lørdag, marts 29, 2008

Vi slukkede lyset...


... i en time fra kl 20 - 21 og vi hyggede os med levende lys og hjemmebagte hindbærsnitter. Nogen siger godt nok at det forurener ligeså meget med stearinlys, men come on, vi kan da ikke sidde i bælgravende mørke, og den smule stearinlys som private husstande tænder kan da umuligt forurene så meget som alle de lysshow og hvad ved jeg som storbyerne rundt om i verden har tændt.
Og nu vi er ved snakken om lys, så husk at vi fra i nat går mod lysere tider.

fredag, marts 28, 2008

Småt er godt..


Efterhånden er det vel ingen hemmelighed, at jeg bedst kan li´at strikke småt, så endnu en lille sag er nu færdig. Faktisk ved jeg ikke lige pt, hvem der skal blive ejer af den, men mon ikke jeg møder nogen på min vej, der skal ha´ en lille.
Svigerinden og yngstebrormand (der blir 32 i dag) skal jo ha´ lille, så måske ender det med at de også får den her. Jeg mangler lige at finde nogen knapper der passer dertil. Har været i knappebeholdningen, men ligemeget hvad for nogen jeg fandt, så var der kun 4 ens og jeg skal altså bruge 5.
Forøvrigt synes jeg der er sådan lidt retro over trøjen. Jeg synes jeg kan mindes lignende trøjer fra billeder af mine mindre søskende som børn, men måske er det bare noget jeg tror.
FAKTABOKS
Opskrift: Seamless yoked baby sweater
Garnforbrug: 115 g mintgrøn Hjerte Bommix
Pinde: Strikket frem og tilbage på rundpind nr 3
Hot or not: Tror den er hot



I øvrigt overvejer jeg at melde mig til korsang. I går fik jeg en lille forsmag på hvad det vil sige og lærte at det er vigtigt at trække vejret ordentligt, åbne munden og smile og så er det ellers bare med at synge igennem. Vi var ca 100 der sang akkompagneret af en musiklærer og komponist fra Aalborg, og hold da helt op, hvor lød det godt, hvis jeg selv skal sige det. Selv om der nok ikke var så meget x-factor over det. Jeg tror jeg melder mig til, selv om det vil betyde at jeg fremover ikke har tid til at strikke torsdag aften mellem 19 og 21. Livet består jo også af andet en strik.

mandag, marts 24, 2008

Min nye taske


Nu er det lige før påsken er slut og jeg er tilbage i blogverdenen.
Vi har haft en skøn påske, hvor vi bare har slappet af og besøgt familien.
Ungerne har hygget sig rigtig meget med sneen og selv om jeg normalt ikke gider sne, så må jeg da tilstå at det faktisk er meget hyggeligt. Især når vi nu alle har fri og vi ikke absolut skal ud og køre.
Jeg har sørme også strikket (surprise, surprise) i påsken, men noget af det er også trævlet op igen. Jeg har været ramt af en strikkeforbandelse og stort set ingenting ville lykkes og så gider jeg altså ikke bruge mere tid på det, så det røg af pinden igen. Så får jeg da også glæde af garnet mere end én gang.
Et projekt er dog lykkedes, og det er min nye taske. Strikket i Fritidsgarn fra Sandnes. Jeg synes selv den er blevet ret så flot og selv manden synes den er pæn og så må der altså være lidt om det, for der skal godt nok noget til for at imponere ham, hvad angår strik!
Opskrift: Sandnes Toving Tema 06
Forbrug: 150 g beige og 50 g råhvid Fritidsgarn
Pinde: Rundpind nr 6
Hot or Not: Hot

fredag, marts 14, 2008

En rose blir til

I dag har min mor og jeg været kreative sammen. Vi har nemlig lavet silkepapirsroser. Jeg har aldrig prøvet at lave dem før, men min mor har lavet rigtig mange da hun var barn. Først klippede vi rosenbladene ud og så blev halvdelen af bladet rullet på en strømpepind og "krosset" sammen.


Så blev seks blade sat sammen til en rose, dernæst grønne blade på og en piberenser til stilk. Sådan så den første rose ud.


Og sådan ser hele buketten ud. Vi har lavet ca halvdelen af dem vi skal bruge. Det tager mere tid at lave dem, end jeg havde regnet med, men vi skal heldigvis ikke bruge dem hverken i dag eller i morgen.


Og med billedet af roserne vil jeg ønske jer alle sammen en god weekend og en god påske. Jeg holder nemlig en lille blogpause indtil påsken er ovre.

onsdag, marts 12, 2008

De grimmeste sokker...



...jeg nogensinde har lavet. Det er det samme garn der er brugt til begge par, men det ene par, som jeg har vist før, er strikket på p2½ med 56 masker og det andet er strikket på p 3 med 52 masker. Det har gjort en kæmpe forskel, men der er ingen af dem, som jeg bryder mig om. Man kan ikke være heldig hver gang.
Ellers er det ikke meget jeg får strikket lige for tiden. Konfirmationsforberedelserne fylder en del lige nu, og dankortet, ja det er lagt på køl. Det har godt nok været glødende i den sidste tid, men nu er jeg næsten færdig. Vi mangler sko til konfirmanden og tøj til de mindste. De skal "bare" have noget almindeligt tøj, som de kan bruge i skole/børnehave bagefter, så det er ikke den helt store udgift.
Næste punkt på dagsordenen er at jeg skal have lavet sangskjulere. Ideerne har jeg, det er bare med at få dem ført ud i livet.

lørdag, marts 08, 2008

Rundstykker og en god historie

Hvis nogen skulle få lyst til friskbagte rundstykker så kan I finde en rigtig god opskrift ovre hos Pia. Samtidig kan I læse en sød historie om nogen rigtig gode ferier, hvor Pia og familie blev godt og grundigt forkælet;-)
I kan roligt bage rundstykkerne, her i huset forsvinder de som dug for solen og jeg skal snart til at bage dem for 3. gang.

fredag, marts 07, 2008

Et nyt projekt


Noget nyt skal der til. Jeg har ellers nok i gang lige for tiden, men jeg fik pludselig lyst til noget helt nyt. I kender måske fornemmelsen;-))
Jeg har jo en hel del rester af strømpegarn der ligger, både store og små rester og planen har egentlig længe været at de skulle blive til et tæppe af en slags, jeg har bare ikke rigtig lige vidst hvordan og hvorledes, men så var det jo at jeg så Strikke-tantens flotte tæppe, lavet af strømpegarnsrester. Jeg kan ligeså godt indrømme det, jeg synes det er fabelagtig smukt, og hvis jeg bare kan lave noget der ligner en lille smule, så vil jeg være tilfreds.
Selvom jeg har mange rester, der ligger, så skal der dog strikkes nogen flere sokker, for at jeg har rester nok, så det bliver et langtidsprojekt, men Rom blev jo heller ikke bygget på en dag.

Mit mangefarvede sjal er færdigt og jeg ved nu ikke rigtig om det lige er mig med så spraglet en beklædningsgenstand. Jeg fortryder godt nok at jeg ikke lavede det ensfarvet. Ja, måske trævler jeg det op og strikker sokker af det i stedet, det er jo så moderne med genbrug;-)

mandag, marts 03, 2008

Lidt eller meget om hvad jeg har på pindene

Det er vist på tide med en lille opdatering af hvad jeg har gang i lige for tiden.
I lørdags var jeg i Randbøl til Strik-in hos Annette. Det var rigtig dejligt at møde andre webstrikkere og bloggere, og jeg behøvede nu slet ikke at være så nervøs, de var skam rigtig søde allesammen;-)
Jeg fik lov til at lure lidt i Fru Brogaards bog "Hønsefødder og gulerødder" og hold da op, hvor er det en flot bog med mange rigtig flotte modeller.
Jeg havde taget Bette med til strik-in og fik da også strikket en del både frem og tilbage på den. Undervejs og mens snakken gik, glemte jeg nemlig at lave en snoning og så måtte der jo strikkes tilbage. Nå, pyt med det, jeg fik det nu hurtigt ordnet og kom videre med den. Det er meningen at Bette skal blive til en del af et sæt, bestående af trøje (Bette) bukser, djævlehue, sokker og evt. vanter.


Med i tasken havde jeg faktisk også et sjal, men det nåede jeg aldrig at få op. Tror egentlig heller ikke at det ville være særlig smart at strikke hulmønster, samtidig med at jeg også skulle snakke. Det er nogen lidt vilde farver jeg strikker sjalet i og jeg ved egentlig ikke rigtig om jeg kan li´ det, men måske er det bedre når jeg kan se det færdige resultat. Ellers må det ind i bunden af skabet og ligge sammen med alt det andet som jeg ikke bruger.


Jeg har som sædvanlig, var jeg lige ved at sige, også et par sokker på pindene. Denne gang er det Grumperinas Jaywalker sokker. Jeg startede op med 76 masker, som opskriften siger, men da jeg næsten var færdig med skaftet, besluttede jeg mig for at de altså var for vidde i bredden til mig, så de blev trævlet op og jeg startede forfra, men denne gang med kun 68 masker, så der er en maske mindre mellem indtagningerne og det ser altså mere fornuftigt ud.