torsdag, juli 31, 2008

Fra succes til fiasko


Efter mine sidste succes´er med mit strik, er det blevet tid til en fiasko. Jeg har gået og tænkt lidt over om jeg overhovedet skulle lægge den på bloggen, men her er den altså.
En bluse, der skulle have været en hættetrøje, til niecen. Det har den også været, endda to gange. Første gang strikkede jeg bare derudaf uden strikkeprøve osv og da den var færdig kunne jeg da godt se at den var alt for lille. Så trævlede jeg op og strikkede på en tykkere pind, men det var garnet altså ikke egnet til, så det blev noget værre slaskværk og atter en gang blev den trævlet op. Derefter lå garnet længe og ventede på, hvad jeg så kunne finde på og nu er den så endt med at blive til en oppe-fra-og-ned bluse, sådan lidt løseligt baseret på opskriften fra Bendixgarn, men stadigvæk så er den altså en fiasko. Den ligner ingen verdens ting og er mildest talt noget værre makværk. Jeg har ikke en gang gidet at vaske den endnu, så måske kan det hjælpe lidt på det krøllede udseende, men arrgg jeg gider den ikke lige nu!
Fakta:
Opskrift: Lidt ala Bendix opskrift
Garn: G-B Bamboo color farve: skumfiduser
Forbrug: 190 gram
Størrelse: ca 1½ år
Pindenr:
Godt eller skidt: Noget værre l...

N.B. Garnet er der ingenting i vejen med, det passede bare ikke til det projekt jeg havde her.

mandag, juli 28, 2008

Kan I kende kurven?



Først var den på denne kvindes blog.


Nu er den her hos mig. Fyldt med alverdens lækkerier.
Det gudeskønne Noro garn, som skal pynte på mit ringe garnlager i lang lang tid, inden jeg nænner at bruge det.
En sød stofpose som Annette har syet til at have strikketøjet i.
En dåse blandede købmandsbolcher, som minder mig om min barndom og min bedste der altid havde sådan nogen.
Chokolade og snaps fra Bindeballe Købmandsgaard.
Og den skønneste bog med bageopskrifter og desserter af Trine Gregorius. Skønne nostalgiske opskrifter fra da mor her var barn, og ved I hvad det bedste er? Min barndoms allerdejligste kiksekage som min mor lavede. Uhm, siger jeg bare. Det var da virkelig ikke søndag den gang uden kiksekage, men nu er den vist gået helt i glemmebogen af skræk for salmonella. Det skal være den første opskrift jeg prøver derfra, selvfølgelig med past. æg.
Som om alt det ikke var nok, så havde hun sørme også en ordentlig cone(mon ikke det hedder sådan) garn med til mig.


Tusind tusind tak for alt det Annette og tusind tak for hyggeligt selskab. Det var dejligt at hilse på din familie, og dine børn er altså skønne. Bare synd Daniel havde et sammenstød med en dum dum hveps.

søndag, juli 27, 2008

God morgen søndag

Godmorgen til en rigtig dejlig dag, hvor jeg får besøg af ingen ringere end ta-da.... Annette og familie. Jeg glæder mig sindsygt meget, ja som et lille barn.
Vi skal rigtig hygge os og nyde det næsten for gode vejr.
Jeg er en lille bitte smule for om varmen blir så ulidelig at vi ikke kan klare det. Jeg er ikke til så høje varmegrader og tror heller ikke Annette er det, så jeg håber på et herligt vindpust ind imellem, eller er det for meget at bede om?
Og så vil jeg gerne bede om at alle bier og hvepse holder sig langt væk fra vores terasse. Jeg er panisk ræd for skidtet, så det kan blive noget af en festforestilling når jeg løber skrigende rundt i haven. Jeg hader dem og jeg tror sgu de ved det, for det slår aldrig fejl at de altid skal i nærheden af mig, øv.



Jeg er næsten færdig med february nr 2, den skal være med korte ærmer, så det blir en sommer-udgave. Uha jeg tror den blir god, jeg glæder mig ihvertfald til den er klar til brug.

onsdag, juli 23, 2008

På cruise med Peter Pedal/Nysgjerrige Nils

Sikken oplevelse det var for børnene at komme på cruise. Hele dagen var der forskellige aktiviteter både med og uden Peter Pedal og de ville prøve det hele og helst så hurtig som muligt! De kunne slet ikke vente og var indimellem noget utålmodige, især i starten, men som tiden gik, fandt de alligevel ud af, at vi ikke skulle af færgen igen foreløbig, så der var tid nok til at prøve tingene og nyde turen.

Et knus til Peter Pedal/Nysgjerrige Nils

Er han mon ægte? Andreas tror han bare har klædt sig ud, for han har lynlås bagpå:-))Et par friske fyre med vind i håret.

En kop stærk ekspresso til mor

mandag, juli 21, 2008

FLS


Hvis I orker at se flere FLS´er, så kan I se mit eksemplar lige her
Den er absolut en af de skønneste trøjer jeg har lavet og for en gang skyld er jeg helt sikker på at jeg faktisk også kommer til at bruge mit hjemmestrik. Det er nemlig ikke altid jeg gør det. Jeg strikker mest fordi jeg kan li´ at strikke og ikke fordi jeg har brug for trøjer, men det tror jeg nu ikke jeg er alene om. Gad vide om der ikke rundt omkring ligger massevis af uldne trøjer i bunden af skabet, som ikke blir brugt.

Jeg har brugt 400 gram Donegal Silk fra Marianne Svit. Strikket på Addi turbo rundpind nr 5. Opskriften finder du lige her

Beklager jeg ikke har en ordentlig faktaboks, men blogger vil ikke samarbejde med mig i dag.

lørdag, juli 19, 2008

Hjemme igen.

Så er vi hjemme igen, efter en uges ferie. Vi har ikke været så langt væk, men dog hjemmefra. Vi har været i et sommerhus ved Limfjorden mellem Fjerritslev og Thisted.
200 meter til stranden var der og det var lige noget for ungerne, selv om det ikke ligefrem var badevejr:-(


I et skur ved sommerhuset fandt de nogen fiskenet, så de drog afsted på fisketur, men fangede dog ikke andet end tang og en enkelt brandmand.


Om søndagen kørte vi en tur til Bulbjerg som er Danmarks eneste fuglefjeld. Få minutter efter billedet er taget, skal jeg lige love for at der blev regnvejr. Det stod ned i lårfede stråler og jeg skal hilse og sige at så er der dælme langt op til parkeringspladsen. Vi blev så gennemblødte at det lå lige på grænsen til at vi druknede;-) og det har så resulteret i at 3 af os er snotforkølede, øv øv.


Jeg har også købt garn, 4 nøgler Fabel strømpegarn og 200g råhvid NZ Lammeuld.
Det er ikke noget jeg ikke kunne have købt herhjemme, men jeg ville altså have noget med hjem.

fredag, juli 11, 2008

Smaug



Det er vist på tide med lidt strik her på kanalen.
Jeg synes det er temmelig svært at tage nogen ordentlige billeder af sokker, så I må tage til takke med dem her.
Det er efterhånden længe siden jeg har strikket et par sokker, men nu er jeg da endelig færdig med et par. Der er vist nok et par enkelte skønhedsfejl hist og pist. Jeg plejer ikke at have svært ved at memorere et mønster, men det her mønster tog pippet fra mig og hvis ikke jeg hele tiden kiggede på diagrammet, så gik det galt. Spørg mig ikke hvorfor, for det er altså overhovedet ikke svært.
Fakta
Opskrift: Smaug
Garn: Admiral aquarell
Pinde: nr 2,5


Min February lady sweater når desværre ikke at blive færdig inden ferien, da jeg har strikket mig til en dårlig skulder. Den er lidt tung at sidde med når ærmerne strikkes, så det er muligvis derfor. Nu får den lov at holde ferie i en uges tid og så lover jeg den blir strikket færdig.

I går var jeg i Aalbæk og købe garn til en sommerudgave af FLS. Den skal strikkes i dobbelt bomuldsgarn (Lyric 8/4) og med korte ærmer.

torsdag, juli 10, 2008

Bureaukrati??

I den store kommune er der åbenbart ikke plads til de små lokale erhvervsdrivende.
Skolebuskørslen skal nu foregå i én stor bus med plads til 21 børn, i stedet for i Tove og karstens to mindre busser. Man kan jo sige at det er fint nok at samle eleverne i én bus, men den bus der skal køre er ikke herfra og den skal køre tom frem og tilbage, så hvor er miljøbesparelsen så henne? Plus alle de gener børn og forældre får når skoleåret starter igen.
Klik på overskriften for at læse hele historien.

mandag, juli 07, 2008

En engel

En frelsende engel har sendt mig et sæt strømpepinde nr 5, så nu kan jeg komme i gang med ærmerne på FLS. Tusind tak for hjælpen Annette.
Jeg glæder mig meget til du kommer om nogen uger....

søndag, juli 06, 2008

Tillykke min søn


I dag for 15 år siden kom ældste til verden. Han var lille bitte. vejede kun 1590 gram og var 43 cm lang. Født 6 uger for tidligt. Det var nu ikke fordi han selv ville ud før tiden, men jeg blev alvorlig syg under graviditeten og lægerne ville have ham ud. Først 3 døgn efter han var blevet taget med kejsersnit så jeg ham. Jeg lå nemlig på intensiv og kunne ikke flyttes og han lå på børneafdelingen og kunne heller ikke flyttes. Og den stakkels stolte fader futtede fra den ene afdeling til den anden, så glæden var stor da jeg endelig efter 3 døgn kunne flyttes og kunne se min søn. Aldrig havde jeg set så lille et menneske, men hold da op, hvor jeg synes han var smuk. Så lille bitte, men alligevel helt perfekt.
Jeg husker også stadig at jeg synes alle de andres nyfødte børn var enormt grimme.
Enhver so synes jo bedst om sine egne grise;-)
Allerede efter 3 uger havde han taget næsten 1 kg på og vi fik lov til at komme hjem.

lørdag, juli 05, 2008

Ærmeløs


Så langt, så godt. Nu er det kun ærmerne der mangler inden FLS er færdig.
Jeg har bare lige et problem. Jeg har ingen strømpepinde str 5 så de skal lige købes inden jeg kan fortsætte. Så er det rigtig irriterende at der her i byen ikke findes en forretning der sælger den slags og jeg kommer ikke til en større by før en gang i næste uge. Jeg har været ved at prøve med noget magic loop, men helt ærligt så var det ingen succes, så det kan jeg glemme alt om.

onsdag, juli 02, 2008

Billed-sjov


I dag har jeg set denne mange steder og jeg kunne da heller ikke lade være med at prøve. Hvis du også vil prøve, så se her hvordan du gør.

1. Mit navn
2. Min livret
3. Mit yndlingsdyr
4. Min yndlingsfarve
5. Min “Celebrity crush” Kendis-flamme
6. Min yndlings drik
7. Mit drømme ferie mål
8. Min yndlings dessert
9. Når jeg bliver ældre vil jeg være
10. Det jeg elsker mest i mit liv
11. Mig beskrevet med ét enkelt ord
12. Mit Flickr-navn

tirsdag, juli 01, 2008

Gipsarm


Sådan ser man ud når man har haft fingrene oppe af lommen.
Manden er hjemme igen efter hans tur på skadestuen.
Lige efter jeg havde udgivet sidste indlæg ringede en sygeplejerske og snakkede om både operation og indlæggelse, så jeg fik fat i min far, der kørte mig ned på mandens arbejdsplads, hvor jeg fik hentet bilen(ulempe med kun en bil)og hans ting.
Heldigvis viste det sig efter at de havde taget røngtenbilleder at skaderne ikke var så slemme. Han er syet et par steder og har 2 brækkede fingre, den ene er brækket 2 steder, men det må da siges at være nådigt sluppet.

Ventetid

Ja så sidder jeg altså her midt om natten og venter på nyt.
Kl 03.30 fik jeg en opringning fra mandens arbejdsplads og det første de siger er at nu skal jeg ikke blive forskrækket. Jamen det blev jeg allerede da jeg hørte telefonen. Ingen ringer til mig om natten, hvis ikke det er fordi noget er galt.
Det næste de siger er at ambulancen holder udenfor og henter min mand der er kommet til skade. Fandens osse. Så nu sidder jeg her og venter på nyt. Jeg aner ikke hvad der er sket, andet end at det er noget med hans hånd og fingre. Ikke alvorligt sagde de, men jeg synes det er alvorligt nok.