2009

Nyt legetøj



I går blev jeg den lykkelige ejer af sådan en bærbar pc. Den er helt min egen og nu er jeg fri for at dele pc med andre :-)

Behøver jeg at fortælle, at der ikke blev strikket ret meget i går ;-)

mandag, august 03, 2009

Et lille bitte sjal.

Noget kæmpesjal er det ikke, men det var nu heller ikke meningen.


Jeg er ikke nogen stor sjals-elsker, men det her sjal skal sådan set også mere bruges som en slags tørklæde, hvor jeg vil ha´ spidsen af sjalet foran. Hvor jeg ikke er så vild med sjaler, ja så kan jeg nemlig godt li´ at bruge tørklæder.

Jeg må til at øve mig i at bruge sjaler, for der er godt nok mange utrolig smukke sjalsopskrifter, som jeg har lyst til at prøve kræfter med.

Fakta
Opskrift: Shetland Triangle Shawl af Evelyn A Clark. Opskriften er i bogen Wrap Style
Garn og forbrug: Supersoft i farven Sweat Pea, i alt 45 gram
Pindestørrelse: 4
Sjalets størrelse efter blokning: 12o x 55cm
Ændringer af opskrift: Ingen, opskriften er fulgt til punkt og prikke.