fredag, maj 30, 2008

Nu er jeg altså nødt til at prale

Undskyld, men det er jeg altså....

Den her spritnye Toyota er i dag blevet vores og den står lige nu og pynter gevaldigt i vores garage. Det er første gang vi nogensinde har købt helt ny bil, men det er ikke første gang vi har købt Toyota. Faktisk har vi kørt i Toyota lige siden 1986 (dog ikke den samme) så man kan vist roligt sige at vi er 112 % tilfredse. Det er også første gang i 20 år vi skal prøve kun at have én bil, så det er vi lidt spændte på. Vi kan sagtens undvære den ene bil, men det har jo været dejligt nemt, at have hver sin. Nu sparer vi miljøet for en masse co2 og vi sparer vel også selv lidt penge.

torsdag, maj 29, 2008

Feminine flæser


Endnu et projekt har fundet vej til mine pinde. Denne gang er det "Feminine flæser" af Lene Holme Samsøe. Opskriften er i en bog der har været med i Hendes verden.
325 masker er der slået op så det tager sin tid med bare at strikke én omgang. 8 minutter tog det med at strikke en omgang vrang og der er mange lange vrangpinde!

Den stribede til Andreas er næsten færdig og den tegner til at blive en succes, så der er indkøbt garn i andre farver til samme model til Jonas.

De lyserøde sokker er smidt i skammekrogen, indtil jeg beslutter mig for deres videre skæbne.

tirsdag, maj 27, 2008

Grydelappeløsning/Potholders



Jeg har længe manglet et par gode store og tykke grydelapper. På Ravelry fandt jeg nogen og jeg har så lavet min egen version af dem. Jeg har lavet mine lidt størrer, fordi jeg altså hader at brænde fingrene. De er lagt dobbelt, sådan at forstå at jeg har hæklet 4 firkanter, der så er hæklet sammen 2 og 2 bagefter.
FAKTA
Opskrift: Basic Granny Squares
Garn: Mariposa fra Aldi, 100 % mercericeret bomuld 125m/50 g
Hæklenål nr:
Forbrug: 125 gr ialt, halvt hvid og halvt limegrønt
Hot or not: Hot, og mine fingre er not hot

I have long lacked a couple of good large and thick potholders. On Ravelry I found a pair and I have created my own version of them. I have made mine a little larger, because I hate to burn my fingers. They are made dubbel, in the sense that I have crocheted 4 squares, then join them together 2 and 2.

mandag, maj 26, 2008

Jeg vil ha´ regnvejr

Hvor er jeg da misundelig når jeg læser på andre blogge, at de har fået regn. Vi har overhovedet ikke fået en dråbe regn. Jeg trænger altså til en regnvejrsdag. Ja man må vel ikke klage over vejret og hvis ret skal være ret så nyder jeg da også solen.
Alligevel vil jeg bare så gerne ha en regnvejrsdag, en rigtig sjaskvåd en af slagsen, hvor man bare hygger sig indendøre med nybagte boller og kakao. En dag, hvor jeg kan hygge med ungerne og ikke skal rende rundt alle vegne i kvarteret for at holde øje med, hvad de laver. Vi er jo strejkeramt, så Jonas er hjemme hele dagen og Andreas og en af hans klassekammerater er her fra middag af og så er der alt det "løse". Naboer og genboers børn er jo også hjemme. Normalt plejer jeg ikke og rende rundt og holde øje med ungerne konstant, men det er som om, at når de er så mange samlet, så skal der laves alverdens ulykker. Jeg forstår det ikke, de plejer sjældent at lave de helt vilde skarnsstreger, men i de her dage prøver de altså grænser af. Selv om jeg skælder ud, så kan jeg da godt bagefter se det komiske i at de f.eks har været i garagen og hente to save (dog ikke motorsave) OG høreværn og så ellers lynhurtigt ned på legepladsen og save i træer! Det var så den dag de kom tidligt i seng og nærmest blev truet med politi og børnehjem. Særlig pædagogisk det er jeg ikke, ellers havde jeg jo strejket;-) Det gør jeg huleme når pædagogerne går i arbejde igen, så blir ungerne afleveret til åbningstid og hentet til lukketid. Nej, pjat til side, men det er altså derfor jeg ønsker mig sjaskhamrende regnvejr, så vi kan få en indedag.

torsdag, maj 22, 2008

Ny top


Toppen her, har været færdig i et stykke tid, men jeg har ikke gidet at sy den sammen og få hæftet ender. I aften har jeg så taget mig sammen. Manden har overarbejde og ungerne er lagt i seng så der var ikke nogen undskyldning for ikke at gå i gang. Den er vistnok for varm lige for tiden, men det blir helt sikkert koldt igen, desværre, så den skal nok komme i brug.
Fakta
Opskrift: Ingelise
Garn: Hit Parade fra Mayflower
Pinde: 3 og 3½
Hot or Not: Tror den er hot. Ihvertfald er det endelig lykkes mig at strikke noget som jeg så også kan være i. Det er muligt Ingelises modeller er ret kedelige, men de fleste opskrifter er også i størrelse størrer end stor, i modsætning til visse andre designere. Ingen nævnt og ingen glemt!


The tee, has been done in a while, but I have not bothered to sew it together. Tonight, I have taken me the time. My husband works overtime and the kids are put to bed so there was no excuse not to do it.

mandag, maj 19, 2008

FÆRDIG/FINISHED!!!!!


Bølgetæppet er færdigt og godkendt. Jonas påstår hårdnakket at tæppet er hans og kun hans, så der har været lidt uenighed, som er endt med at jeg har lovet at lave endnu et tæppe. Og nej, det bliver ikke et bølgetæppe, men et eller andet der er strikket.
Bølgetæppet er ikke kæmpestort, det måler 110 x 150 cm og det vejer ca 1100gr


The ripple afghan is completed and approved. Jonas claims persists that the afghan is his and only his, so there has been a little disagreement, which ended up with that I have promised to make even a blanket. And no, it will not be a ripple afghan, but something I can knit.
It´s not a huge ripple afghan, measuring 110 x 150 cm and weighing approximately 1100gr

søndag, maj 18, 2008

Nyt på pindene


Mens manden ligger i sengen med noget influenza, kan jeg jo ligeså godt hygge mig med noget nyt strik på pindene.
Det er en trøje til Andreas. Garnet er købt for længe siden, og jeg har købt til en størrelse 6 år. Nu er der så i mellemtiden sket det, at Andreas, der altid har været lille af sin alder, pludselig er skudt i vejret som en raket. En størrelse 6 år er udelukket og jeg har derfor slået op i str. 8 år. Det er sådan set også fint nok, bortset fra den vigtige detalje at jeg så kommer til at mangle 2 nøgler garn, ihvertfald ifølge opskriften. Jeg må sætte min lid til at Lissy strik i Hjørring stadig har noget i de rigtige farver.
Han vil ha´ trøjen med de smalle striber, men med lange ærmer, så det er omvendt af hvad billedet viser, men grundopskriften er den samme.
Garnet jeg bruger er Hjerte Blend 50%bomuld/50% acryl. Jeg har aldrig strikket i det før, men kun hørt godt om det, så jeg satser på at det er ok.

Og så vil jeg gerne sige tak for alle jeres søde kommentarer til mit sidate indlæg. Det er alt for sjældent jeg husker at takke jer, men I skal vide at jeg er rigtig glad for hver eneste lille kommentar i smider:-)

onsdag, maj 14, 2008

Ballband vaskeklude




Jeg har fået en ny dille!! Nemlig hjemmestrikkede vaskeklude.
Manden mener godt nok at jeg nu blir til grin i hele strikkeblog-verdenen og veninden mener, at det er gået noget tilbage for mig. Ha-ha, jeg er da ligeglad, for jeg vil ha vaskeklude, ja jeg vil og mange flere end dem her, så vær forberedt på at der vises flere af slagsen henad vejen. Det er ikke sikkert de alle blir strikket i ballband mønsteret, men det vil vise sig.
Jeg strikker i 8/4 bomuldsgarn og har slået 57 masker op, i stedet for de 45 der står i opskriften, strikker mønsteret 15 gange og hækler en kant udenom og voila, så har jeg en vaskeklud. Super duper dejlig og blød og børnene kan nemt selv vride den, hvad de så ikke så nemt kan med de store tykke frotteklude vi plejer at bruge.

Og så lige en lille hilsen til den eller de myg, der overfaldt mig i nat og sugede mit blod både på ryggen, halsen, benene, armene OG inden i mine hænder, så jeg klør som en vanvittig og næsten ikke kan holde en strikkepind. Selv om det er onsdag så smører jeg mig ikke i velduftende cremer til sengetid i aften. Næh nej, det blir i stinkende afskyelig myggeforskrækkende et eller andet. Så kan de lære det, basta!

lørdag, maj 10, 2008

Lucky - jeg-elsker-syrener - sister sokker


Jeg er begyndt på et par sokker. Det er Lucky sister i Janes udgave, men jeg er nu ikke helt tilfreds med dem. Jeg synes de blir meget smalle, så jeg ved ikke rigtig om de ryger af pinden igen og så blir strikket med en rapport mere, eller på p. nr 3 istedet for 2½, eller om jeg bare skal finde en med tynde ben, der kan bruge dem.
Hvis jeg kender mig selv ret, så blir det nok det sidste, jeg gider nemlig ikke rigtig at trævle op og starte forfra

onsdag, maj 07, 2008

Bryllupsdag


I anledning af vores 20 års bryllupsdag havde manden købt denne smukke buket til mig.
Vi har ikke gjort noget særligt ud af dagen og menuen i aften var noget så enkel som lasagne og hjemmelavet koldskål til dessert.

En taske mere

Endnu en taske er færdig.


Nu tror I nok at det er den samme taske jeg viser jer igen, men nej. Her kan i se tvillingetaskerne hænge på samme træ.
Gad vide hvad naboen tænkte da jeg gik rundt og hængte tasker op i haven?


Faktaboksen er den samme som her

søndag, maj 04, 2008

Hyggedag

Imens manden passede tjansen på markedet, hyggede vi os derhjemme. Ungerne fik et tæppe med ud og de brugte faktisk lang tid på at sidde i haven. Selv frokosten havde de med udenfor.


Jeg daffede lidt rundt i haven i mine nye crocs. Jeg ved godt jeg er håbløst bagud, for alle andre fik dem sidste år.


Strikket har jeg sandelig også. Fra en helt uventet side, blev jeg spurgt om jeg ville strikke en taske, magen til den jeg har lavet til mig selv. Så i går formiddags var jeg nede og købe garn og så var det bare med at komme i gang. Så langt kom jeg inden jeg gik i seng.

fredag, maj 02, 2008

Lidt blev det da til


Der var masser af garn, ude på markedspladsen, men det var acrylgarn. Det har jeg altså nok af i forvejen, så det fik de lov til at beholde.
Jeg fandt lidt strømpegarn, som jeg købte lidt af. Sølle 2 nøgler. Garnet er af tyrkisk herkomst. 75 % uld og 25 % polyamid med en løbelængde på 175 m/50g til den formidable sum af 18 kr pr nøgle.