tirsdag, oktober 30, 2007

Sneen falder....


heldigvis ikke endnu, men jeg har skisme begået en Snowdrop, og nu forstår jeg endelig, hvorfor den er gået hen og blevet et hit hos alle. Den er jo ganske enkelt vidunderlig og jeg elsker allerede min udgave, højt og inderligt. Og der skal helt sikkert strikkes flere af den model.Først havde jeg ellers besluttet mig for at den skulle strikkes i Britts udgave, men undervejs i strikningen blev det lidt mere i retning af Nannas udgave. Den er strikket længere end opskriften foreskriver og så har jeg sluttet af med nogen omgange rillestrik og så er den strikket på p 5 hele vejen. Den passer mig perfekt og den er hot hot hot.

lørdag, oktober 27, 2007

Den første Firestarter


Den første Firestarter sok er færdig. Da jeg var startet på den blev jeg pludselig frygtelig utilfreds med garnet jeg har brugt, men nu hvor den er færdig er jeg egentlig ganske godt tilfreds. Jeg har tilmeldt mig en Firestarter-KAL og hold da op noget smukt garn nogen af dem bruger. Wollmeise hedder det, og jeg tror seriøst at det er noget af det flotteste strømpegarn jeg har set. Jeg tror ikke man kan købe det her i Danmark (ret mig hvis det er forkert)og det er nok godt det samme, for det ville mit dankort ikke bryde sig om! Men ved siden af det garn så blegner mit billige Aldi strømpegarn og derfor tror jeg at utilfredsheden meldte sig.
Sokken er egentlig osse en anelse for stor til mig, men heldigvis ikke mere end at jeg sagtens kan bruge den, men det næste par vil jeg prøve at strikke lidt mindre. Ja nu skal jeg jo selvfølgelig lige ha gjort det her par færdig inden jeg begynder at drømme om flere Firestarter sokker.

torsdag, oktober 25, 2007

Firestarter


Yarnissima i Holland har designet de flotteste sokker og sådan et par sokker må jeg altså eje. Det er lidt af en udfordring for mig og der er mange teknikker jeg aldrig har prøvet før. Alene det at strikke fra tåen og op, har jeg aldrig prøvet. Jeg har heller aldrig prøvet at slå masker op på denne måde. Jeg er spændt på, om jeg i det hele taget kan få et par flotte sokker ud af det. Det ville ikke rigtig lykkes mig at få taget et ordentlig billede så i må nøjes med et her, hvor sokker altså sidder på min hånd. jeg har taget mindst 20 billeder, hvor den er på min fod, men på ingen af dem kan man se flettemønsteret, så I må nøjes....

tirsdag, oktober 23, 2007

Ugens madplan

Jeg ved ikke om I har set at jeg har lagt ugens madplan ud i sidebaren til højre.
Den er bare lagt der som en slags inspiration, da det nogen gange kan være svært at finde på hvad man skal ha til aftensmad. Det er ikke sikkert at vi følger den 100%, men nogen af opskrifterne skal ihvertfald afprøves. På Kostplanen er der hver uge en standard madplan, men hvis man opretter sig som bruger, får man hver uge en madplan tilpasset præcis sin egen familie, alt efter hvad man kan li og efter hvor mange penge man vil bruge på mad. Jeg har oprettet mig, mest fordi jeg synes det kunne være sjovt, men på længere sigt tror jeg da det er meget tidsbesparende at man har en madplan. Det blir nemmere at handle ind og jeg tror osse man nemmere husker at tage noget op af fryseren, hvis man bare lige skal se på listen, hvad det er man skal bruge. God fornøjelse, hvis I skulle få lyst.

mandag, oktober 22, 2007

Trøje + hue


Jeg er blevet færdig med en trøje og en lille hue i str 1 år.
Trøjen er strikket i LØVE Cotmondo 8/8 og jeg har brugt 250 g. Opskriften er fundet i et gammelt Ingelise blad fra 2004. Knapperne har jeg købt billigt i den lokale Røde Kors genbrugsbutik til 4 kr for 10 stk.

torsdag, oktober 18, 2007

Vi blev lokket.


Stena lokkede med billige færgebilletter, så vi smuttede lige på en éndags tur til Gøteborg og omegn.


Vejret var heldigvis rigtig godt i Sverige og vi fik taget en masse flotte billeder.


Indkøb blev det osse til. Ingen Sverigestur uden blåbærsuppe. Denne gang havde vi osse æblesuppe og blåbærsyltetøj med hjem. Og nyt tøj til ældstesønnen. Han var den eneste jeg ikke havde ekstra tøj med til, det skulle ligesom ikke være nødvendigt til en 14 årig, men en af de små havde altså held til at få klistret en ordentlig klat tyggegummi på ryggen af ham. Så i et supermarked i Trollhættan fandt vi en ny trøje til en rimelig pris. Det var jo alt for varmt at gå med vinterjakken på ombord på færgen så han var ligesom nødt til at skulle ha en ny.


Strikketøjet var osse med på turen. Det skulle være noget nemt, så det blev til automatstrik, nemlig lige ud af landevejen sokker, som jeg strikker i garnet jeg har vundet hos Irene.

mandag, oktober 15, 2007

Strik og gratis reklame


Så fik jeg brugt resterne af garnet fra babysweateren. Gros djævlehue er et sikkert hit og vesten tror jeg osse faldt i god jord hos moderen. 80 g Match 100 strømpegarn blev det til og de sidste 10 g er altså røget i min restekasse.

Og så er jeg sandelig "mere" på nettet, end jeg egentlig bryder mig om. Hvordan jeg er havnet der, må guderne vide, men det er vel hvad der kan kaldes gratis reklame.

torsdag, oktober 11, 2007


Det har været en travl uge, og vi har nået meget. Andreas har været ved ørelæge og har en lille hørenedsættelse på venstre øre. Muligvis skal han osse ha fjernet polypper igen. Jeg troede det kun var noget man fik gjort en gang og så var de væk en gang for alle, men det behøver altså ikke at være tilfældet. Så blev jeg så klog.
Vi har osse haft håndværker på besøg for at gi et tilbud på en evt tilbygning.
Og i går havde Nicolaj første arbejdsdag med at gå med ugeaviser og reklamer. Vi hjalp ham, jeg var chauffør og Nicolaj og farmand delte ud. Det gik der så lige 3 timer med.
Der er osse blevet høstet, skrællet og kogt æbler, så nu er der dejlig æblemos i fryseren, og der er flere æbler på træet endnu, så der kommer nok mere i fryseren.
Travlheden er ikke slut endnu. I morgen skal Jonas holde fødselsdag i børnehaven og har bestilt chokoladekage, kakao og æblejuice, så i dag skal jeg bage.
Det er på søndag han fylder år og så kommer familien, så der skal bages kæmpe portioner af boller og kage. Kagemanden har vi heldigvis en god bager der klarer for os.
Strikketøj, ja altså det er vist blevet til max 5 pinde, men i aften så skal der altså strikkes!
Nu vil jeg ud og handle ind til fødselsdag. Ha´ en god dag.

søndag, oktober 07, 2007

Sokker + opskrift



Jeg har nu sokkerne færdige. Jeg har brugt 70 g Bumbo strømpegarn. På det ene billede er de udstoppet med skumvaskeklude, i et forsøg på at få mønsteret til at træde lidt mere frem. hvis i ligesom mig er vant til at slå 56 m op til sokker, så fortvivl ikke når der her er brugt 64 m. Snoningerne gør nemlig at de trækker sig noget sammen og er rimelig "faste" i det. Håber der er nogen af jer der får fornøjelse af min opskrift. Her er den, ganske gratis og til fri afbenyttelse.
Håber i kan forstå mine forklaringer, ellers må I spørge. Held og lykke.

”EFTERÅR”

100 g strømpegarn med en løbelængde på ca. 400m/100g
strømpepinde nr 2½ + 1 hjælpepind

Slå 64 m op og fordel dem på 4 pinde.
Strik 20 p rib 2r, 2vr
Strik 1 omg ret
1. Omg 4 r, sæt 2 m på hj.p foran arb, 2 r, strik de 2 m på hj.p, gentag omg ud
2. – 3. og 4. omg ret
5. omg sæt 2 m på hj.p bag arb, 2 r, strik de 2 m på hj.p, 4 r, gentag omg ud
6. – 7. og 8. omg ret
Gentag de 8 omgange indtil ønsket længde (jeg har gentaget 6 gange)

HÆL: Strik hælen i glatstrikning med maskerne fra den 4. og 1. strømpepind ca. 6 cm, slut med en vrangpind.
KILE: Strik 18 m, 2 r sm, 1 r, vend
1 vr løs af, 5 vrang, 2 vr sm, 1 vr, vend
1 r løs af, 6 r, 2 r sm, 1 r, vend
1 vr løs af, 7 vrang, 2 vr sm, 1 vr, vend
Fortsæt på den måde indtil alle m er brugt op. Strik til midten af retstykket (9 m)

Strik med den 5. strømpepind de sidste 9 m af kilen og saml 12 m op langs hælklappen.
Fortsæt med mønsteret på p 2 og 3 og saml 12 m op langs den anden side af hælklappen, strik de første 9 m af kilens m
Strik en omg ret
På næste omg strikkes således: P1: Strik r til de sidste 3 m, strik 2 r sm, 1 r
P 2 og 3: Følg mønsteret
P 4: 1 r, 1 m løs af, 1 r, træk den løse m over retmasken, strik r pinden ud.
Gentag de to omgange indtil der igen er 16 m på hver p.
Strik rundt indtil foden har den ønskede længde (ca. til stortåens start)
TÅ: P 1: Strik r til de sidste 3 m, strik 2 r sm, 1 r
P 2: 1r, 1 løs af, 1 r, træk den løse m over, r pinden ud
P 3: Som P 1
P 4: Som P 2
Strik en omg uden indtagninger
Gentag de to omg indtil der er 12 m på hver p. Derefter tages der ind på alle omgange til der er 3 m tilbage på hver p. Bryd garnet og træk garnet igennem de sidste m. Stram tråden. Hæft tråde og strik en sok magen til.

onsdag, oktober 03, 2007

Min helt egen sok

 
Posted by Picasa

Jeg er næsten færdig med den første sok. Nu kan I så selv bedømme, om det er set før, men uanset så strikker jeg videre og hvis der er interesse for det, smider jeg opskriften herind, når jeg er helt færdig at strikke sokkerne. Det er jo så moderne at strikkeopskrifter har et navn, så det har min skam osse;-)
Ret fantasiløst, men de hedder altså "Efterår" mest pga farven som jeg synes er lidt efterårsagtig, og hvem ved, måske så kommer der osse en vintermodel.
Det er altså mærkeligt, men når jeg strikker sokker, så har jeg det bare sådan at det kribler i fingrene af mig. Jeg elsker simpelthen at strikke sokker, ja det er nærmest det bedste jeg ved. Jeg er jo osse ret glad for at strikke alt andet, men sokker, ja det er altså min store passion. Jeg ved at mange synes det er kedeligt at strikke sokker. DET SYNES JEG IKKE. En overgang sværmede jeg for de der ligeud af landevejen selvstribende, men efterhånden som jeg er blevet mere øvet i strikkekunsten har jeg altså fået lyst til at prøve hulmønstre og snoninger. Gad vide om der ikke vil blive strikket en del sokker her på matriklen til vinter.

tirsdag, oktober 02, 2007

Jeg er blevet nomineret


Githa har nomineret mig, og jeg blev virkelig overrasket over det, og selvfølgelig glad.


Den betyder følgende:

The 'Power of Schmooze Award' is The Award for bloggers who “effortlessly weave their way in and out of the blogosphere, leaving friendly trails and smiles, happily making new friends along the way. They don’t limit their visits to only the rich and successful, but spend some time to say hello to new blogs as well. They are the ones who engage others in meaningful conversations, refusing to let it end at a mere hello - all the while fostering a sense of closeness and friendship".
Og på dansk: 'Schmooze Award' er prisen til bloggere som ubesværet snor deres veje ud og ind af blogosfæren og efterlader venlige spor og smil og på den måde, med glæde, skaber nye venner på vejen. De indskrænker ikke deres besøg til kun at gælde de rige og succesfulde men bruger også tid på at byde nye bloggere velkomne. De er dem som drager hinanden ind i meningsfulde samtaler og de nægter at lade sig nøje med en simpel hilsen (goddag) - i hele processen lykkes det dem at skabe en følelse af nærhed og venskab".

Jeg sender straks nomineringen videre til Gitte B for hendes altid søde og opmuntrende kommentarer.